AmaTur: Turneu A+ Campionatul National Amatur – turneu A+, Topoloveni - 15 octombrie 2011

Deja lucrez la modificarea programului pentru repartizare in grupe.
Tabelul urmator clarifica situatia eliminatoriilor :
Eliminatoriu Bye tur 1 Bye tur 2 Bye tur 3 Tur preliminar Tablou
12 4 0 0 16
16 0 0 0 16
20 0 0 0 8 16
24 8 0 0 32
28 4 0 0 32
32 0 0 0 32
36 0 0 0 8 32
40 0 0 0 16 32
44 16 2 0 64
48 16 0 0 64
52 12 0 0 64
56 8 0 0 64
60 4 0 0 64
64 0 0 0 64
68 0 0 0 8 64
72 0 0 0 16 64
76 0 0 0 24 64
80 0 0 0 32 64
84 0 0 0 40 64
88 32 4 0 128
92 32 2 0 128
96 32 0 0 128
100 16 6 0 128
104 16 4 0 128
108 20 0 0 128
112 16 0 0 128
Eliminatoriu = nr participantilor calificati din grupele superioare; evident o inmultire cu 2 rezulta nr jucatorilor prezenti in grupele superioare
Bye tur 1/2/3 = primii x favoriti care nu joaca in turul respectiv
Tur preliminar = nr de participanti care joaca un tur preliminar inainte sa intre pe tablu, la fel de bine putea aparea ceva de genul tablou de 64, 40 de calificati, 24 de favoriti ... totusi in mod normal nr maxim de favoriti este de 25% din totalul participantilor asa ca am ales acest mod
Tablou = nr de jucatori de pe tabloul final, tablou evident dat de o putere a lui 2
Ultimele variante propuse, care implica un tablou de 128, au fost mai mult un exercitiu matematic, deja spre 100 de jucatori in eliminatoriu implica 200 in grupele superioare, deci vreo 350 in total. Momentan un turneu cu 350 de participanti e aproape imposibil de organizat, ar fi nevoie de minim 36 de mese.
In unele situatii exista mai multe variante pentru cati favoriti stau in tururile 1/2/3. Am ales variantele cele mai potrivite dupa parerea mea, daca cineva are alte idei e invitat sa isi expune argumentele.
O sa postez in curand si imparteala in grupe de 4/5 in functie de nr de participanti.

Ultima editare:
Ar fi dramatic daca vine care-va cu gandul ca mai are sanse in gr. de recalificare si acest lucru nu se v-a intampla !
Gr. superioare sa se complecteze direct cu locurile din inferioare ?

idee.......

idee.......

....undeva in florida am jucat un turneu care dupa grupele preliminare a avut loc un turneu eliminatoriu care s-a disputat intr-un sistem necunoscut mie ,dar foarte interesant:.....dupa primul tur eliminatoriu ,invinsii au fost trecuti pe un tabel alaturat care se disputa si el eliminatoriu.........si practic finala turneului s-a disputat intre invingatorul invingatorilor si invingatorul invinsilor...........deci,ai o pasa proasta ...poti s-o indrepti pe celalalt tabel eliminatoriu.......interesant?.........o zi buna!

....undeva in florida am jucat un turneu care dupa grupele preliminare a avut loc un turneu eliminatoriu care s-a disputat intr-un sistem necunoscut mie ,dar foarte interesant:.....dupa primul tur eliminatoriu ,invinsii au fost trecuti pe un tabel alaturat care se disputa si el eliminatoriu.........si practic finala turneului s-a disputat intre invingatorul invingatorilor si invingatorul invinsilor...........deci,ai o pasa proasta ...poti s-o indrepti pe celalalt tabel eliminatoriu.......interesant?.........o zi buna!

Daca nu ma insel sistemul se numeste Winner Bracket - Looser Bracket ( acest sistem este folosit si la turneele de PRO GAMING ( jocuri pe calculator, gen counter-strike). Sistemul e simplu : se fac grupe , se califica un anumit numar de echipe, se stabilesc capii de serie ; intra toti pe tabelul eliminatoriu , echipele care pierd in primul tur intra pe tabelul Looser Bracket , echipele care castiga merg in continuare in Winner Bracket. Echipa care pierde in finala Winner Bracket joaca cu echipa care castiga finala din Looser Bracket. Echipa castigatoare a finalei Looser Bracket va avea nevoie de 2 victorii in fața castigatoarei din finala Winner Bracket pentru a castiga Marea Finala ! Sper ca s-a inteles ceva din ce-am scris aici... Ideea e aplicata in prezent pt gamingul PRO.

Ar fi interesant sa vedem cum se aplica si in sport...

winner-looser

winner-looser

......corect alex,
....in felul acesta se acorda inca o sansa celor care din vari motive considera ca o infringere in turneul eliminatoriu a fost intimplatoare si revin in turneu.......o noua sansa!

inscriere concurs

inscriere concurs

POP CORNEL la amatori din SF.GHEORGHE
VA ROG SA-MI DATI SI NISTE INF.DESPRE POSIBILITATI DE CAZARE.MULTUMESC

Claudiu Manoiu la amatori
---------- Post added 01-Oct-2011 at 20:44 ----------
Este foarte bun sistemul de joc propus de d-voastra pentru aceasta competitie!! Sper sa-l promoveze si altii!!!

POP CORNEL la amatori din SF.GHEORGHE
VA ROG SA-MI DATI SI NISTE INF.DESPRE POSIBILITATI DE CAZARE.MULTUMESC
Am precizat in topic ca exista cazare la 2-3 pensiuni unde se poate sta in conditii bune la 35-40 de lei/persoana/noapte. Pentru alte detalii va rog sa imi dati un mp sau sa-mi telefonati: 0723.336.455

NU trebuie sa reinventam roata... Sistemul respectiv se mai numeste si DUBLU KNOCK-OUT si se foloseste destul de mult si la alte sporturi. Chiar si de pe site-ul FIFA (da, de la fotbal!!) am descarcat un sistem similar, utilizat pt campionatul mondial de juniori, nu stiu cand si la ce grupa de varsta. Sunt mai multe variante, mai multe idei, mai multe principii (de ex, la judo cine castiga la "looseri" poate lua max locul 3) dar principiul esential este acelasi: se acorda o a doua sansa.

Am organizat la Brăila cateva concursuri in acest sistem si folosim de cativa ani sistemul respectiv la o serie de campionate (chiar nationale) la GO, cu rezultate f bune. Continui sa cred ca utilizarea unui astfel de sistem si la noi, la tenis de masă, ar fi un lucru bun. Cine este interesat, poate sa ma contacteze. Free of charge :-)
---------- Post added 03-Oct-2011 at 13:42 ----------
Sambata, pe 14 oct, sunt de garda, dar daca ma gandesc bine, e posibil sa dati de mine sambata la concurs, daca la OPEN se incepe la 15.00. Foarte posibil, in acest caz, si cu Marius Constantinescu, daca tot suntem vecini :-).
Deci, notati inscrierea, deocamdata cu titlu de intentie. Dar, dupa cum stiti, DACA VREI, POTI ;-)

...Sambata, pe 14 oct, sunt de garda, dar daca ma gandesc bine, e posibil sa dati de mine sambata la concurs, daca la OPEN se incepe la 15.00. Foarte posibil, in acest caz, si cu Marius Constantinescu, daca tot suntem vecini :-).

Deci, notati inscrierea, deocamdata cu titlu de intentie. Dar, dupa cum stiti, DACA VREI, POTI ;-)

Atentie mare sa nu incurcati datele cu garzile dle doctor. Sambata este in 15 octombrie si daca data garzii este corecta, dv. sunteti de garda vineri, 14 octombrie. Deci va asteptam la Topoloveni! La Open de la ora 15.00! Luati-l si pe Marius!

Ne pregatim sa onoram acest turneeu cu urmatori [deocamdata];
La amtori
Marin FLORICEL
Popa MIRCEA
Padurariu COSTEL
Antal DENES - open

Back
Sus