Taiere perfecta a unei fete

Tăiatul cu un cutter drept e la risc, am avut modele de fețe care au ieșit relativ bine, in schimb mi-am belit și o fața model AK47, adică cu cutter drept mi-a zimțat cauciucul (e franjuri), buretele s-a tăiat ok.
Cu un cutter drept trebuie sa tai de mai multe ori, sa am grija cum tai sa nu scape in lemn, in schimb cu cel cu rola tai din prima fără sa afectez lemnul, in plus de asta buretele și cauciucul se taie fără sa rămână bavuri, zici ca fața e tăiata din fabrica la presa.

Mariomoro, probabil rola ta nu mai taie cum trebuie, altfel nu-mi explic cum ție nu-ți iese.
Cat despre foarfeca, din 6 bucăți pe care le am prin casa cu nici una nu am reușit sa tai exemplar (cursiv), mai apare o problema la tăiatul cu foarfeca, trebuie sa ai grija când tai sa nu tragi de ea ca dezlipești fata de pe lemn, după mine tăiatul cu foarfeca e cel mai din topor lucru.

Acum depinde și de talent, eu unul ma descurc de minune cu cutter-ul cu rola.
 
Cea mai buna metoda e cea folosita de Roman Bogdan, lama gillette

Iese perfecta taietura
 
da, este cea mai subtire si ascutita lama de ras, dar in ce suport o pune, pentru ca doar cu o lama si mana nu poti taia o fata....
 
Ba se poate si merge foarte bine, asa trebuie tinuta lama
 
Am invatat foarte repede si eu, nu e greu, e o jmecherie acolo cu unghia de la degetul aratator cu care trebuie apasat pe lama. In rest nu trebuie apasat tare, repeti miscarea de doua ori pe burete si cand ai trecut la cauciuc dintr-o mana se taie, la tenergy ma refer, la fete mai soft merge dintr-o singura mana.

- - - Actualizat - - -

Asa arata perfectiunea cand vine vorba de taierea unei fete!!!



Nici daca ai pile la fabrica nu primesti asa ceva.
 
Nu mai deschid alt topic deoarece am aceeași întrebare adresata mai sus de a.Bogdan.
Din păcate el nu a primit nici un răspuns, poate acum după 6 ani, cineva știe cum se procedează pentru a tăia fetele cu 2mm mai mari decât lemnul.

- - - Actualizat - - -

Nu stiu cum a aparut mesajul aici, ca eu am scris la postul asta;
http://www.tenisdemasa.ro/forum/sho...ta-a-unei-fete&p=122743&viewfull=1#post122743

- - - Actualizat - - -

Acum asta e, pana la urma este tot topic dedicat tăierii fetelor.

Fa un sablon din placaj, sau plastic, cu 2mm mai mare decit lemnul si tai dupa el cu cutterul.
 
man, am un cutter smecher cu care pot taia 10 fete, una dupa alta, perfect.

tu poti face smecheria cu lama la 10 fete?!
 
De la tine le cumpăr pe următoarele, ale mele, oricât m-aș chinui, arată ca și cum le-ar fi ciugulit o rață beată...:glee:
nu conteaza cum sunt taiate fetele, sau sa pui banda de cant...
trebuie sa ajungi sa ai un joc predominant de "topspin справа":smug:
 
Nu pun, bro, ca sunt timid.

Dar daca explici cum pui capac cu reverul si mai si accelerezi mingile, imi dispare timiditatea imediat.

Ma gandesc sa propun la sala sa trecem pe celuloid, acolo am rezultate maxime.

Cand dau de mingi de plastic care sunt lustruite de atata joc, imi vine sa vomit pe masa. Nu pricep de ce trebuie sa jucam cu asa ceva si sa lipim paletele cu nush ce adeziv. Eu in continuare joc cu pretenii cu palete lipite cu speed glue si cu mingi de cell.
 
Ultima editare de un moderator:
Eu nu sunt timid asa ca adaug inca un bibelou marca gilette!!!

 
Nu pun, bro, ca sunt timid.

Dar daca explici cum pui capac cu reverul si mai si accelerezi mingile, imi dispare timiditatea imediat.

Ma gandesc sa propun la sala sa trecem pe celuloid, acolo am rezultate maxime.

Cand dau de mingi de plastic care sunt lustruite de atata joc, imi vine sa vomit pe masa. Nu pricep de ce trebuie sa jucam cu asa ceva si sa lipim paletele cu nush ce adeziv. Eu in continuare joc cu pretenii cu palete lipite cu speed glue si cu mingi de cell.
Si care este diferenta intre "speed glue + celuloid" si "plastic + lipici pe baza de apa"?

Trimis de pe al meu SM-J510FN folosind Tapatalk
 
is doua:

varianta 1 e mult mai ieftina
mingea de cell prinde efect mai mare ca plasticul
 
Cu 25 -30 % mai putin efect la mingea de plastic, insa conteaza cat e de rotunda, inaltimea sariturii... etc. Mingea de celuloid ce amintire frumoasa , insa nu cred ca mai pot juca cu ea, tenisul de masa avanseaza cum a fost de la mingea de 38 mm la cea de 40 mm si acum 40 +. Inca ceva se mai dau fetele cu speed glue si acum cand se foloseste mingea de plastic ;)
 
Firmele de specialitate inca perfectioneaza formula pentru mingi. Fata de primele mingi de plastic cele de azi sunt mult superioare. Ne putem astepta ca in timp sa se estompeze diferenta de spin, ba mai mult firmele de echipament de tenis de masă merg si pe varianta cresterii spinului prin aparitia unor noi fete care „agata” mai bine. Eu sunt destul de optimist ca in 2-3 ani spinul va fi comparabil.

Strict la subiect.
La inceput imi pasa cum erau taiate fetele, pana cand, dupa ce m-am chinuit in fel si chip sa tai o pereche de fete, am „reusit” sa raschetez pe una din ele bine de tot la a patra sau a cincea minge din set. Si dupa aia ma mai si uitam in pauzele de la tot setul cat de bine am „lucrat-o”. Asa ca nu-mi mai pasa cum arata, important e sa aiba o banda de cant sa o protejeze cat de cat de lovituri si de riscul de dezlipire .

Paste fericit tuturor!
 
Back
Sus