Re: Tratarea lemnelor cu rasini epoxidice ?marca Visco?
N-as vrea sa ma bag in vorba in mod stupid, dar ma gandesc ca poate mai e cineva in situatia mea. Adica
- am luat o paleta buna, gata lipita de unul din meseriasii de pe aici si nu am vrut sa o mai dezlipesc pentru a face protectia cantului.
- cu toate astea vroiam sa protejez cumva cantul. Neaparat.
- sunt atat de fraier incat la vechea paleta am reusit atat sa lovesc lemnul in muchia mesei, cat si sa frec paleta inclinata de masa (incercand un backspin rautacios) si sa dezlipesc cauciucul de buretele fetei.
- paleta e excelenta dar si destul de scumpa, iar eu baiat sarac, deci nu stiu cand imi voi mai permite alt lemn de calitatea asta... Un motiv in plus ca sa vreau sa o protejez cat pot, altcumva decat tinand-o in vitrina
Ce am facut la noua paleta:
Pentru lemn:
Am protejat cantul cu rasina epoxidica rezistenta la socuri, pusa intr-un strat gros (cam 2mm si ceva) PESTE banda de cant exact cat grosimea lemnului. Astfel, daca dezlipesc banda (cu tot cu rasina de pe ea, evident) lemnul ramane asa cum l-a facut mama lui. Rasina pe care am folosit-o e un A+B in niste tuburi ca de pasta de dinti, unu' mai mare si altu' mai mic. Nu e transparenta, e gri dar nu ma intereseaza asta (veti vedea de ce) si se prelucreaza foarte usor. Marca cred ca e Bison.
Pentru fata, ca sa nu o mai razui de masa si sa o dezlipesc de lemn, sau si mai rau cauciucul de burete:
Am invelit cantul cu un strat de banda izolatoare (de-aia pentru electrice), dar modelul foarte maleabil, din PVC moale, dar cred ca merge orice alt material cu aspect mai cauciucat, asa... Banda depaseste cu 2-3mm latimea paletei in fiecare parte asa ca se poate indoi si lipi pe cauciucul fetei. Fiind moale, daca o si tensionezi putin cand o lipesti pe cant, atunci aproape ca se indoaie singura spre fata si se lipeste fara sa faca incretituri.
Paleta nu a iesit ca o opera de arta, dar nici nu arata rau chiar deloc si e solida ca un buldozer acum, complet protejata impotriva prostiei stapanului. Ca greutate, nu cred ca tot ce am adaugat eu a depasit 5g. N-am cantarit-o inainte si dupa, doar din ochi zic.
Daca intereseaza pe cineva in amanunt procesul si nu se intelege din explicatiile mele, pot pune si ceva poze.
Toate cele bune.