Nu ca ne afecteaza cu ceva dar ca idee...
http://www.ittf.com/_front_page/ittf_fu ... ition_ID=&
http://www.ittf.com/_front_page/ittf_fu ... ition_ID=&
Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: This feature may not be available in some browsers.
Nu vorbesc cu rautate,dar regulamentul privind materialele interzise ar trebui respectat si in amatur.Amator sau profesionist....cel care utilizeaza materiale interzise tot trisor se numeste(practic e ca si cum cineva utilizeaza steroizi pentru a-i insela pe ceilalti sportivi).Noroc ca in Amatur nu avem Enez si mini-RAE![]()
Pai din moment ce foloseste materiale ce sunt interzise..........atunci poate ca am folosit un cuvant prea dur(trisori).Inseamna ca cei ce folosesc materiale interzise ocolesc regulamentul.Este adevarat ca in amatur nu exista ENEZ(ar fi foarte bine sa fie),insa la fel de vinovati sunt cei care folosesc solventi interzisi ca si cei care folosesc "ierburi" interzise sau masluite(coapte sau facute cu creme...umflate...etc.)Eu spun ca ar trebui ca toata lumea ar trebui sa renunte la ceea ce este interzis in tenisul de masa privind materialul de joc.Altfel ne tot furam caciula unul la altul si jucam "cine-l pacaleste mai tare pe celalalt".Evident ca antrenamentul e cheia succesului......asta nu contesta nimeni,insa intre doi jucatori de valori apropiate,cel cu material interzis isi creeaza un avantaj.grasomega a spus:Eu cred ca nu triseaza nimeni daca foloseste materiale care au fost mai demult aprobate si nu mai sunt.
Exact!FlorinBN a spus:Am jucat cu ierbari care foloseau asa-zisele candva ierburi interzise si nu mi se pare deloc antijoc, te obliga si pe tine sa iesi dintr-o oarecare monotonie.
Si inca ceva, nimic nu e mai interesant decat sa vezi expresia unui ierbar care taie mingea afara, pacalindu-se cu propriul netaiat.![]()
:lol: Nu e chiar asa Cristi! Tu ai descris mai sus jocul impotriva anti-topspinului! :wink: (Sa-i spui si lui Boaca cand mai joaca cu Enciu! :lol: ). Spre deosebire de fetele anti-topspin ierburile pot da spin si daca tu ai dat drept din cauza unghiului de lovire si a miscarii celui ce le foloseste; de sus in jos, vezi Rares!, lateral etc.. Sa nu mai spun ca sunt ierburi si ierburi!grasomega a spus:Exact!FlorinBN a spus:Am jucat cu ierbari care foloseau asa-zisele candva ierburi interzise si nu mi se pare deloc antijoc, te obliga si pe tine sa iesi dintr-o oarecare monotonie.
Si inca ceva, nimic nu e mai interesant decat sa vezi expresia unui ierbar care taie mingea afara, pacalindu-se cu propriul netaiat.![]()
Cu ierburile interzise trebuie doar sa gandesti jocul, sa-ti aduci aminte ce spin ai jucat inainte sau sa joci fara spin. Ierburile interzise au efect de spin reversal - o minge cu topspin se intoarce taiata. Daca joci fara spin, n-re ce sa-ti intoarca.
Nu am facut referire la jocul de aparare;intr-adevar,este un stil de joc pe care si un atacant il mai foloseste cand e la inghesuiala(sunt in Amatur taietori care joaca excelent,nimic de zis);vorbeam de folosirea materialelor interzise-daca stii sa joci,poti face aparare si cu ierburi sau anti- aprobate,nu?adriank a spus:In general cei care nu stiu sa joace contra materiale sunt si cei care vor acuza de trisat, antijoc samd. intradevar sunt putini care realizeaza ca jocul de aparare este si el un stil de joc asa cu e si datul in minge "sa moara". doar pt ca nu esti in stare sa ridici mingea dintr-o taiata si sa o pui pe masa nu inseamna ca cel care taie nu stie sa joace.