Ma scuzati ca intervin si eu si de asemenea imi cer scuze dinainte - de lungimea postului meu.
Acuma am intrat din intamplare pe acest topic si sunt stupefiat de ce vad. Nu inteleg un lucru. Am vazut chestia asta si mai devreme si as dori ca domnul "clau" ca webmaster-, sa-mi raspunda daca se poate, deoarece eu nu sunt de loc lamurit.
De ce - administratorii / proprietarii / administratorii - forumului, nu aplica niste masuri concrete impotriva persoanelor care inseala in vre-un fel - ferindu-ne pe noi ceilalti utilizatori cinstiti de acele persoane.
Cum am vazut pe alte forumuri, - care unele nici macar nu au anunturi de vanzare cumparare – exista posibilitatea clara - sa fie interzis accesul pe forum - prin banare - a unui user care nu respecta niste reguli ale forumului. La inceput temporara si apoi daca persevereaza in a nu respecta acele reguli prin banare permanenta.
Sa nu fiu inteles gresit. Nu sunt adeptul “dictaturii” de nici un fel. Uneori eram chiar indignat cand vedeam ca doar pentru niste altercatii sau derapaje ale limbajului, unii erau banati pe diferite forumuri. Bine inteles ca pentru astfel de lucruri exista niste metode mai blande de atentionare – punere de etichete “troll” etc, ca ceilalti sa stie cu cine au de-a face. Dar pe aceasta sectiune de vanzare – cumparare, eu cred ca e de datoria celor care raspund de forum, sa ne fereasca macar de posibilitatea unor recidive, ale unora care au fost clar dovediti ca au inselat pe alti membrii ai acestui forum. Bine inteles dupa ce s-au analizat serios argumentele celor doua parti.
De exemplu, nu vad rostul acelei etichete de “troll” data user-ului “GeanynyRusu “(cu tot respectul pentru cei care au aplicat aceasta masura), din doua motive. Primul este ca – se vede clar - ca el continua sa improaste noroi prin toti porii, sa jigneasca pe toata lumea (nu-i pasa). Si al doilea este ca pentru niste utilizatori nefamiliarizati cu ce inseamna acest termen, el poate sa treaca drept un vanzator cinstit si in continuare sa insele si pe altii. Ba chiar si cei familiarizati cu termenul de troll – care inseamna (daca nu ma insel) o persoana vorbareata doritoare de atentie, care posteaza si se baga in seama pe forum si cand trebuie si cand nu trebuie) – ar putea sa considere ca din punct de vedere al corectitudinii in afaceri acele persoane sa fie ok.
Asa ca eu propun ca acestor persoane sa le fie interzis accesul pe forum. Prima data temporar, pana ce persoanele inselate certifica ca li s-a rezolvat problema prin restituirea integrala a prejudiciului, inclusiv a tuturor taxelor postale si daca nu restituie prejudiciul - prin banare permanenta.
De exemplu in cazul de fata userul “Gabriel91” ar trebui banat temporal, deoarece nu este chiar asa cum spune el
Sper ca acum e totul clar si ca oalele au fost sparte in capul meu fara motiv...
, in sensul ca de pe contul lui s-au facut niste inselatorii si niste afirmatii si el trebuie sa raspunda pentru aceasta.
Si userul “GeanynyRusu” ar trebui banat permanent, deoarece a facut acea inselatorie si cu toate ca spune ca-i pare rau si ca va rezolva problema, continua sa jigneasca pe toata lumea. Adica “ si de vina si sa tac?”
Pentru cei care chiar persevereaza cu jignirile, se poate chiar si trece numele lor pe o reala lista neagra, care sa le fie distribuita tuturor celor care organizeaza concursuri si sa li se interzica accesul la acestea.
Deoarece pana nu se vor lua niste masuri care chiar sa “doara’ si sa fie un exemplu pentru cei care ar avea idei sa incerce asa ceva, eu cred ca permanent vom avea in randul comunitatii noastre asemene uscaturi care vor continua sa ne faca de ras.
Bine inteles ca acestea sunt doar niste propuneri din partea mea. Eventual se pot initia niste dezbateri pe aceasta tema, se poate si supune la vot - printr-un pol – expus la toti membrii pe prima pagina a forumului, orice, dar eu consider ca trebuie sa se faca ceva.