Iti schimbi putin viziunea despre tenis cand vezi un meci live de tenis avandu-i ca protagonisti pe MA LIN - RYU SEUN MIN , WANG HAO - WANG LI QIN , BOLL - Zhang Jike. Cele mai frumoase schimburi dupa parerea mea au fost in meciul dintre Ma Lin si Ryu, topspinuri si retopspinuri executate cu o viteza si precizie de ramaneai cu gura cascata. In finala am vazut un Boll clar depasit de jocul perfect al lui zhang jike, o lovitura de rever de pe masa absolut incredibila cum nu am mai vazut. Desi in timpul meciului tipam de nebun si il sustineam pe TIMO am regretat pe urma cand am vazut ca dupa terminarea meciului a iesit din sala si nu a dat nici macar un autograf ( erau cam vreo 20 de persoane care il asteptau si el a trecut prin ei ca si cum nu ar fi fost acolo). M-a impresionat si batranul Saive, care la varsta lui a facut niste meciuri incredibile, o miscare la masa si niste retopspinuri superbe.
La fete m-a impresionat castigatoarea , GUO YAN, cred ca ar putea sa bata lejer multi baieti buni. Un joc de pe masa si o precizie aproape de perfectiune. Am vazut si o aparatoare din china WU, super tare pustoaica, putin atipica ca si joc insa f spectaculoasa. Si Samara a jucat bine, am sustinut-o in meciul pe care l-a castigat in fata unei asiatice ( nu mai stiu numele ei).
Oricum CHINA va domina clar in continuare multi ani tenisul de masa. Sunt prea buni, prea rapizi, prea seriosi si dornici de victorie.
Sala unde s-a desfasurat acest turneu a fost superba, un MONSTRU de sala care a fost infiintata in 86 din ce-am retinut eu. Tot in incinta acestui monstru era o sala mare cu mese de tenis de masă pt cei care vroaiau sa joace, si bineinteles firmele de tenis de masă cu tot felul de materiale. M-a surprins placut pretul mai multor materiale care era cu mult sub ce se gaseste la noi pe anumite site-uri interne ( nu dau nume ca nu are rost , pot da insa cateva exemple , tricou de la butterfly care la noi e 135 ron ei il vindeau cu 15 euro, ciorapi joola la 5 euro 5 perechi , tibhar la 3 euro 2 perechi, sort joola la noi 100 ron la ei 5 euro , tenesi tibhar la 9 euro ...si multe altele...). La fețe pretul era cam acelasi ca la noi.
Dortmund ca oras nu mi-a placut, un orash rece, lipsit de culoare, FEMEI INGROZITOR DE URATE, INTERNET F SCUMP ( 8 euro 1 ora de wirless)
Per total a fost super frumos, o experienta care dupa cum am mai spus iti schimba putin viziunea despre tenis, si pe care sper s-o mai repetam cand o sa mai avem ocazia.( dar nu in Germania

)
O seara buna !