1 Discutia nu se refera la pozitia unui favorit care a pierdut locul 1 in grupa, ci pentru castigatorii grupelor, fie favoriti, fie out sideri.
2 Regulamentul nu precizeaza toate amanuntele organizatorice, ar deveni prea stufos, complicat, greu de inteles si de aplicat, si depinzand de numarul de participanti, de nr de mese, etc.
3 In mod evident, castigatorii grupelor sunt intotdeauna favoritii fazei care urmeaza, discutabila fiind ordinea acestora, pentru simplificare presupunand ca avem 8 grupe:
A- turneu cu grupe inferioare, grupe superioare si eliminatorii:
1 In toate turneele, castigatorii grupelor inferioare preiau pozitia de favorit pentru grupele superioare (castigatorul grupei inferioare 3 a devenit favoritul grupei superioare 3).
2 Castigatorii grupelor superioare sunt plasati pentru faza eliminatorie in ordinea clasamentului, scazand riscul ca favoritii (castigatori de grupe superioare) sa se intalneasca in primele tururi Pe aceasta varianta se bazeaza programul ajutator.
In cateva turnee, organizatorul a hotarat ca ordinea favoritilor din eliminatoriu sa fie cea din grupele superioare ( castigatorul grupei superioare a IV-a a devenit favorit 4), , Aceasta duce insa la o pozitionare distorsionata a favoritilor, deoarece castigatorii surpriza ai grupelor inferioare de cele mai multe ori nu mai reusesc acelasi rezultat in grupele superioare) cele doua faze anterioare amestecand incontrolabil favoritii initiali.
B Turneu cu grupe si eliminatorii (Mangalia 30 iunie)
1 Castigatorii grupelor preiau pozitia de favorit pentru eliminatorii (castigatorul grupei 5 a devenit favorit 5)
In aceasta varianta castigarea pozitiei de favorit este meritul out siderului.
Fiecare varianta are avantaje, dezavantaje, iar pentru discutia lor exhaustiva nu ne ajunge o vara.
Sper ca argumentele mele sa fie de folos.
Imi cer scuze Feri pentru intarzierea raspunsului, dar programul meu la aceasta ora este foarte incarcat.