AmaTur: Turneu A Trofeul Callatis 2012-Editia I - 30 iunie 2012

Salut Florine!
Dar la 24 de grupe nu sunt dezavantajati cei care sunt in grupele 17-24? Acestia nu au sansa sa fie favoriti.
Ei oricum sint dezavantajati din start datorita locului mai slab pe care il ocupa la repartizare in grupe.
Presupunand ca primii 16 favoriti castiga grupele, nu se mai pune problema ca locurile 17-24 sa mai ocupe vreuna din pozitiile 1-16.
Daca un jucator il bate pe favoritul numarul 3 ar trebui sa fie mai bun si decat locul 23 - desi nu este o regula ... pentru ca "asa-i in tenis".
Acum imi dau seama de ce nu m-am gandit mai devreme la schema asta ... este OK doar daca din inferioare se trece direct la eliminatorii ... de obicei in superioare apar multe surprize, uneori ajungand cate 2-3 favoriti in aceeasi grupa.
Later edit:
De fapt, pana la urma merge si la superioare ... si acolo locurile 1 isi pastreaza numarul grupei iar favoritul care pierde poate fi inlocuit ... o sa simulez un turneu sa vad ce iese

Ultima editare:
1 Discutia nu se refera la pozitia unui favorit care a pierdut locul 1 in grupa, ci pentru castigatorii grupelor, fie favoriti, fie out sideri.
2 Regulamentul nu precizeaza toate amanuntele organizatorice, ar deveni prea stufos, complicat, greu de inteles si de aplicat, si depinzand de numarul de participanti, de nr de mese, etc.
3 In mod evident, castigatorii grupelor sunt intotdeauna favoritii fazei care urmeaza, discutabila fiind ordinea acestora, pentru simplificare presupunand ca avem 8 grupe:

A- turneu cu grupe inferioare, grupe superioare si eliminatorii:
1 In toate turneele, castigatorii grupelor inferioare preiau pozitia de favorit pentru grupele superioare (castigatorul grupei inferioare 3 a devenit favoritul grupei superioare 3).
2 Castigatorii grupelor superioare sunt plasati pentru faza eliminatorie in ordinea clasamentului, scazand riscul ca favoritii (castigatori de grupe superioare) sa se intalneasca in primele tururi Pe aceasta varianta se bazeaza programul ajutator.
In cateva turnee, organizatorul a hotarat ca ordinea favoritilor din eliminatoriu sa fie cea din grupele superioare ( castigatorul grupei superioare a IV-a a devenit favorit 4), , Aceasta duce insa la o pozitionare distorsionata a favoritilor, deoarece castigatorii surpriza ai grupelor inferioare de cele mai multe ori nu mai reusesc acelasi rezultat in grupele superioare) cele doua faze anterioare amestecand incontrolabil favoritii initiali.

B Turneu cu grupe si eliminatorii (Mangalia 30 iunie)
1 Castigatorii grupelor preiau pozitia de favorit pentru eliminatorii (castigatorul grupei 5 a devenit favorit 5)
In aceasta varianta castigarea pozitiei de favorit este meritul out siderului.
Fiecare varianta are avantaje, dezavantaje, iar pentru discutia lor exhaustiva nu ne ajunge o vara.
Sper ca argumentele mele sa fie de folos.
Imi cer scuze Feri pentru intarzierea raspunsului, dar programul meu la aceasta ora este foarte incarcat.

Acum imi dau seama de ce nu m-am gandit mai devreme la schema asta ... este OK doar daca din inferioare se trece direct la eliminatorii ... de obicei in superioare apar multe surprize, uneori ajungand cate 2-3 favoriti in aceeasi grupa.

Pot apare situatii "amuzante" in care favoritul 1 al turneului poate pierde in faza inferioara un singur meci si locul 1, si prin voia sortii sa ajunga in grupa 24, iar un mic norocos (care in grupa initiala a promovat de pe locul 4) il bate in gr 1 superioara pe cel care l-a batut pe favoritul 1 al turneului si devine favorit 1 pe tabloul eliminatoriu!

Acum vreo 20 de zile spuneam, pe aici pe undeva, ca renuntarea la grupele superioare o sa duca la jocuri cat se poate de serioase in grupele PRELIMINARE (propun sa le numim astfel) si la disparitia ''blaturilor'' din grupele mici. De ce le spun ''mici''? Pentru ca, fiind constituite din doar trei sau patru jucatori, foarte des se intampla sa se ajunga la blocaje datorate rezultatelor identice. Alte discutii, alt timp pierdut etc.
Sambata, la Mangalia, am hotarat in cadru restrans sa renuntam si la " superioarele" de la ''open''.
Am convingerea ca acesta este drumul de urmat. Mi-am asumat eu riscul acestui experiment anticipand discutiile care, iata, sunt in toi.
O sa vedeti: de aici va aparea sistemul cel mai bun. Din aceste discutii. Ii rog pe cei care nu au ceva concret de spus sau de propus sa nu intervina in dialogul dintre cei care cu adevarat au facut si pot face, in continuare, multe pentru acest circuit.
Multumesc!

Multumesc frumos Dane.
Tenis de masa stiu mai putin, dar imi doresc sa cunosc macar regulamentul si astfel sa evit neintelegerile.
Domnule Toma ati avut dreptate, va rog sa primiti scuzele mele de rigoare. Domnul Botarca are dreptate si se pare ca si eu am dreptate. :o
Multumesc Florine!
Ai dreptate si tu, dar sa presupunem ca dl. Sterea este in grupa 23, el nu mai are sansa sa fie favorit. :D

Later edit:
De fapt, pana la urma merge si la superioare ... si acolo locurile 1 isi pastreaza numarul grupei iar favoritul care pierde poate fi inlocuit ... o sa simulez un turneu sa vad ce iese
Florine, te rog frumos, macar la simularea asta...scoate-ma pe mine castigator! 3-0 cu... Roman!

Ultima editare de un moderator:
Multumesc frumos Dane.
Tenis de masa stiu mai putin, dar imi doresc sa cunosc macar regulamentul si astfel sa evit neintelegerile.
Domnule Toma ati avut dreptate, va rog sa primiti scuzele mele de rigoare. Domnul Botarca are dreptate si se pare ca si eu am dreptate. :o
Multumesc Florine!
Ai dreptate si tu, dar sa presupunem ca dl. Sterea este in grupa 23, el nu mai are sansa sa fie favorit. :D
Pe elevul meu nu-l intereseaza!!!:twisted:

pe toti ia ti felicitat.PATAP VLADIMIR,merita toata stima.Vine rar,da bine.Bravo,VLADIMIR.i ai facut arsice.FELICITARI.
- - - Actualizat - - -
Imi pare rau de,DACTAR,TOMA.EL A JUCAT GO......TENIS MAI PUTZIN.
- - - Actualizat - - -
INCA O DATA,BRAVO VLADIMIR.Brăila INCA I TARE.

Felicitari casigatorilor,invinsilor,tuturor participantilor la acest mega-turneu.FELICITARI organizatorilor care au avut curajul de a inlocui "tiparul" de desfasurare a turneului.Bravo Domnilor!Pe langa "numele" de-acum consacrate in cele doua sectiuni,prezente in corpore in topul clasamentelor,remarc: performanta colegului sibian Alin Gradinaru la Open(ciao Aline si... BRAVO!!);podiumul prins de "chinezul" Claudiu Andone la amatori(La-Mai Mare,profesore!!);traseul in ascensiune (de la un turneu la altul),al tinerilor colegi si prieteni Grigore si Vranceanu(Hai baieti!sunteti pe "val");constanta in joc ,dar si in clasament, a lui Ionut Nica.......si cele 2 vic.ale colegului Geo Nicula(zis si "ierbarul" de pe Hartibaci).Felicitari tuturor pentru prezenta la acest minunat turneu de la malul marii!Mangalia,CHAPEAU!

acum îmi dau io sama de ce h?rtibaciu e mai colmatat acum decât înainte.....pai GEO cu iarba lui!!! bravo, NICULA DUMITRU, ?ți mulțumesc în numele tuturor membrilor CS Agnita secția tenis de masă și în numele meu ca membru-nemembru-membru-nemembru....(și așa mai departe), ca ai dus și în mangalia un fir din iarba aia grasa și zemoasa care crește pe malurile H?rtibaciului!!! și nu oricum, chiar ai avut oarecari succesuri pe acolo....cu adînca considerațiune ?ți prezentez sincerele mele felicitațiuni și de pe acum un g?nd îmi iscodește mintea, anume ca musai va fi o coasa sa-mi orânduiesc și nici în ruptu capului sa nu cutez a calca-n agnita fara ea!!! BRAVO...

felicitari pentru un turneu bine organizat...cel putin asa am inteles din postari...
nu am reusit sa ajung din mai multe motive, cand de fapt ar fi fost singurul turneu pe anul acesta la care TREBUIA sa particip.
de ce???????
pentru ca sistemul de joc ar fi rasplatit o zi intreaga de munca si liberul arbitru al organizatorilor ar fi constat numai in enuntarea sistemului de joc...
fara trageri la sorti, fara favoriti care stau iar castigatorii de grupe joaca, fara posibilitatea sa te intilnesti in eliminatorii in primul tur cu cel cu care ai mers mai departe din grupele superioare, etc.
pe mine unul sistemul ma va motiva sa urc cat mai mult in clasament si mai mult decat atat sa castig grupele inferioare si sa dobandesc statul pe care il merita un invingator in grupe.
daca sistemul de repartizare al locurilor in grupa si in eliminatoriu se va face in mod transparent, respectiv dupa clasament in preliminare si dupa un algoritm batut in cuie in eliminatoriu, sper ca toate comentariile si nemultumirile vor disparea.
inca o data felicitari celor care au luat taurul de coarne si au avut curajul sa schimbe ceva...

Grigore Marian, loc 83 - 97 este din Cocorastii Mislii, nu din Popesti Leordeni (nu ca n-ar vrea sa locuiasca acolo), ms mult

Back
Sus