Propuneri modificare regulament 2012

Asta e motivul pentru care eu prefer varianta cu arbitru ... deja numarul de concurenti si de mese este mult prea mare pentru ca 1-2 oameni sa-l poate gestiona cat de cat eficient.

In plus un arbitru chiar ar aduce o importanta economie de timp : nu vor mai exista incalziri care dureaza cat jumatate de meci, nu vor mai fi discutii nesfarsite daca a fost net sau tus sau stop ca a intrat mingea in tarc (virtual), plus ca macar la 2-3 puncte pe set mingea ajunge la arbitru si el ti-o da mai repede, si mai castigi 2-3 secunde la fiecare astfel de ocazie, secunde care se aduna.

Sunt perfect de acord Cristi cu ce spui,dar numai in conditii rezonabile sunt valabile propunerile tale,si sunt de cele mai multe ori asa,dar idealul e greu de atins,dupa cum si dl Fratea si realiza.Sunt sali,in care nu prea mai e loc si de un arbitru.De pilda, la Baicoi,la turneul de zilele trecute am pus 20 de mese,respectiv 5 mese pe latul salii,e foarte dificil,daca nu aproape imposibil,de inca un om in tarc.Calculele facute de tine sunt pertinente si sunt de acord intrutotul cu tine dar omiti putin,se pare,detaliile acestor propuneri.
Cand realizez cate eforturi se fac(sau mai bine spus ar trebui sa se faca),pentru ca unii dintre "musafiri",sa poata juca in conditii umane,respectiv cate artificii,de catre organizatori trebuiesc facute ca sa se poata respecta un minim de orar si confort,cand ar fi mult mai simplu daca majoritatea participantilor ar fi,macar cu 10-20 % mai maturi/responsabili,cred ca nu ar mai trebui ca unii dintre noi sa ne gandim cum sa facem sa-i putem "pacali" ca sa ajungem la scopul propus,respectiv sa inlaturam majoritatea "scaparilor" unora dintre noi.Ce sa mai semnalizez,ca la Baicoi intre inferioare si superioare,un cap de serie chiar intrase cu sticla de bere in tarc?Cand l-am atentionat,parea ca aproape l-am jignit dar numai insistenta prezentei mele l-a facut sa-si reconsidere atitudinea,aproape ca eu eram cel "defect" in situatia aceea.
Concluzionand,tot mai cred ca trebuie umblat la factorul uman,daca 70-80% dintre participantii unui concurs ar fi relativ ok dpdv,macar al respectului,fata de competitie(si inca mai sper ca fiecare intelege exact ce spun),cred ca foarte multe dintre neplacerile organizarii si buna desfasurare a unui concurs AMATUR vor fi rezolvate mai repede decat ne asteptam.

Ideea cu arbitru cred ca ar fi bine, mai ales sa avem la cine apela pentru arbitrarea unor meciuri, fiindca am avut o surpriza foarte neplacuta la Mediaș, am jucat cu capul de serie a grupei, la scorul 2-2 si 5 - 4 pentru mine am cerut schimbarea mesei la care d-l mai in varsta ca mine a raspuns ca pentru ce sa schimbam ca scorul este de 2 - 1 pentru dansul.Asa ceva nu am inchipuit in viata mea ca un jucator de tenis de masă sa poate sa fure pe fata nu un punct ci un set.Am avut noroc ca niste concurenti de pe tusa au urmarit meciul si m-au sustinut, dar m-am ales cu o cearta pe care ma jigneste foarte mult si din cauza asta nu stiu daca mai particip la asemenea concursuri.Daca era arbitru cred ca nu aveam cearta asta.Daca era un smecheras nu ma miram, dar era un om matur de la care asteptam maturitate si fair play.

Particip de 4 ani la turnee si niciodata nu s-a intamplat sa am o asemenea surpriza, sa conduc cu 2-0, pierd un set, 2-1 si aud 2 -2, am incercat sa refacem filmul de inceput, a fost greu sa lamurim situatia, fapt pentru care am cedat cu 2-3, sa nu mai avem discutii. Sanatate si bucurii!

Arbitri din tarc nu cred ca ar deranja pe nimeni,dat fiind ca ar fi amplasati pe linia fileului deci la mijlocul mesei.Responsabilitatea este mai greu de luat.
Aceasta propunere este mai veche si ar duce automat la cursivitatea jocurilor si ar reduce substantial multe polemici.
Problema sunt scaunele care nu prea sunt in dotarea salilor, 2 scaune/masa.

Din experienta altora:
Playing System for the LIEBHERR 2011 Men’s World Cup
1. The tournament will consist of 3 stages.
2. In the preliminary stage the 4 continental representatives from
Africa, Latin America, North America and Oceania shall compete for
an Intercontinental Cup, played on a group basis with all the
members of the group playing each other. The winner of this group
shall join the remaining 15 players in the 1
st
stage.
3. Seeding shall be done according to the latest available World
Ranking.
4. In the 1
st
stage the players will be divided into 4 equal groups, with
all the members of a group playing each other, and in the 2nd stage
the group winners and runners-up will compete in a knockout.
5. For the 1
st
stage, the highest-ranked player will be placed in Group
A, the 2
nd
highest in Group B, the 3
rd
highest in Group C and the 4
th
highest in Group D. The remaining players will be drawn into the
groups 4 at a time in ranking order.
6. If there are 2 players from the same Association, they will be drawn
into separate groups but a 3
rd
player from the same Association may
be drawn into any group.
7. For the 2
nd
stage, the winners of Groups A and B will be placed in
positions 1 and 8 respectively and the winners of groups C and D
will be drawn between positions 4 and 5; the runners-up will be
drawn into the remaining places, in opposite halves from the
winners of the same groups. There will not be separation by
Association.
8. In the semi-finals, the winner of the 1
st
quarterfinal will play the
winner of the 2
nd
and the winner of the 3
rd
will play the winner of
the 4
th
; the winners of the semi-finals will play each other in the
final, with the losers of the semi-finals playing each other for third
place.
9. The tournament will be played in accordance with the Laws of Table
Tennis and the Regulations for International Competitions.
10.All matches shall be the best of 7 games.

http://www.ittf.com/World_Events/2011MWC/playing_system_MWC_F.pdf
Seamana cumva cu ce facem noi, nu?

Si tot din experienta altora : sistemul de realizare a clasamentului pentru grupele din cadrul Turneului Campionilor la tenis : http://www.atpworldtour.com/Rankings/Finale SF Qualifications.aspx
Ce se foloseste in ATP ar fi extrem de util si in Amatur : in cazul in care avem 3 jucatori cu acelasi nr de victorii cand se face raportul seturi castigate/seturi jucate se iau in calcul si seturile jucate cu jucatorul nr 4 din grupa. Astfel in situatia in care avem 3 jucatori cu cate 2 victorii, unul cu 5-3, unul cu 4-5 si unul cu 3-4 regulamentul actual il califica pe cel cu 3-4, iar regulamentul ITTF il califica pe cel cu 4-5 ... 4/9 = .444, 3/7 = .428 Daca insa luam in calcul si celalalt meci, si presupunem ca ambii au castigat cu 3-0 vom avea 7/12 = .583 si 6/10 = .600, deci cel mai bun raport il va avea cel care a castigat meciul direct dintre cei doi.
In situatiile in care grupa este compusa din mai mult de 4 jucatori se vor lua in calcul rezultatele celor 3 cu jucatorul de pe pozitia superioara, daca acesta exista, iar daca nu exista cu cel de pe pozitia inferioara.

Am vazut ca sunt multe discutii, de regula foarte aprinse, pe tema folosirii sau nu a fetelor cu "iarba". Propunerea mea ar fi ca din cand in cand sa se mai organizeze cate un turneu (A sau B) unde sa nu se permita folosirea ierbii sau a fetelor anti power. Sau organizatorul turneului sa poata decide daca se pot folosi aceste fete, care incurca pe multi, sau nu. Multi ierbari dau replica in felul urmator: un jucator bun trebuie sa stie sa joace contra ierbii. Dar ma intreb eu ce s-ar intampla daca majoritatea dintre noi ne-am pune iarba, ma refer la astia mai slabuti, asa ca mine, ce s-ar alege de turneul acesta foarte bun numit Amatur? Probabil ca in momentul asta au iarba pe paleta in jur de 15-20 la suta dintre jucatori. Dar daca s-ar ajunge la 80 la suta si tenisul jucat s-ar transforma intr-o tacaneala plictisitoare, nati-o tie da-mi-o mie, cum se zice in fotbal, cu mingi care sa dureze 1 minut-doua? Credeti ca s-ar mai gasi clienti pentru Amatur? Eu cred ca marea majoritate vor prefera sa joace linistit cu prieteni. Asa ca cea mai buna solutie ca sa nu se supere nimeni ar fi organizarea si de turnee numai pentru fete inverted in paralel cu turnee mixte. De asemenea ierbarii isi pot organiza si ei turnee numai pentru ei, nu ii opreste nimeni. Sa fie macar 10 turnee din astea speciale pe an.(Si B si A)

Ce sa mai, daca nu joci cu ierbari te impiedici in ei, oricat de bine ai juca. De aceea multi adopta aceasta fata, mai ales din comodidtate si din dorinta de a castiga mai multe meciuri. Acestia sunt jucatori ANTI-TENIS!!! Strica aspectul si calitatea jocului, dar nu noi am inventat iarba!!!

Ce sa mai, daca nu joci cu ierbari te impiedici in ei, oricat de bine ai juca. De aceea multi adopta aceasta fata, mai ales din comodidtate si din dorinta de a castiga mai multe meciuri. Acestia sunt jucatori ANTI-TENIS!!! Strica aspectul si calitatea jocului, dar nu noi am inventat iarba!!!
Tocmai ca sa se imbunatateasca calitatea jocului ar fi ideal a stimula dorinta ierbarilor de a progresa prin perfectionarea loviturilor lor cu fețe inverted si nu de a progresa prin incurcarea loviturilor fraierilor cu fețe inverted, care muncesc si baga bani la sala de antrenament transpirand in draci, cand ce simplu este, iti pui o fața cu iarba cu plete cat mai lungi si traiectorii cat mai ciudate ale mingii si nu mai trebuie sa bagi bani si timp pierdut pe la sala, ai garantata iesirea din inferioare, superioare si ajungi lejer in fazele superioare fara mult efort. Nu cred ca s-ar supara cineva daca s-ar organiza de proba macar asa un turneu doua cum am spus mai sus. Si scuze celor pe care i-am numit ierbari, corect era cei care au iarba pe paleta, dar era prea lung.

Voi toti cei cu putere de decizie in AMATUR,ar trebui sa va intruniti si sa raspundeti punct cu punct la toate propunerile postate de noi toti in aceasta rubrica,argumentand pro sau contra decizia finala luata.Eu sper ca cele postate sa fie temeinic dezbatute ,deoarece fiecare care a postat cate ceva asteapta un raspuns la propunerea lui.Noi ne-am dat silinta si am propus,voi dati-va interesul si raspundeti,asa ca sa nu ne simtim penibili ca nu ne baga nimeni in seama.Initiatorul acestui topic,are datoria MORALA sa ne raspunda.

Propunerea mea e ca la turnee sa se alcatuiasca grupe inferioare, ma refer la cele Amatori, nu Open, numai cu jucatori care folosesc aceste fete neomologate ITTF si celelate grupe inferioare cu jucatori care folosesc fete omologate. Spun acest lucru pentru ca am vazut ca daca sunt 12 jucatori cu fete neomologate repartizati cate unul sau doi in toate grupele inferioare, acesti jucatori se califica in proportie de 100% mai departe in superioare nedand sansa unor jucatori amatori pasionati de acest sport si care nu se antreneaza contra acestor fete sa joace meciuri placute, nu plictisitoare. Doar sunt turnee de amatori, nu? Stim ca in inferioare se gasesc si jucatori "mai slabuti" printre care ma aflu si eu, de aceea mi-e greu sa castig si asupra unui jucator cu fata omologata si foarte greu sau imposibil asupra unuia cu fata neomologata care imi taie orice pofta de joc.
Ideea mea e sa se puna acesti jucatori in una, doua sau trei grupe inferioare, sa se califice tot primii patru ca si din celelalte grupe si grupele superioare sa se alcatuiasca asa ca si pana acum, cu totii impreuna. In felul acesta nu cred ca ar exista vreo discriminare pentru ca ai sansa sa intalnesti atat un jucator cu fata omologata cat si unul cu fata neomologata si jucatorii mai slabuti dar pasionati au sansa sa joace meciuri frumoase in inferioare.

Propun pentru sectiunea Open sa se renunte la doua randuri de grupe si sa se faca doar un rand si apoi eliminatoriu. Grupele pot fi mai mari (de 8-9) si apoi tablou de 16 sau 32. Acest sistem s-ar potrivi pentru turneele A sau A+.
In sistemul folosit la turneul final am vazut ca se poate crea o situatie in care victoria directa din inferioare a departajat aceiasi jucatori si in superioare, ceea ce mi se pare incorect.
Nu stiu daca sistemul propus de mine este mai bun sau nu, dar cu siguranta va reflecta mai fidel valoarea jucatorilor.
Va rog sa argumentati pro sau contra.

Ultima editare:
idem pt sectiunea AMATORI cu grupe de max 6 jucatori urmat obligatoriu si de un turneu de consolare ptr. cei necalificati in tablul eliminatoriu principal. Se elimina timpi morti si efortul fizic este mai protejat.

Sunt de acord, mai bine cu grupe inferioare si apoi eliminatorii la Open.
In alta ordine de idei, discutand cu prietenii la Targoviște, propun ca Turneul Final din 2012 sa se desfasoare pe durata a 2 zile.
Stiu ca acest lucru implica cheltuieli mai mari, dar o data pe an merita!!!

Albert Einstein a spus : "Doua lucruri sunt infinite, Universul si prostia umana, dar nu sunt absolut sigur in egatura cu Universul".

De fiecare data cand vad propuneri de genul acesta "anti iarba" automat ma gandesc la spusele fizicianului.

Hai sa va povestesc prima mea experienta cu iarba folosita in genul in care va plangeti ... adica doar sa incurce, fara sa ai un ABC a tenisului in spate. Jucam de vreo cateva luni si am avut meci in campionatul municipal pe București. Am jucat contra unui jucator cu handicap clasa 6, adica contra cuiva cu probleme destul de mari la deplasare. Am castigat foarte greu. Dupa ce s-a terminat meciul, l-am rugat foarte frumos daca pot veni sa mai joc cu el ca sa ma obisnuiesc cu materialul. A acceptat si pentru urmatoarele saptamani am fost de 2-3 ori pe saptamana si am jucat cu el. Rezultatul : la sala unde am vazut eu tenis de masă prima data si unde cineva ma sfatuise in privinta echipamentuui de joc era o persoana mai in varsta care juca cu iarba, pe bani si ma batea cu 10 avans ... dupa cele 3-4 saptamani de jucat contra ierbii am inceput sa-l bat, iar cateva luni mai tarziu sa ajung sa-i dau eu 10 avans.

"Prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul" suna o zicala din batrani. Ma uit la lemnul si fetele folosite de cei care vin cu astfel de propuneri si vad lemne cu carbon si fete extrem de ofensive si de grosime mare ... adica un excelent motiv ca sa dea prin plopi cand le vine o minge falfaita si fara efect dintr-o iarba. Eu am inceput tenisul cu un lemn ALL+, o fata BTY Tackiness D de 1.7 si o fata Tibhar Speedy Spin parca de 1.9 sau 2.0. Si am folosit Tackinessul care e o fata de aparare si pe FH si pe BH.

Concluzia : luati-va un echipament potrivit pentru ca jucati mult prea slab pentru a juca cu rachetele pe care le aveti acuma, gasiti-va pe cineva cu iarba si jucati constant cu el macar vreo luna de zile si mai taceti dracului din gura ca debitati numai tampenii.

O mentiune speciala pentru marius_sza. Omule, ce ai propus tu acolo este discriminare pur si simplu este rasism ... adica da-i in masa pe aia cu iarba sa joace intre ei. "Cei cu iarba" pot deveni cei de alta culoare, cei de o alta etnie, etc. Cred ca ar fi cazul sa stai un pic si sa gandesti inainte de a posta asa ceva ... in alte locuri se aplica sanctiuni pentru asa ceva.

(at)grasomega

Sistemul de grupe superioare de 6, cu cate 3 jucatori care provin dintr-o grupa inferioara si se pastreaza rezultatele dintre ei mi se pare cel mai bun.

In primul rand ii obliga pe favoriti sa joace MULT mai serios grupele inferioare, iar in acest caz ceilalti au un pic mai mult de invatat de la ei fata de situatia in care ei joaca la misto.

In al doilea rand se reduc semnificativ aranjamentele din grupele inferioare. E clar ca daca ajungi cu o infrangere gratuita in grupa superioara ai mai putine sanse la calificare sau la un loc fruntas, drept urmare vor promova in grupele superioare cei mai valorosi, nu cei care sunt prieteni cu primii 2-3.

In legatura cu sistemul de joc, am propus acelasi lucru cu cateva pagini in urma, dar cu mentiunea ca eliminatoriul ca sa joace in sistemul cu recalificari sau "dublu knock-out" ... acest sistem ar produce un clasament mult mai realist si mai exact, mai ales la nivelul 17-32 sau 9-16, in plus daca ai ghinion si pici cu cineva foarte bun sau cu un stil exact pe invers si care te bate mereu, mai ai inca o sansa sa urci pana pe locul 3.

Albert Einstein a spus : "Doua lucruri sunt infinite, Universul si prostia umana, dar nu sunt absolut sigur in egatura cu Universul".
Are foarte mare dreptate rflash in ceea ce spune, asta am spus si eu, cei care folosesc iarba sunt mai inteligenti decat cei cu fețe inverted, ei intotdeauna gasesc o cale mai usoara in a face ceva spre deosebire de cei cu inverted care muncesc ca prosti. Bine spus, mersi pentru citat.

Propunerea mea e ca la turnee sa se alcatuiasca grupe inferioare, ma refer la cele Amatori, nu Open, numai cu jucatori care folosesc aceste fete neomologate ITTF si celelate grupe inferioare cu jucatori care folosesc fete omologate. Spun acest lucru pentru ca am vazut ca daca sunt 12 jucatori cu fete neomologate repartizati cate unul sau doi in toate grupele inferioare, acesti jucatori se califica in proportie de 100% mai departe in superioare nedand sansa unor jucatori amatori pasionati de acest sport si care nu se antreneaza contra acestor fete sa joace meciuri placute, nu plictisitoare. Doar sunt turnee de amatori, nu? Stim ca in inferioare se gasesc si jucatori "mai slabuti" printre care ma aflu si eu, de aceea mi-e greu sa castig si asupra unui jucator cu fata omologata si foarte greu sau imposibil asupra unuia cu fata neomologata care imi taie orice pofta de joc.
Ideea mea e sa se puna acesti jucatori in una, doua sau trei grupe inferioare, sa se califice tot primii patru ca si din celelalte grupe si grupele superioare sa se alcatuiasca asa ca si pana acum, cu totii impreuna. In felul acesta nu cred ca ar exista vreo discriminare pentru ca ai sansa sa intalnesti atat un jucator cu fata omologata cat si unul cu fata neomologata si jucatorii mai slabuti dar pasionati au sansa sa joace meciuri frumoase in inferioare.

... mai mult chiar, putem sa organizam grupe separate cu jucatori care nu au miscari regulamentare, o alta cu cei care nu au o priza standard, printre ei putem amesteca cativa care joaca in tricouri albe, iar pe cei care nu recunosc un tus sau un net, eu propun sa nu ii mai primim deloc sau maxim 2-3 dintre ei, eu sunt convins ca in acest mod meciurile vor fi chiar placute inclusiv pentru cei extrem de pasionati de acest sport.

... omule, nu stiu zau...

waldner, chiar daca e un pic surexcitat ca l a ars pe durdun fara drept de apel :) (respect), a fost extrem de politicos in postul lui...

succes uri pe toata linia

De fiecare data cand vad propuneri de genul acesta "anti iarba" automat ma gandesc la spusele fizicianului.
"Prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul" suna o zicala din batrani.
Nu cred ca acest topic a fost deschis pentru a jigni. Poate te ragasesti in citatele alese.

O mentiune speciala pentru marius_sza. Omule, ce ai propus tu acolo este discriminare pur si simplu este rasism ... adica da-i in masa pe aia cu iarba sa joace intre ei. "Cei cu iarba" pot deveni cei de alta culoare, cei de o alta etnie, etc. Cred ca ar fi cazul sa stai un pic si sa gandesti inainte de a posta asa ceva ... in alte locuri se aplica sanctiuni pentru asa ceva.
...
Hei baiatu', casca ochii cand citesti. Unde ai vazut in postul meu vre-un cuvant despre iarba? Era vorba despre cei care joaca cu fete neomologate ITTF. Daca ITTF nu poate fi un punct de referinta in privinta fetelor neomologate, atunci cine poate fi? Dumneata? Sa iti colorez literele sa pricepi ce am scris? De ce vor acesti domni sa triseze acest sport folosind aceste fete? Sint jucatori care nu se antreneaza ca nu au timp si care vin sa joace un tenis de masă frumos la aceste turnee de AMATORI.

Sistemul de grupe superioare de 6, cu cate 3 jucatori care provin dintr-o grupa inferioara si se pastreaza rezultatele dintre ei mi se pare cel mai bun.
In primul rand ii obliga pe favoriti sa joace MULT mai serios grupele inferioare, iar in acest caz ceilalti au un pic mai mult de invatat de la ei fata de situatia in care ei joaca la misto.
In al doilea rand se reduc semnificativ aranjamentele din grupele inferioare. E clar ca daca ajungi cu o infrangere gratuita in grupa superioara ai mai putine sanse la calificare sau la un loc fruntas, drept urmare vor promova in grupele superioare cei mai valorosi, nu cei care sunt prieteni cu primii 2-3.
In legatura cu sistemul de joc, am propus acelasi lucru cu cateva pagini in urma, dar cu mentiunea ca eliminatoriul ca sa joace in sistemul cu recalificari sau "dublu knock-out" ... acest sistem ar produce un clasament mult mai realist si mai exact, mai ales la nivelul 17-32 sau 9-16, in plus daca ai ghinion si pici cu cineva foarte bun sau cu un stil exact pe invers si care te bate mereu, mai ai inca o sansa sa urci pana pe locul 3.
Referitor la sistemul cu preluarea rezultatelor - singurul defect pe care il vad este cel expus: o victorie in inferioara poate sa aiba efect dublu si nu mi se pare corect. Poate gasim o alta metoda de departajare in superioara.
Totusi, sa fiu sincer, la open vad prea putin necesitatea grupelor superioare, in orice sistem s-ar desfasura. Grupele triaza jucatorii mai buni, eliminatoriul triaza tot. Simplu si eficient. Grupele mai mari ar permite tuturor sa joace un numar de meciuri echivalent cu ce joaca acum. S-ar termina mai tarziu grupele, dar eliminatoriul este mult mai rapid apoi. Toti jucatorii ar juca un numar de 7-8 meciuri in grupe, in loc de minim 5 acum. Nu stiu sa calculez usor acum daca per total se vor juca mai multe meciuri.
Referitor la sistemul propus de tine, cred ca este mult mai bun ca al meu pentru motivele expuse chiar de tine. Nu am mai recitit paginile anterioare inainte de a posta.
Totusi, daca ar fi grupe de 8-9 jucatori si apoi sistemul dublu knock-out, s-ar putea sa fie cam multe meciuri de jucat.
Cristi, ai putea sa compari cate meciuri s-au jucat la turneul final cu 72 de jucatori la Open (12*15 + 6*9 + 8 + 8 + 4 + 2 + 1 = 257 - sper sa fi calculat corect) si cate s-ar fi jucat cu 8 grupe de 9 oameni (8 * 36 + 16 + 8 + 4 + 2 + 1 = 319 ? ) si apoi tablou de 32 in sistem eliminatoriu clasic si dublu knock-out? Merci.
Nu sunt prea sigur de numarul de meciuri, dar se vede un avantaj clar al sistemului de la turneul final. Sunt curios cum sta dublu knock-out. Poate ca grupe de 9 e prea mult.
(at)bogdanel: Salutari!

Dupa cum am mai spus si altora care au venit cu exact acelasi arugument .... da-mi un exemplu de fata care nu e iarba care a fost initial omologata ITTF si apoi interzisa ... si spune-mi si unde ai jucat contra ei din motiv ce faci referire la asa ceva. Pun pariu ca habar nu ai fara sa cauti pe Google.
Dupa cum s-a mai spus interzicerea ierburilor frictionless nu a fost facuta "for the good of the game" ca sa folosesc o sintagma cunoscuta ... au fost alte interese la mijloc.

Back
Sus