Noile reguli ITTF referitoare la controlul paletei

Re: Noile reguli ITTF referitoare la controlul paletei

Speed glue nu este interzis decat in competiile care se desfasoara sub egida ITTF (ca sa-i zic asa). Daca sportivii nostri de performanta n-ar mai iesi din cand in cand pe afara, ar juca si in campionatul intern cu speed glue fara sa-i opreasca nimeni (poate chiar joaca, unii).
Singura chestie care-i opreste este ca la nivelul ala nu poti azi sa joci cu TEnergy si VOC free, iar maine cu Bryce si speed glue.
Cat despre fair-play, ar fi suficient daca s-ar lipi paletele in alta parte decat linga jucatorii care nu suporta mirosurile puternice (incluzindu-ma si pe mine in categoria asta, de aia am trecut la speed glue de firma, renuntind la toluen).
 
Re: Noile reguli ITTF referitoare la controlul paletei

Va spun cu certitudine ca in strainatate lumea nu mai utilizeaza speed glue nici in competitiile de amatori(sau ligi inferioare).Cand am spus ca inca la noi in Romania se mai utilizeaza speed glue lumea de acolo m-a privit ciudat desi eu nu folosesc.
Speed glue de firma nu se mai fabrica.In curand dispare.Si atunci ? Toluenul si trietilena la putere ?
Sau trecem cu totii la apa si ceilalti la ierburi omologate ? :thumbup:
 
Re: Noile reguli ITTF referitoare la controlul paletei

Cum am mai spus si in alte randuri si alte topicuri pe aici, nu cred ca e o problema de fair-play.
Cei care joaca cu materiale care au fost aprobate si nu mai sunt in ligile profesioniste pot fi acuzati ca triseaza, daca ceilalti respecta noile reglementari. Daca nu, atunci toti respecta aceleasi reguli, doar nu pe cele ale ITTF.
Apoi, Amatur poate fi considerata o liga de amatori. Nu suntem afiliati nici la FRTM si nici la ITTF. Regulamentul sportului tenis de masă este respectat in Amatur. Regulamentul ITTF referitor la materiale este respectat in Amatur (materialele trebuie sa fi fost aprobate ITTF vreodata), doar nu cel la zi.
O alta chestiune de care trebuie sa tinem cont este urmatoarea: daca se ajunge la concluzia ca trebuie sa jucam cu produse aprobate de regulamentul la zi, cum facem sa probam un echipament? Cum dovedim si cum combatem incalcarea acestor reguli? Este clar ca nu sunt suficienti bani pentru achizitionarea de mese suficiente pentru Amatur (care mi se par mult mai importante pentru defasurarea turneelor Amatur), darmite pentru Enez sau mini-RAE. Oricum, in cazul in care se desfasoara mai multe concursuri simultan in diferite colturi ale tarii, care este cel care va beneficia de acest aparat (presupunand ca, nefiind bani, oricum mai mult de un aparat nu se poate achizitiona)?
Daca facem lobby sa renunte jucatorii la toluen si ierburi interzise, asta putem sa facem fara nici o restrictie.
Totusi, daca luam in considerare conditiile din viata reala, probabil ca vom ramane cu lobby si atat.
Va rog sa nu intelegeti gresit, eu joc doar cu materiale aprobate si lipite conform standardelor. Totusi, sunt jucatori care joaca cu materiale neaprobate, nereusind sa se obisnuiasca cu cele noi sau poate ca cele noi nu se potrivesc stilului lor de joc. Tinand cont de statutul nostru de amatori, ce propuneti acestor jucatori?
Inca ceva: nu am auzit vreun jucator dintre primii din Amatur sa reclame faptul ca adversarii lor joaca cu materiale interzise sau lipesc cu toluen. O fi din cauza ca nu le pasa?
 
Re: Noile reguli ITTF referitoare la controlul paletei

O fi din cauza ca majoritatea celor din top au fost profesionisti, legitimati, si printre lucrurile invatate la antrenamente era si modul cum se joaca impotriva materialelor, dar cred ca ....deja stiai asta! :wink:
 
Re: Noile reguli ITTF referitoare la controlul paletei

Este exact ca si Formula 1 " daca o echipa ia un avans mare tehnologic se impune o regula noua < limitativa>; " La fel s-a intimplat si in ITTF. Prima data "friction less " apoi "speed glue".
Am mai spus ca atata vreme cat nu jucam cu aceeasi tenisi, sort, tricou, paleta,... nu vom fi egali, si chiar asa fiind, crede-ti ca .... :mrgreen:
 
Back
Sus