Folosești un browser învechit. Se poate să nu afișeze situl acesta sau alte situri corect. Ar trebui să actualizezi sau să folosești un browser alternativ.
ZECE ÎNTREBĂRI DE AZI PENTRU STARUL DE MÂINE - BOGDAN BADEA
Inițiem niște mini-interviuri sub egida "Zece întrebări de azi pentru starul de m?ine" cu jucătorii de perspectivă din țara noastră, în exclusivitate pentru forumul tenisdemasa.ro.
1. Te rugăm să te prezinți celor care nu te cunosc. Bogdan Badea: Salut, mă numesc Bogdan Badea împlinesc 16 ani, sunt din comuna Dumbrăvița, în prezent joc la CS Voința Câmpulung. Cele mai bune rezultate sunt: sferturi la dublu la Campionatul Național de seniori, locul 3 la Campionatul Național de seniori pe echipe, campion național în 2018 la proba de dublu cadeți. 2. Cine ți-a stârnit interesul pentru tenisul de masă? Cum ai început tenisul de masă și de la ce vârstă? Când ai realizat că ai dori să devi jucător profesionist? Bogdan Badea: Nu pot spune că cineva mi-a stârnit interesul pentru tenis de masă. Poate simplu' fapt că aveam o sală de tenis de masă lângă școală m-a făcut curios și am ajuns acolo datorită unei colege de clasă care practica tenis de masă, și am zis că pot încerca și eu, de ce nu. M-am apucat de el de la vârsta de 5 ani, cu două antrenamente pe săptăm?nă și cam la vârsta de 7, 8 ani antrenoarea mea a văzut un mic potențial în mine, le-a spus părinților mei, și am decis că vom încerca la performanță. 3. Cine a fost primul antrenor și primul club la care ai fost legitimat? Bogdan Badea: Primul meu antrenor a fost doamna Nicoleta Huszar iar primul club la care am fost legitimat a fost ACS Dumbrăvița. 4. Cu ce lemn și fețe joci? ?ți place să experimentezi, să încerci diferite lemne și fețe? Bogdan Badea: ?n prezent joc cu fețe Tibhar Evolution MX-P pe ambele părți și lemn Timo Boll ALC. Nu pot să spun că nu-mi place să încerc alte palete dar de mic am preferat să joc cu combinația asta, o folosesc cam de 3, 4 ani și cred e o combinație destul de bună pentru jucători, de control. 5. Ne poți spune programul de antrenament sau, mai exact, cum se derulează o zi obișnuită din viața ta atunci când nu ești la vreo competiție? Bogdan Badea: Nu e un program foarte încărcat, dimineața încep cu primul antrenamnet de la ora 11 la ora 1 după care urmează masa și odihna. Seara antrenamnet de la 4 la 6, zilnic, mai puțin sâmbătă când avem doar un antrenament iar duminică avem liber. Cutie fac de cel puțin două ori pe săptăm?nă și sala de forță o fac, în general, într-o perioadă în care nu am multe competiții și mă axez mai mult pe starea fizică. 6. Cu ce jucător, în activitate sau retras, ți-ai dori să joci un meci? Bogdan Badea: Aici e un răspuns foarte simplu, mi-aș dori să joc un meci cu Jan-Ove Waldner, chiar dacă nu am un stil asemănător cu al lui. A fost și este unul dintre legendele mele preferate și este, din punctul meu de vedere, cel mai talentat european. 7. Care e cea mai frumoasă amintire legată de tenisul de masă? Bogdan Badea: O amintire frumoasă am de la un concurs din Ungaria, un mini-cadet open. La vremea respectivă aveam cred ca 13 sau 12 ani. Am mai participat cu ani în urmă la acea competiție și niciodată nu mi-aș fi imaginat că aș putea să o și câștig în proba de simplu. Obiectivul meu principal a fost să luăm medalie în proba de echipe pentru că mi se părea că acolo sunt cele mai reale șanse de a avea o medalie la concursul ăsta. Din nefericire am pierdut în sferturi și eram foarte demoralizat deoarece era ultimul meu an de participare la acel concurs. Mi-am spus că nu am reușit să iau o medalie în 2 ani de participare și că, aparent, nu voi reuși nici anu' ăsta. Doar că, nu știu cum, ca printr-o minune, următoarele zile de turneu am reușit să mă mobilizez și să fiu într-o formă foarte puternică, cred că cea mai puternică pe care aș fi putut-o atinge în perioada respectivă. M-am mobilizat și am reușit să ajung din nou în sferturi unde mă gîndeam că o să mă opresc, deoarece adversarul cu care jucam era un german care a reușit să bată doi dintre băieții din România cu care mai eram la concursul acela iar cei doi nu-mi dăduseră nicio șansă în fața germanului. Am intrat destul de relaxat, nu simțeam presiunea pentru că știam că e foarte posibil să pierd, așa că mi-am dat drumu' la m?nă și am reușit să fac un meci excepțional în care mai apoi să-l și câștig cu scorul de 3 la 1. Am reusit să ajung în finală și urma să joc cu un ungur cu care sincer să fiu nu prea îmi dădeam mie șanse, deoarece îl văzusem cu zile în urmă cum se antrenase și mi se părea că e cu mult mai mult peste nivelul meu tehnic decât mine. începe meciul, str?ns de la început până la final. Se ajunge la scorul de 2-2 la seturi, începe setul decisiv și țin minte că am reușit să fac un joc impecabil și să ajung la scorul de 9-4 pentru mine. Apoi, nu știu cum am reușit să mă deconcentrez, și în mai puțin de un minut scorul este 9-8. C?știg următoarea minge, 10-8, două puncte mai târziu m am trezit la 10-10. Ce-i drept, îmi era frică de câștig, deoarece nu mă puteam imagina câștig?nd acest turenu. Luptă grea și se ajunge la 16-16, 2-2, și nu știu cum am avut un moment de strălucire și am reușit să fac două puncte consecutive și să câștig meciul. Nu am fost în viața mea mai fericit, pe plan sportiv decât am fost atunci. Am simțit că am reușit să fac imposibilul și că am reușit să fac ceva ce dacă mi-ai fi spus cu două zile în urmă că o să se întâmple, aș fi crezut că ești nebun. Da, cam asta este una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le am. 8. Cine e jucătorul tău favorit și de ce? Bogdan Badea: Jucătorul meu favorit este Ma Long deoarece mi se pare că stilul meu de joc este foarte mult modelat după stilul lui, și este un model pe care aș vrea să-l urmez. 9. Ce faci când nu joci tenis de masă? Bogdan Badea: ?n general, când nu joc tenis de masă găsesc alt sport pe care aș putea să-l joc în ziua respectivă. Pentru că sunt mare fan fotbal, în general joc fotbal sau tenis de câmp. Mai stau pe telefon și mă uit la seriale sau mă joc și, in cazuri rare, citesc. 10. Care sunt obiectivele tale pentru perioada următoare? Bogdan Badea: Am un obiectiv foarte simplu și clar: să joc în continuare tenis de masă de plăcere. Mulțumim pentru timpul acordat, spor la antrenamente și mult succes pe mai departe!
ZECE ?NTREBĂRI DE AZI PENTRU STARUL DE M?INE - EDUARD IONESCU
1. Te rugăm să te prezinți celor care nu te cunosc. Eduard Ionescu: Salut. Numele meu este Eduard Ionescu, am 16 ani și m-am născut în Buzău. în prezent sunt sportiv la clubul CSA Steaua. Cele mai bune rezultate sunt: Campion European la proba de dublu cadeți, Vicecampion European la proba de echipe cadeți și Locul 3 la Openul Cehiei de juniori care a fost și primul meu concurs internațional la categoria de juniori. 2. Cine ți-a stârnit interesul pentru tenisul de masă? Cum ai început tenisul de masă și de la ce vârstă? Când ai realizat că ai dori să devi jucător profesionist? Eduard Ionescu: Fratele meu a practicat tenisul de masă 11 ani. Eu eram foarte mic și mergeam să îl iau seara de la antrenament alături de mama mea. Intram de fiecare dată în sală și mi se părea fascinant cu câtă rapiditate se mișcă mingile. într-un final am început să ?i iau paleta din ghiozdan fratelui meu și să mă joc prin casă cu mingile până când mama cu fratele meu s-au decis să mă ducă și pe mine la antrenament. Aveam vârsta de 6 ani. Când am ajuns, pur și simplu nu mă puteam dezlipi de paletă și atunci fratele meu a avut încredere că pot ajunge la nivel de performanță. 3. Cine a fost primul antrenor și primul club la care ai fost legitimat? Eduard Ionescu: Primul meu antrenor a fost Ninel Poteraș iar clubul la care am fost legitimat a fost CSM Buzău. 4. Cu ce lemn și fețe joci? ?ți place să experimentezi, să încerci diferite lemne și fețe? Eduard Ionescu: în prezent joc cu TIBHAR Evolution MX-P pe ambele părți și lemn TIBHAR CCA Unlimited. Sincer când e vorba de lemne nu prea îmi place să încerc lucruri noi deoarece sunt destul de pretențios la lemne și îmi este foarte greu să găsesc unul potrivit. 5. Ne poți spune programul de antrenament sau, mai exact, cum se derulează o zi obișnuită din viața ta atunci când nu ești la vreo competiție? Eduard Ionescu: Dimineața mă trezesc la ora 7. Antrenamentul începe la ora 9 până la ora 11. De la ora 12 până la 1 mă duc să mă antrenez la sala de forță iar de la ora 5 până la ora 7 are loc următorul antrenament. Cutie încerc să fac de cât de multe ori posibil deoarece este un mod foarte eficient de a progresa.
6. Cu ce jucător, în activitate sau retras, ți-ai dori să joci un meci? Eduard Ionescu: Aș spune clar Zhang Jike deoarece este și va rămâne idolul meu. 7. Care e cea mai frumoasă amintire legată de tenisul de masă? Eduard Ionescu: Cea mai frumoasă amintire de până acum a fost la Openul Cehiei de juniori la începutul acestui an. Era primul meu concurs de juniori internațional și nu aveam așteptări prea mari, îmi doream doar să joc bine. Am bătut niște jucători foarte buni iar într un final am ajuns în semifinală alături de numărul 1 mondial, Samuel Kulczycki. Mă așteptam să nu am nicio șansă. Am început meciul cu 2-0 la seturi iar într-un final s-a ajuns la scorul de 3-3, 10-9 pentru mine. Din păcate am pierdut meciul 13-11 dar am fost foarte mîndru de mine și deloc dezamăgit. Felul în care toată lumea mă privea după acel meci era incredibil! Primeam doar laude și cuvinte de încurajare de la toată lumea. 8. Cine e jucătorul tău favorit și de ce? Eduard Ionescu: Jucătorul meu preferat este Fan Zhendong deoarece stilul lui, extrem de agresiv, simt că mi se potrivește. 9. Ce faci când nu joci tenis de masă? Eduard Ionescu: Când Nu joc tenis îmi place să merg la sala de forță, să mă uit la seriale și, nu în ultimul rând, să citesc. 10. Care sunt obiectivele tale pentru perioada următoare? Eduard Ionescu: Pe termen scurt îmi doresc doar ca totul să revină la normal, iar pe termen lung îmi doresc să joc în Bundesliga. Mulțumim pentru timpul acordat, spor la antrenamente și mult succes pe mai departe!
ZECE ?NTREBĂRI DE AZI PENTRU STARUL DE M?INE - ANDREI ISTRATE
Invitatul de astăzi este Andrei Istrate din București.
1. Te rugăm să te prezinți celor care nu te cunosc. Andrei Istrate: Bună ziua, mă numesc Istrate Andrei, am 15 ani iar în prezent sunt legitimat la clubul CSA STEAUA BUCUREȘTI, iar în cadrul superligii naționale joc pentru CS TOP STAR TT CONSTANȚA. Cele mai importante rezultate sunt:
Locul 3 - ETTU Top 10 Europe (Berlin, 2020)
Locul 1 - ITTF Junior Circuit, Open Cadeți și Juniori U15 (Portugalia, 2019)
Locul 1 - ITTF Junior Circuit, Open Cadeți și Juniori U15 (Slovenia, 2019) 2. Cine ți-a stârnit interesul pentru tenisul de masă? Cum ai început tenisul de masă și de la ce vârstă? Când ai realizat că ai dori să devi jucător profesionist? Andrei Istrate: Interesul pentru tenisul de masă mi l-a stârnit tatăl meu care într-o seară m-a luat la sală și, apoi, l-am rugat să mă înscrie la tenis și el din prima a zis da. Am început să joc la vârsta de 7 ani. Am spus că vreau să fac performanță în momentul în care mai toți antrenorii cu care vorbeam îmi spuneau că o să ajung "mare" în acest sport dacă pe lângă talentul pe care îl am, voi pune și foarte multă muncă. 3. Cine a fost primul antrenor și primul club la care ai fost legitimat? Andrei Istrate: Primul meu antrenor nu a fost un băiat ci o fată. Primul meu antrenor a fost Andreea Măciucă și primul meu club la care am fost legitimat a fost CS VIVA SPORT. 4. Cu ce lemn și fețe joci? ?ți place să experimentezi, să încerci diferite lemne și fețe? Andrei Istrate: ?n momentul actual joc cu lemnul Carbonado 290 și fețe DNA PRO H și lemnul și fețele sunt fabricate de Stiga. Nu îmi place absolut deloc să experimentez fețe și lemne noi întrucât sunt foarte pretențios și găsesc foarte greu ceva care să îmi placă cu adevărat.
5. Ne poți spune programul de antrenament sau, mai exact, cum se derulează o zi obișnuită din viața ta atunci când nu ești la vreo competiție? Andrei Istrate: O zi din viața mea decurge astfel: mă trezesc la ora 9, iau micul dejun până la ora 9:30 întrucât la acea oră trebuie să plec la primul antrenament al zilei. Antrenamentul începe la ora 10:00 și durează 2 ore, până la ora 12:00. După antrenament merg la școală până la ora 16:30. La ora 17:00 începe al doilea antrenament al zilei și durează, la fel, tot 2 ore, până la ora 19:00. După antrenament ajung acasă îmi las geanta și merg la alergare în parc. îmi place foarte mult să alerg întrucât este foarte bună la relaxare și ajută și la menținerea condiției fizice. După alergare merg acasă, mănînc ceva și așa se încheie ziua mea. 6. Cu ce jucător, în activitate sau retras, ți-ai dori să joci un meci? Andrei Istrate: Mi-ar plăcea să joc un meci cu idolul meu care în acest moment s-a retras din activitatea de jucător: ZHANG JIKE. 7. Care e cea mai frumoasă amintire legată de tenisul de masă? Andrei Istrate: Cea mai frumoasă amintire este petrecută anul acesta la Top 10 Europa: jucam cu un jucător din Polonia. Bilanțul meu până să încep acel meci era: 2 înfrângeri și 1 victorie. Acest meci urma să fie foarte important. Am intrat la masa de joc iar adversarul a câștigat destul de ușor primele două seturi. începusem să îmi pierd speranța de a câștiga măcar o medalie din cele 3 puse în joc. La începutul setului 3 am intrat foarte motivat iar cu 2-3 lovituri bune mi-am recăpătat încrederea. în cele din urmă am câștigat acel meci cu scorul de 3-2 iar din acel moment nu am mai pierdut decât un singur set, reușind la finalul competiției să obțin medalia de bronz.
8. Cine e jucătorul tău favorit și de ce? Andrei Istrate: Jucătorul meu favorit în acest mement este jucătorul din China, Fan Zhendong. îmi place foarte mult stilul lui de joc și motivația lui din timpul meciului. 9. Ce faci când nu joci tenis de masă? Andrei Istrate: Când nu joc tenis de masă pot spune că o mare majoritate a timpului liber mi-o ocup cu telefonul, dar nu fac doar asta, fac și lucruri bune cum ar fi cititul. îmi place foarte mult să joc fotbal și să mă uit la meciurile echipei mele favorite Real Madrid.. 10. Care sunt obiectivele tale pentru perioada următoare? Andrei Istrate: Obiectivele mele pentru perioada următoare sunt: îmi doresc cât mai multe titluri câștigate pe plan individual dar și cu echipa, un titlu European și cât mai multe medalii la open-urile internaționale. Mulțumim pentru timpul acordat, un CRĂCIUN BINECUV?NTAT și un AN NOU FERICIT plin de succese!