Siguranta de sine in tenisul de masa

muvicr9

boboc
Scor reacție
0
Vârstă
29
Locație
București
Am observat ca siguranta de sine conteaza enorm in toate sporturile. Dar la acest capitol nu ma descurc deloc. De exemplu: atunci cand joc cu o persoana necunoscuta, am emotii mari si nu m-i le pot stapani orice as face, dar cand joc cu tatal meu, reusesc sa fac tot ce-mi propun. Imi puteti da un sfat pentru a nu mai avea emotii si pentru a fii sigur pe fiecare miscare?
Multumesc anticipat!
CU STIMA, Dugan Andrei.

Re: Siguranta de sine in tenisul de masa

Gandeste-te ca esti mai bun ca celalalt si fii sigur pe tine, si gandeste-te parca ai juca cu tatal tau.Fa-ti jocul, nu te gandi cine-i adversarul si totul o sa mearga bine :)

Siguranta de sine creste odata cu experienta. La inceput este inerent sa ai emotii, care peste un anumit prag, influenteaza negativ insusi jocul. Pt stadiul actual i-ti recomand un exercitiu de respiratie care te va ajuta intr-o oarecare masura. Tragi aer in piept pana la refuz, apoi blochezi respiratia pt 3-4 secunde dupa care expulzezi aerul cu putere pana la golirea totala a plamanilor. O poti face intr-o pauza de prosop, fara ca oponentul sa-si dea seama. Pt echilibrarea sistemului neuro-vegetativ, exista niste bratari si coliere pe care le poarta acum toti marii campioni, mai ales cei asiatici, facute de o firma japoneza care se numeste Chrio si care ajuta f mult. Urmariri cu atentie la Werner Schlager, Ryu Seung Min, Joo Se Hyuk, Ma Long, etc. Se gasesc pe site-ul japonez Iruiru si nu sunt tocmai ieftine.
Si inca ceva fimportant: inainte de concursuri , nu bea multa Cola, Pepsi sau sucuri energizante pe baza de cofeina.

multumesc mult de tot pt. raspunsuri, sunt sigur ca ma vor ajuta. Dar problema mea cea mai mare e ca beau mult pepsi si imi tremura mana cand joc.

Nu mai bea. Bea apa.

o sa incerc, dar nu promit ca voi reusi. mai am 2 sticle la frigider, dupa ce le termin, atunci voi incerca 😉

Numai de curios Visco, ai cumva un link la acele Chrio?

Ma intereseaza pagina produsului nu site-ul in sine daca ma intelegi, pt ca am cautat si na-m gasit.

Stiu ca sunt greu de gasit.
http://www.iruiru.com/ky/
cautati pe pagina a doua in partea de jos. Puteti da click pe casuta cu lupa de sub imagine.

Nu merge ca asta este partea japoneza a siteului. In cea engleza nu gasesti produsul.

Al doilea de sus este setul compus din colier si doua bratari, al treilea este doar colierul iar al patrulea numai bratara. Se gasesc in varianta de culoare alba sau neagra. Se numesc Energy Ring.

dupa parerea mea nu iti trebuie bratzari sau alte placebo ca sa fii calm, cea mai buna metoda este sa te antrenezi mult, cu cat vei cunoaste mai bine jocul cu atat vei fi mai sigur pe tine. antrenamentul si experienta cu diferiti jucatori, preferabil experienta competitionala vor duce la reducerea aproape totala a stresului. concentreaza-te pe fiecare punct in parte, punct cu punct se joaca si atitudinea asta mentala te poate face sa revii de la scoruri incredibile gen 10-2 :)
exercitiile de respiratie sunt bune, cum a zis si visco si mai poti face exercitii fizice ca sa dai afara tensiunea - contrele sau alergatul sunt un exemplu bun :)
have fun

Sau un cin'zeci de ceva inainte de meci, dar asta dupa ce creste mare :)

berea fara alcool ar fii buna inaintea meciului? ca nu's de tuica d-lui Dragomir deocamdata :lol:

asta daca sunt robocop :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Back
Sus