Re: solutie de lipit pe baza de apa
Daca fortezi , daca grabesti procesul de dezlipire asa e , si mai conteaza cu ce lipesti si pe ce ,sint lemne care au suprafata fina si merg la dezlipire fara probleme , sint lemne "rugoase " care la dezlipire nu se comporta bine si la acelea trebuie mai multa atentie la dezlipire .
Conteaza in aceeasi masura solutia cu care s-a lipit si PERIOADA , una e daca se incearca dezlipirea la 2 saptamini si alta e daca se face acelasi lucru dupa 8 luni .
Sint citeva solutii pe baza de apa care lipesc mai "temeinic " ca altele .
Eu personal recomand ca fețele pentru speed glue sa fie lipite cu speed glue iar cele facute ptr. "apa" sa fie lipite cu solutie pe baza de apa .
Daca nu reusiti acest lucru nu e bai , dar trebuie sa stiti ca fețele facute ptr. speed glue nu vor fi la parametri reali dati de producator daca lipiti cu "apa" , si invers , daca lipiti fețele noi cu speed glue ele vor avea parametri modificati in EXCES , pentru 3-4 ore cit tine efectul speed glue apoi dupa aceasta perioada ele se vor "linisti" si vor intra in parametri normali .
Cu alte cuvinte daca lipiti seara si jucati a doua zi ... e totul ok .
Cum am mai zis si in alte posturi , am facut teste , am dat cu toate solutiile pe o fața , amestecate , fara curatzare si NU AU FOST PROBLEME nici macar la dezlipire , nu s-a "brinzit " solutia .. nu nimic . Totusi nu recomand amestecarea solutiilor de lipit , ai plecat pe apa , ramii pe aceea , dai cu speed glue , ramii pe aceesi solutie. Merge linistit un al doilea strat peste cel existent (e foarte subtire ) , ba chiar e indicat si un al treilea strat .
Sorin , Sriver FX e ptr. speed glue , incearca sa lipesti cu speed glue . Nu ai, dai cu "apa" dar viteza o sa-ti scada , nu vei ajunge cu ia la parametri dati de producator .
Spor !