Taiere perfecta a unei fete

mentor

junior
Scor reacție
30
Vârstă
36
Locație
Iași
ce e mai bine de folosit foarfece sau bistuiru chirurgical? sau altceva ? :)
Astept opiniiile dumneavoastra.
Multumesc.

Ceea ce am folosit eu cu rezultate bune este acest cutter olfa.
Are lama foarte subtire, tratata, si are o taietura foarte precisa.
Cu foarfeca nu cred ca poti rezliza o taietura eleganta.
Cu bisturiul nu am incercat niciodata, dar sunt unele posturi care spun ca si cu bisturilu se realizeaza o taiere a fetelor foarte buna

eu tai cu o forfecuta obisnuita...o tii dintr-un capat pana-n celalalt fara sa te opresti...mie-mi iese f.bine

Bisturiu cu tais curbat si lama nu prea subtire ca sa nu existe riscul flambarii si abaterii de la contur. Atentie la bisturiul cu lama dreapta ca varful se poate agata in suprafata pe care pui fata de paleta. E bine sa tii inclinat bisturiul la un unghi mai mic de 90 grade fata de suprafata de taiere. Succes!

Dupa ce iti faci "mana" poti taia cu un cutter obisnuit si iese super ... sa nu uiti sa mai rupi cate o bucatica din lama inainte de fiecare fata si sa tai o foaie de ziar sau orice hartiuta ca sa se rodeze foarte putin lama inainte. Bafta ;)

fara indoiala , cu bisturiul . daca o pui intoarsa pe un suport tare gen capac de bucatarie de taiat legume si ai putina "meserie", fetele ies taiate de parca zici ca sunt una si aceeasi piesa cu lemnul :)
Se prea poate sa iasa bine si cu anumite modele de cutter , dar de regula finetea nu este aceeasi , deoarece lama de bisturiu pe langa faptul ca este ascutita electrochimic (deci taie foarte bine) este si foarte subtire.

Varianta optima este taierea cu laser. Paleta va arata atat de bine incat adversarul va fi mult mai preocupat sa rezolve misterul formei perfecte decat sa joace tenis, in consecinta vei castiga cu 50% mai multe puncte decat inainte :twisted:

Dupa ce iti faci "mana" poti taia cu un cutter obisnuit si iese super ... sa nu uiti sa mai rupi cate o bucatica din lama inainte de fiecare fata si sa tai o foaie de ziar sau orice hartiuta ca sa se rodeze foarte putin lama inainte. Bafta ;)
E foarte buna metoda propusa de "adishorul". Dar e foarte important sa rupi o bucatica din lama cutter-uli dupa fiecare fata taiata.

Varianta optima este taierea cu laser. Paleta va arata atat de bine incat adversarul va fi mult mai preocupat sa rezolve misterul formei perfecte decat sa joace tenis, in consecinta vei castiga cu 50% mai multe puncte decat inainte :twisted:
Laser, frate!

Eu unu am priceput cum sa tai pe langa lemn.
Dar cum fac sa tai fata mai mare cu 2mm ?

Eu mi-am facut niste sabloane din ceva plastic casant de vreo 3mm grosime...am facut sabloanele dupa marimea lemnului trasand cu pixul dupa lemn(paleta) si dandu-i unghiul dorit pixului din mana(plasticul l-am trasat unde am dorit sa-l tai , apoi cu flexul si cu un smirghel am mers perfect pe linia trasata)...a iesit : unul la 2mm...2,5mm si la 3mm...asa ca orice fata fie noua(patrata) sau mai mare de cat am eu nevoie, intorc fata respectiva cu buretele in sus asezand sablonul de la marginea de jos(la fix) apoi ce depaseste sablonul, ma pun cu un cutter si incep taierea, facand acelasi traseu de mai multe ori pana iasa marginea in plus...O sa iasa o fata perfect taiata si cat de mare doriti dv-stra sa o taiati...Numa Bine!

Am cercetat si eu zona asta si m-am intors la ustensilele din studentie: BISTURIU ( nici un caz medicinal ) si CUTTING MAT... asta pentru a evita distrugerea lamei de bisturiu care este mult mai fina decat arata. Cutiting mat-ul are burete regenerant si in functie de buget se poate achizitiona in format A4 ( in jur 15-20 LEI ) sau pentru un comfort mai mare format A3 (in jur de 35-40 lei ). Acesta se poate spala usor de eventuale resturi de lipici si salveaza lama de lama de la distrugere plus ca sigura un contact foarte bun intre fata si suport ( fiind tot din cauciuc ). Cat despre bisturiu, acesta trebuie sa fie greu, cu un grip bun si in functie de grosimea si duritatea topsheetului se poate schimba forma lamei. Un set complet de lame + bisturiu se gasesc la magazinele de profil in jur a 15 -20 lei si cred ca se pot taia in jur a 100 fete daca nu si mai mult. In functie de unghiul de taiere se va obtine o taietura curata, probleme pot aparea la buteti foarte moi in combinatie cu fete " fragile - mushy " .... Aici recomand foarfeca celor care nu stapanesc joaca cu bisturiul ....
Vezi atașament 2435

m-am gandit si eu la varianta asta dar mi-a fost teama ca o fata o sa iasa cu marginile "parlite" sau "inflorite". Poti sa pui cumva si niste poze cu fetele taiate cu laser?

Ultima editare:
Back
Sus