Folosești un browser învechit. Se poate să nu afișeze situl acesta sau alte situri corect. Ar trebui să actualizezi sau să folosești un browser alternativ.
AmaTur: Turneu SBUTTERFLY Romanian Table Tennis Team Cup-In Memoriam Rocsana Șipoș-Cluj-Napoca-16-17.05.26
(1 Cititor)
Bună ziua!
Nu ar fi mai normal ca măcar județele înscrise să mai aibă dreptul să mai înscrie o echipă?
Unele județe abia au jucători de 2 echipe; nu ar fi mai ok dacă echipa a doua să aibă și ea prioritate față de echipa a 4-a sau a 5-a din alt județ?
Cred că ar fi mai interesant și mai plăcut să se întâlnească jucători din fiecare colț al țării și nu să fie jucători care se văd aproape săptămânal la turneele din zonă.
Acum e doar de dragul conversatiei, argumentul tau suna a "Toate animalele sunt egale dar unele sunt mai egale ca altele".
Anumite zone sunt favorizate datorita argumentelor geo-politice, implicand mai multe turnee de-al lungul anului iar competitia pentru acel Top 4 e mai apriga ca in celelalte zone rezultand persoane mult mai bine clasate. Ar fi un lucru echitabil sa existe o limita de echipe per judet in primele 2 etape iar in ultima etapa de inscrieri daca nu s-au ocupat locurile atunci sa se poate inscrie si echipele 5,6,etc. Competitia avand ca scop imbinarea unei comunitati impartita prin toata Romania n-as vrea sa vad ca 4 judete din 41 reprezinta 50% din echipele participante.
Bună ziua!
Nu ar fi mai normal ca măcar județele înscrise să mai aibă dreptul să mai înscrie o echipă?
Unele județe abia au jucători de 2 echipe; nu ar fi mai ok dacă echipa a doua să aibă și ea prioritate față de echipa a 4-a sau a 5-a din alt județ?
Cred că ar fi mai interesant și mai plăcut să se întâlnească jucători din fiecare colț al țării și nu să fie jucători care se văd aproape săptămânal la turneele din zonă.
Sistemul de inscriere este gandit ca fiecare judet, capitala si strainii sa poata inscrie cate-o echipa. Pentru ca nu s-au ocupat locurile din varii motive, restul sunt doar discutii. Cei care au speculat aceste "minusuri" s-au pregatit, si-au pus jucatorii la munca iar acum se vor bucura de prezenta.
Nu stiu daca-i cel mai bun sistem de inscriere acesta, am avut la randu-mi opinii diferite la primele editii dar, acum ca stim despre ce-i vorba, incercam sa ne adaptam din timp.
Mai degraba m-as teme de judetele care au o singura echipa inscrisa decat de cele cu trei, sase sau mai cate-o fi! Ca daca dupa "inferioare" se vor duela intre ele, la ce bun ?
Dar prezenta la un asa eveniment n-ar trebui ratata !
Restul...
Aici cred că este....
Pe de altă parte, era probabil mai oportună regula prin care după două promovări de categorie succesive se lua în considerare cea superioară.
17.5. Prin modificările regulamentului...
Daca, prin absurd, nu mai poate fi efectuata modificarea din regulamentului, ar fi moral ca cine a inscris echipa sa faca corectia necesara.
Situatia este total impotriva principiului de FAIR-PLAY.
Daca nu se va corecta nimic, sa nu ne mai intrebam de unde si de ce.
O să spun și eu câteva cuvinte, cu scuzele de rigoare din cauză că s-au adunat mai multe.
Se tot apelează la moralitatea și fair-play-ul jucătorilor sau a echipelor. Când de fapt nici nu ar trebui să se pună așa problema, atâta vreme cât regulamentul permite asemenea mișcări.
Că veni vorba de regulament, aș dori să aduc în discuție două aspecte din regulament (care se contrazic) care au legătură cu acest turneu și pe care mă mir că nimeni nu le-a menționat.
Prima regulă ar fi cea cu interzicerea de a juca la o categorie inferioară a unui jucător care în ultimii 5 ani a fost încadrat la o categorie superioară.
Și a doua regulă ar fi cea care spune că un jucător care a trecut la o categorie superioară în timpul anului competițional (după Turneul Campionilor din anul precedent), poate să joace la turneul Butterfly și Xiom, la categoria la care a fost la Turneul Campionilor din anul precedent, adică poate să joace la o categorie inferioară față de cea la care joacă actual.
Prima regulă mi se pare logică și a fost adoptată pentru a evita blaturile făcute de unii ca să rămână în categoria în care jucau (deși ei aveau valoare mai mare) și pentru a proteja pe ceilalți jucătorii care se simt frustrați, nedreptăți, că trebuie să joace cu jucători de o valoare cu mult mai mare.
Dar nu înțeleg de loc logica celei de-a doua reguli. Care de fapt legalizează ceea ce prima regulă încearcă să combată - să protejeze pe ceilalți jucători. Și culmea a doua regulă se aplică la jucătorii care chiar nu au nevoie de ea. Adică să fim serioși. Cei care trec în decurs de un an sau chiar câteva luni la o categorie superioară - sunt în special copiii care joacă la cluburi, cu antrenori calificați, 5 zile pe săptămână, chiar două antrenamente pe zi. Ori pe ei, de multe ori nu-i lasă chiar antrenorii lor să nu joace decât la elite și nu au nevoie să joace la o categorie inferioară.
Și chiar regulamentul spune că dacă ai trecut la o categorie superioară -indiferent în ce perioadă a anului- trebuie să joci la categoria respectivă tot anul.
Da, dar cu două excepții. Turneul Butterfly și Xiom. Adică două din cele mai populare turnee din tot amaturul. Despre ce vorbim???
Să fiu bine înțeles. Eu nu militez pentru schimbarea regulamentului. Nu sunt eu cu asta. Am semnalat doar niște aspecte pe care le-am observat chiar din momentul in care s-a schimbat regulamentul și am fost convins că se va ajunge la situația actuală în care la acest turneu s-a ajuns, ca la toate categoriile, majoritatea jucătorilor sa fie de la o categorie superioară.
Ar mai fi multe de spus, dar mă opresc aici, că am lungit-o cam mult.
Se înscrie echipa Hunedoara în următoarea componentă :
Popa Radu - elite
Popovici Robert Gheorghe - open
Dumitrache Ovidiu - avansați
Ambrus Alexandru - hobby
Buica Elisei - rezervă avansați .
se inscrie echipa BUCURESTI – 2
Elite – Baican Alexandru
Open – Campean Adrian
Avansati – Alexandrescu Robert
Hobby – Karmaszin Daniel + Cosoiu Traian Stefan(rezerva)
Bună seara !
O mare rugăminte
În momentul în care reușiți să achitați taxa de participare … meniuri ..
Vă rog frumos să precizați la detalii : echipa 1/2/3….si daca se poate tipul de meniu S1/2 sau D1/2 respectiv P1/2..
Exemplu : am primit “donație meniu prânz” ..și “donație party”
Iași confirmă prezența în următoarea formulă:
Elite: Sumanaru Cătălin
Open: Nicu Constantin
Avansați: Ababei Răzvan
Hobby: Gurzun Mihai
Rezervă elite: Postudor Andreea