victorache
senior
Asta e motivul pentru care eu prefer varianta cu arbitru ... deja numarul de concurenti si de mese este mult prea mare pentru ca 1-2 oameni sa-l poate gestiona cat de cat eficient.
In plus un arbitru chiar ar aduce o importanta economie de timp : nu vor mai exista incalziri care dureaza cat jumatate de meci, nu vor mai fi discutii nesfarsite daca a fost net sau tus sau stop ca a intrat mingea in tarc (virtual), plus ca macar la 2-3 puncte pe set mingea ajunge la arbitru si el ti-o da mai repede, si mai castigi 2-3 secunde la fiecare astfel de ocazie, secunde care se aduna.
Sunt perfect de acord Cristi cu ce spui,dar numai in conditii rezonabile sunt valabile propunerile tale,si sunt de cele mai multe ori asa,dar idealul e greu de atins,dupa cum si dl Fratea si realiza.Sunt sali,in care nu prea mai e loc si de un arbitru.De pilda, la Baicoi,la turneul de zilele trecute am pus 20 de mese,respectiv 5 mese pe latul salii,e foarte dificil,daca nu aproape imposibil,de inca un om in tarc.Calculele facute de tine sunt pertinente si sunt de acord intrutotul cu tine dar omiti putin,se pare,detaliile acestor propuneri.
Cand realizez cate eforturi se fac(sau mai bine spus ar trebui sa se faca),pentru ca unii dintre "musafiri",sa poata juca in conditii umane,respectiv cate artificii,de catre organizatori trebuiesc facute ca sa se poata respecta un minim de orar si confort,cand ar fi mult mai simplu daca majoritatea participantilor ar fi,macar cu 10-20 % mai maturi/responsabili,cred ca nu ar mai trebui ca unii dintre noi sa ne gandim cum sa facem sa-i putem "pacali" ca sa ajungem la scopul propus,respectiv sa inlaturam majoritatea "scaparilor" unora dintre noi.Ce sa mai semnalizez,ca la Baicoi intre inferioare si superioare,un cap de serie chiar intrase cu sticla de bere in tarc?Cand l-am atentionat,parea ca aproape l-am jignit dar numai insistenta prezentei mele l-a facut sa-si reconsidere atitudinea,aproape ca eu eram cel "defect" in situatia aceea.
Concluzionand,tot mai cred ca trebuie umblat la factorul uman,daca 70-80% dintre participantii unui concurs ar fi relativ ok dpdv,macar al respectului,fata de competitie(si inca mai sper ca fiecare intelege exact ce spun),cred ca foarte multe dintre neplacerile organizarii si buna desfasurare a unui concurs AMATUR vor fi rezolvate mai repede decat ne asteptam.