Nu ma incalzeste cu aproape nimic, stiind ca sunt jucatori de top in Amatur, eu vreau dovezi mai clare ca cu acel lemn se poate face performanta. (Divizia A, Superliga, International)
Imi cer scuze pentru ce urmeaza sa scriu, dar o sa scriu oricum.
Vad ca ai 21 de ani. Daca la varsta asta nu faci deja performanta, este probabil ca nu vei mai ajunge sa faci niciodata. In tara, poate. International - foarte putin probabil. nu vreau sa te jignesc, doar incerc sa te aduc cu picioarele pe pamant.
Un antrenor experimentat spunea ca pentru performanta trebuie sa ai 10000 de ore de antrenament si asta in conditii intensive. Daca faci un calcul, vei vedea ca este greu de atins cifra. Daca faci 24 de ore de antrenament (doar la masa) pe saptamana, aduni 10000 de ore in OPT ANI!
Acestea fiind zise, daca iti alegi acum un lemn pentru totdeauna, nu e rau, dar este posibil ca alegerea de acum sa nu mai fie buna peste cativa ani.
Daca chiar vrei un lemn nici prea-prea, nici foarte-foarte, eu zic sa iei Yasaka Extra Offensive, din lista ta. Are cam tot ce vrei. Cauta unul care nu vibreaza excesiv (daca poti merge la un magazin sa-l alegi din mai multe) si sunt sigur ca o sa fie bine. Si e si folosit de un jucator profesionist (Ma Lin).
Altfel, Stiga Clipper este un lemn foarte bun, am mai spus si in alta parte, din cei 4 finalisti la Campionatul Mondial la proba dublu-mixt, 3 au folosit Clipper CR si unul Ebenholz.
Ebenholz V este un lemn foarte bun. Poti lua in considerare si Stiga Rosewood V sau Stiga Offensive NCT. Toate sunt apropiate de Yasaka Extra Offensive, dar, normal, nu sunt identice.
Despre restul lemnelor de pe lista ta: Primorac Off- -> nu se poate juca cu el la nivel inalt - e prea lent fara speedglue; Stiga Energy - prea lent; Avalox -> cine joaca cu Avalox? (nu ca-s rele, dar fara sa probezi...); Korbel este singurul demn de luat in seama - merge perfect cu Tenergy sau alte fete tensionate.
Oricum, eu zic sa probezi cate ceva inainte sa cumperi si sa nu pleci urechea la ce scriu amatorii pe forumuri (inclusiv ce scriu eu aici, in afara de fraza asta).