Ecou / disconfort sonor în sală de tenis la subsol / beci (2 Cititori)

clau

regular contributor
Membru personal
𝓌𝑒𝒷𝓂𝒶𝓈𝓉𝑒𝓇
Scor reacție
616
Locație
Bistrița
Ce recomandari aveti pentru eliminarea ecoului intr-o mica sala de tenis dintr-un beci. Peretii sunt din beton.
Te intelegi greu cu adversarul daca vorbesti din cealalta parte a mesei.

cea mai ieftina varianta - cartoane de oua
Aspectul nu ar fi deloc placut.
Nu ati detaliat daca ar fi nevoie de “placi” pe toti peretii, doar in colturi? Cum s-ar face aplicarea?
Daca s-ar pune si in spatele jucatorului si acesta se loveste intamplator de cofraje nu ar fi tocmai placut.

Astept si alte sfaturi.
Multumesc.

Nu e nevoie sa umpleti peretii de "placi", 30% din suprafata e destul ptr a elimina mare parte din ecou.
Intradevar, nu este estetic, dar n ati precizat ca ar trebui sa fie :)
Asa avem intr-o sala de la subsol si ne putem intelege ok..

Am gasit pe net tot felul de “tapete fonoabsorbante”, dar nu stiu pe cineva care a testat asa ceva.

Am gasit pe net tot felul de “tapete fonoabsorbante”, dar nu stiu pe cineva care a testat asa ceva.

Buretele ar fi cea mai bună variantă, pentru că absoarbe sunetul. Funcționează și buretele simplu drept, dar ideal sunt bureții în formă de fagure sau cu șanțuri.

Nu ati detaliat daca ar fi nevoie de “placi” pe toti peretii, doar in colturi?

Se amplasează pe perete, în spatele mesei și, dacă este nevoie, pe peretele lateral, aproximativ la înălțimea și pe direcția pe care se produce sunetul. Dacă este nevoie, pot fi montate câteva plăci și pe tavan, deasupra meselor.

O altă variantă foarte bună sunt perdelele (draperii). La fel, amplasate pe pereții din spatele mesei și pe peretele lateral dacă este complet gol.

Cofrajele de ouă sunt o variantă bună, dar acestea reduc ecoul pentru că sparg sunetul, nu îl absorb.

Un exemplu cu înălțimea și modul de amplasare al bureților.
Aici la 60 de decibeli nu am ecou deloc.
Dacă se încinge atmosfera și săriți de 70 de decibeli, un astfel de aranjament v-ar reduce cam 90% din ecou.

Cr23KcG.md.jpg

Cr2Gl3X.md.jpg
Cr2Ga4t.md.jpg

Aici am ecou aproape zero și la peste 85 de decibeli, dar nu cred că este necesar să încărcați chiar complet pereții pentru o sală de antrenament ;).

Cr2WjGp.md.jpg

Subiecte similare

Utilizatori care vizualizează acest subiect

• Back
    Sus