Întreabă-l pe Durdun (www.pingpongshop.ro)

Buna George.
Te felicit pentru initiativa!E ca un fel de "Sfatul doctorului" in cercul nostru restrans, al amatorilor de tenis de masă.Aici doctorul esti tu,cu experienta si pregatirea ta iar asistentul un adevarat profesionist in materiale(Cristi,nu-i asa?).Am nevoie si eu de un sfat: pentru un joc ca al meu,bazat pe atac si control,mai mult pe Bh,de langa masa,care ar fi in opinia ta(voastra) cel mai potrivit set up pentru un lemn Xiom "Stradivarius"?Momentan folosesc fete Bty ,Tgy 05(Bh) si Bryce(Fh),nu-i rau de loc,dar simt ca ceva poate fi imbunatatit mai ales pe Fh.Multumesc!

Setup actual
Bty Balsa Carbo X5
FH Andro Hexer
BH XIOM OMEGA IV PRO
Cu forehandul 60% topspin 20% tai si 20% capace
Cu revereul 30% tai 45 % topspin 25% capace
Ar trebui sa schimb ceva la setup sau antrenamente mai multe ?
Setup-ul este unul foarte bun si bine echilibrat, atat pe FH cat si pe BH.
Pentru a putea face progrese ai nevoie de mult antrenament (minim 3/sapt) si de cineva care sa te ajute in a-ti spune unde cand si cum gresesti.

Re: Pingpongpro.ro Setup Support - voi intrebati, noi va raspundem

Lemn. Kreanga Carbon (varianta curatata de vopsea, este un off veritabil cu muuult simt)
Fh t05 fx, topspin si retopspin in tot ce depaseste linia mesei, ce nu depaseste preluare preponderent ofensiva, ce nu, push intepat.
Bh t64 fx la fel ca la fh... Numai ca in loc de retopspin folosesc capacele active de pe masa si contre iar la semidistanta retops si contre drepte.
Ambele fete cu muult booster...
Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2

Buna George.
Te felicit pentru initiativa!E ca un fel de "Sfatul doctorului" in cercul nostru restrans, al amatorilor de tenis de masă.Aici doctorul esti tu,cu experienta si pregatirea ta iar asistentul un adevarat profesionist in materiale(Cristi,nu-i asa?).Am nevoie si eu de un sfat: pentru un joc ca al meu,bazat pe atac si control,mai mult pe Bh,de langa masa,care ar fi in opinia ta(voastra) cel mai potrivit set up pentru un lemn Xiom "Stradivarius"?Momentan folosesc fete Bty ,Tgy 05(Bh) si Bryce(Fh),nu-i rau de loc,dar simt ca ceva poate fi imbunatatit mai ales pe Fh.Multumesc!
Multumim dl. Csaba foarte mult pentru cuvintele frumoase si pentru sprijinul atat al dumneavoastra cat si al celorlalti membrii, care pentru noi inseamna foarte mult.
In ceea ce priveste setup-ul dumneavoastra comparativ cu jocul pe care il descrieti e un pic cam rapid.
Ca prim pas, incercati sa jucati cu fetele invers, pe FH T05, iar pe BH Bryce, prima data. Dar totusi la dumneavoastra problema principala o reprezinta lemnul (d.p.m.d.v)
Al doilea pas daca nu a mers primul, este lemnul, iar ca lemn v-as recomanda un BTY Grubba ALL+ sau BTY Primorac OFF- (gama BTY din punctul meu de vedere este cea mai buna), dar aveti si alte solutii, Yasaka Silverline Allwood, Stiga Allround NCT.
Iar daca nici cu al doilea pas problema nu e rezolvata, trebuie sa trecem la fete. Ca fete ati putea proba, Donic Blufire M2 (grea), Yasaka Rakza 7 soft (usoara), Joola Samba+ (usoara), BTY Tenergy 05FX (grea), Stiga Boost TC (usoara), fete mai moi, care s-ar potrivi foarte bine pe lemnele enumerate mai sus. In functie de ce v-am scris la fiecare fata, va puteti alege cum doriti paleta, mai grea respectiv mai usoara. Daca folositi mai mult FH puneti 2.2mm, 2.1mm (BTY) (max), iar pe BH 2.0mm (1.9mm BTY).
Iar dupa ce v-ati facut un setup si sunteti multumit de el, in sensul ca il simtiti, trebuie sa va apucati de antremanete. Cu cat mai multe cu atat mai bine.
Spor la treaba si sper ca v-am putut fi de ajutor !

Multumesc George,
prezentarea facuta ne arata ca nu intamplator esti acolo unde esti,in elita tm amator!Experienta se acumuleaza la masa de joc,testand mai multe setup-uri pana la cel potrivit stilului propriu.Antrenamentele asidue aduc cu sine siguranta, progresul,maiestria si performanta.Daca-mi este permis sa fac o gluma(nevinovata,dar in acelasi timp adevarata si..acida!),la sfarsitul prezentarilor tale, in locul tau mi-as permite sa le sugerez interlocutorilor ca daca nici ultimul setup testat nu-i satisfac atunci te oferi sa le dai si mana dreapta!!!ha,ha...asa sigur vom juca cu totii mai bine......mult mai bine!!Si, ca sa-l "parafrazez" pe colegul si prietenul meu,Maestrul Adimucu,adaug eu:
"Nimic in lume n-are pret,Ca un setup bun si "istet".

Salut,
N-am mai jucat tenis din scoala generala, atunci jucam zilnic si ajunsesem la un nivel bun pentru amatori. Am fost zilele trecute la munte, am jucat din nou si mi-a revenit interesul pentru acest joc. Vreau sa-mi cumpar o paleta, si pentru ca tot am gasit acest forum m-am hotarat sa nu cumpar din supermarket. De aceea te rog sa imi recomanzi ceva cu un pret de pana in 100 euro. Joc aproape de masa, folosesc mai mult reverul. Multumesc anticipat.

ce parere aveti de:
lemn:NEW DONIC "Wang Xi Dotec Control plus" 80 grame
fete:NEW XIOM OMEGA IV ELITE?
multumesc

Salut,
N-am mai jucat tenis din scoala generala, atunci jucam zilnic si ajunsesem la un nivel bun pentru amatori. Am fost zilele trecute la munte, am jucat din nou si mi-a revenit interesul pentru acest joc. Vreau sa-mi cumpar o paleta, si pentru ca tot am gasit acest forum m-am hotarat sa nu cumpar din supermarket. De aceea te rog sa imi recomanzi ceva cu un pret de pana in 100 euro. Joc aproape de masa, folosesc mai mult reverul. Multumesc anticipat.
Salut!
Eu iti propun o paleta construita cu un lemn cu viteza All+ (am in vedere Yasaka Sweden Classic in mod special, dar pot sa mentionez si Yasaka Allround Plus, Stiga Allround NCT, DONIC Waldner Exclusive AR+, DONIC "Waldner Allplay").
Ai putea sa iei fete Yasaka Rakza 7 Soft 2.0 mm, Donic Acuda S2 2.0 mm pentru a avea viteza destula langa masa, dar si control bun. Daca preferi fete mai tari (implicit mai rapide si mai greu de controlat, dar cu spin comparabil sau mai mare), Rakza 9 2.0 mm sau Donic Bluefire M2 2.0 mm sunt urmatoarele mele recomandari.
Aceste combinatii de lemn+fete costa ceva mai putin de 100 euro.

ce parere aveti de:
lemn:NEW DONIC "Wang Xi Dotec Control plus" 80 grame
fete:NEW XIOM OMEGA IV ELITE?
multumesc
Lemnul este creat pentru joc defensiv, cu atac ocazional. Este rigid, dar lent (viteza este DEF+ - All). Fetele Xiom Omega IV Elite sunt moi, controlabile, cu spin bun, dar viteza relativ mica.
Paleta va fi foarte buna pentru un incepator sau un jucator care trece de la palete hobby la prima paleta profesionala - in cazul in care joaca ofensiv. Pentru joc Allround defensiv (de exemplu - capace si contre langa masa si mingi taiate de la distanta), paleta este buna, dar eu as pune o fata specifica stilului defensiv pe una din parti (iarba, anti-spin, anti-power) pentru a mari controlul si a deranja adversarul. Fete potrivite: Joola Octopus (cu burete pentru joc la distanta, fara burete pentru joc aproape de masa), Yasaka Phantom 0012 sau Yasaka Anti-Power, Butterfly Super-Anti, 729 804 (Anti).
Altfel, as zice ca un lemn din gama All+ sau Off- ar fi mai bun pentru un joc ofensiv. Yasaka Allround Plus, Yasaka Sweden Classic, Silverline All Wood, Stiga Allround NCT, DONIC Waldner Exclusive AR+, DONIC "Waldner Allplay" sau altele din aceeasi gama de viteza sunt, probabil, foarte potrivite. Din gama Off- -> Primorac Off-, Donic Li Ping Kitex, Yasaka Ma Lin Soft Carbon ar fi cateva optiuni.

Ce parere aveti de Yasaka Phantom 0012 infinity sau yasaka phantom 0011..? si m-ar mai interesa daca se poate.. o parere despre un lemn ca viteza maxim OFF- (in jurul a 200 de lei)..cu mult control. am un Butterfly M. Maze OFF.. si e prea rapid pentru iarba.. Multumesc

Ultima editare:
Am postat si eu ceva acum cateva zile, cand ai timp Georgica, poate iti arunci un ochi si imi spui ce parere ai, poate si cateva recomandari.... (daca iti este de folos, pot urca si un filmulet, si sa iti trimit link-ul)
- - - Actualizat - - -
http://www.youtube.com/watch?v=LCyM_CGVkV0
Am uploadat si un mic clip cu o partida contra unui bun prieten, sper sa fie de folos!

Ce parere aveti de Yasaka Phantom 0012 infinity sau yasaka phantom 0011..? si m-ar mai interesa daca se poate.. o parere despre un lemn ca viteza maxim OFF- (in jurul a 200 de lei)..cu mult control. am un Butterfly M. Maze OFF.. si e prea rapid pentru iarba.. Multumesc
Din Yasaka Phantom 0012 vine mingea probabil cel mai urat din cate am vazut eu fete omologate, fara modificari.
Pentru ea probabil ca merge bine Donic Dotec Wang Xi sau Yasaka Sweeper. Depinde si de stilul tau. Daca vrei ceva mai rapid si cu posibilitati ofensive (si dimensiuni la standard ofensiv) cred ca si Yasaka Silverline All Wood ar putea fi bun. Este destul de rigid pentru a putea folosi iarba OX si destul de lent pentru a avea control bun cu ea. Pe de alta parte, este suficient de bun pentru atac - un lemn veritabil allround, cu simt relativ rigid. Alte lemne bune: BTY Matsushita, BTY Joo Se Hyuk, Joola Chen Weixing si BTY Gruba Carbon All+.
Personal, cred ca pentru iarba lemn mai rapid de All+ mai mult incurca, pentru ca scade controlul. Daca ti se pare ca nu ai control pe un lemn elastic, cauta unul mai rigid, dar tot nu mai rapid de All+.

Am postat si eu ceva acum cateva zile, cand ai timp Georgica, poate iti arunci un ochi si imi spui ce parere ai, poate si cateva recomandari.... (daca iti este de folos, pot urca si un filmulet, si sa iti trimit link-ul)
- - - Actualizat - - -
http://www.youtube.com/watch?v=LCyM_CGVkV0
Am uploadat si un mic clip cu o partida contra unui bun prieten, sper sa fie de folos!
bv claudiu un joc ofensiv destul de bun!toata stima!

Salut Claudiu,
Cu toate ca e foarte mult de explicat si asta nu prea are efect pe forum (in sensul ca e mai greu de inteles), am sa incerc, sper sa fiu la obiect.
Am urmarit videoclipul si am tras urmatoarele concluzii :
Cea mai mare problema e ca te bagi mult prea mult cu BH dupa serviciu si te lasi descoperit in BH pierzand multe puncte acolo.
La FH am vazut ca ai mai multa siguranta, control, tarie (ai control si pe BH) si paradoxal preferi tot cu BH sa lovesti uneori te duci la extrem tocmai in FH.
O alta problema mare ar fi asezarea la masa. De cele mai multe ori, toate serviciile lui Silviu (nu stiu daca a fost intentionat sa iti poti face tu jocul) ies si poti da topspin, atat cu BH, cat si sa te intorci in coltul de BH si sa dai cu FH unde ai mai multa siguranta, dar tu tai mingea astfel dai ocazia adversarului sa initieze.
Serviciile tale sunt relativ bune, pe langa faptul ca nu prea am vazut un serviciu scurt, imi dai impresia ca de multe ori nu sti ce servesti (efecte) si automat ce si cum iti vine inapoi.
Serviciul din punctul meu de vedere reprezinta 80% dintr-un punct. Servesti bine iti vine bine !
Asadar :
d.p.m.d.v ai de lucrat la :
1. Dupa serviciu cauta sa ramai acolo nu mai pleca in mijloc si ia 3/4 din masa in primire cu FH (e mai usor sa te misti din coltul de BH spre FH decat invers si e pacat ca te misti destul de bine, doar ca te asezi de cele mai multe ori gresit)
2. Lasa mereu mingea sa sara si nu mai sta in masa la primire
3. Nu te mai departa asa mult de masa in schimburi si cand simti ca esti departe apropiete (cu cat te departezi de masa, va trebuii sa te misti mai mult)
4. Nu te mai lasa pe spate la topspinul din taiat
5. Rezerva-ti minim cate 1 ora pe antrenamente doar pe servicii (numai scurt)
Abordeaza-ma cand ma vezi la sala(nu de alta, dar poate uit) si tinem legatura cu evolutia jocului tau.
Sper ca ti-am fost de ajutor !

Multumesc mult george pentru sfaturi.... Raman dator!
Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2

salut ,George
joc tenis de 4 ani cam de 2-3 ori pe sapt,si in turnee amatur ,clasament loc 220 ,am 52 de ani, de loc din Bistrița
practic un joc -mixt
joc mai mult -defensiv in ultima vreme de 1 an
setup actual : lemn -Timo Boll spirit FL
(luate la intamplare ) fete : FH -Calibra LT plus STIGA
BH - DHS HURRICANE III
ceva nu merge in joc ..ma complac in joc defensiv si lent " pt adormirea adversarului dar ma apuca si pe mine somnul..".as dori sa joc mai mult spre atac.. pe rever si forehand sa joc topspin mai mult
daca merg fetele : pe FH - Yasaka Rakza 7 si pe BH- Yasaka Rakza 7 soft 2.0 m
multumesc

salut ,George
joc tenis de 4 ani cam de 2-3 ori pe sapt,si in turnee amatur ,clasament loc 220 ,am 52 de ani, de loc din Bistrița
practic un joc -mixt
joc mai mult -defensiv in ultima vreme de 1 an
setup actual : lemn -Timo Boll spirit FL
(luate la intamplare ) fete : FH -Calibra LT plus STIGA
BH - DHS HURRICANE III
ceva nu merge in joc ..ma complac in joc defensiv si lent " pt adormirea adversarului dar ma apuca si pe mine somnul..".as dori sa joc mai mult spre atac.. pe rever si forehand sa joc topspin mai mult
daca merg fetele : pe FH - Yasaka Rakza 7 si pe BH- Yasaka Rakza 7 soft 2.0 m
multumesc

Va salut,

In prima faza, daca spuneti ca doriti un joc mai ofensiv, daca fetele pe care le aveti sunt in regula si mai prind, nu va cumparati alte fete ca nu are rost, schimbati fetele, DHS H3 pe FH iar Stiga Calibra LT pe BH. Faptul ca mergeti la sala de 2-3 ori pe saptamana nu poate decat sa va ajute.
Pentru inceput, daca pana acum ati practicat mai mult un joc defensiv va recomand sa ramanesti la DHS H3, chiar daca este o fata mai lenta, iar mai tarziu (minim 6 luni) sa schimbati cu ceva mai ofensiv gen Rakza 9 (max), Rakza 7(max), iar Rakza 7 (2.0mm) soft sa o luati pentru BH.
Va mai recomand sa faceti niste teme de fiecare data cand mergesti la sala. Executati topspin atat de FH cat si de BH in serii de cate 10min pe diagonala la punct fix ca e mai usor iar dupa incercati sa dati si pe 2-3 puncte.

sfaturi paleta prof

sfaturi paleta prof

Buna ziua,

Va felicit pentru acest subiect, stiu ca ajutati pe multi dintre noi cu raspunsurile dumneavoastra.

Am nevoie de ajutor in alegerea primei mele palete prof. Am 27 de ani si joc tenis de masă ( ca si hobby ) de aproximativ 10 ani. Intens de 2 ani , adica de 2 ori pe saptamana - 3 ore sedinta. Joc cu o paleta Cornilleau Pack 700 iar in trecut am jucat cu o paleta a tatalui meu ( paleta din generatia mai veche ).

1. Jocul meu este unul ofensiv.

2. Backhand lovitura mea preferata dar joc bine si pe FH.

3. Sincer nu am incredere in cifrele pentru aceasta paleta.

Am jucat cu mai multe tipuri de maner si dintre toate cel mai bine simt paleta cu maner concav si putin mai grea.

Paleta cu care joc acum este Cornilleau Pack 700 , nu imi place deoarece este prea usoara si oricat de tare as trage cu Backhand si Topspin/Smash pe Forehand simt ca nu se duce. Am incercat o alta paleta a unui coleg din sala si parca zboara in comparatie cu a mea.

Nu sunt foarte familiarizat cu lemnele , cu fetele ( m-am pierdut cand am intrat sa caut :) ) din aceasta cauza am nevoie de ajutorul vostru. Banii pe care vreau sa ii cheltuiesc sunt undeva la 70 - 100 euro in speranta ca pot folosi lemnul si pot schimba in viitor fetele.

Nivelul la care ma situez (proprie evaluare) este incepator spre mediu , sunt multe lovituri care nu imi ies cum as vrea, dar urmaresc sa ma perfectionez.

Multumesc anticipat!

PS: ( In privinta cum se simte in mana !! ) Daca stie cineva ceva de paleta Donic Waldner 9000 - mie mi s-a parut extraordinara:))) dar nu am cumparat-o deoarece
nu am incredere in sistemul ala de la maner si nu stiu care este treaba cu fetele.

Buna ziua,
Va felicit pentru acest subiect, stiu ca ajutati pe multi dintre noi cu raspunsurile dumneavoastra.
Am nevoie de ajutor in alegerea primei mele palete prof. Am 27 de ani si joc tenis de masă ( ca si hobby ) de aproximativ 10 ani. Intens de 2 ani , adica de 2 ori pe saptamana - 3 ore sedinta. Joc cu o paleta Cornilleau Pack 700 iar in trecut am jucat cu o paleta a tatalui meu ( paleta din generatia mai veche ).
1. Jocul meu este unul ofensiv.
2. Backhand lovitura mea preferata dar joc bine si pe FH.
3. Sincer nu am incredere in cifrele pentru aceasta paleta.
Am jucat cu mai multe tipuri de maner si dintre toate cel mai bine simt paleta cu maner concav si putin mai grea.
Paleta cu care joc acum este Cornilleau Pack 700 , nu imi place deoarece este prea usoara si oricat de tare as trage cu Backhand si Topspin/Smash pe Forehand simt ca nu se duce. Am incercat o alta paleta a unui coleg din sala si parca zboara in comparatie cu a mea.
Nu sunt foarte familiarizat cu lemnele , cu fetele ( m-am pierdut cand am intrat sa caut :) ) din aceasta cauza am nevoie de ajutorul vostru. Banii pe care vreau sa ii cheltuiesc sunt undeva la 70 - 100 euro in speranta ca pot folosi lemnul si pot schimba in viitor fetele.
Nivelul la care ma situez (proprie evaluare) este incepator spre mediu , sunt multe lovituri care nu imi ies cum as vrea, dar urmaresc sa ma perfectionez.
Multumesc anticipat!
PS: ( In privinta cum se simte in mana !! ) Daca stie cineva ceva de paleta Donic Waldner 9000 - mie mi s-a parut extraordinara:))) dar nu am cumparat-o deoarece
nu am incredere in sistemul ala de la maner si nu stiu care este treaba cu fetele.
Buna ziua!
Atat paleta Cornilleau, cat si Donic Waldner 9000 sunt palete de tip hobby, pentru jucatori care joaca ocazional tenis de masă si nu au nevoie nici de spin mare, nici de viteza, ci, mai degraba de control. De aceea, paletele sunt lente si fac spin relativ mic in comparatie cu cele profesionale.
Pentru o paleta buna pentru nivelul tau iti propun un lemn cu viteza ALl+ sau maxim Off-: Yasaka Sweden Classic, Yasaka Allround Plus, Yasaka Silverline All Wood, Donic Waldner Allplay, Donic Appelgren Exclusive AR, Stiga Allround NCT, Stiga Allround Classic Carbon sau, mai rapid, Butterfly Primorac Off-. Sigur,m sunt si altele, dar acestea sunt in mare majoritate probate de mine si pot sa le recomand :)
Fetele pot fi, in acest moment: Yasaka Rakza 7 Soft 2.0 mm, Donic Baracuda Big Slam 2.0mm, Donic Acuda S2 2.0 la FH si S3 2.0 la BH, Joola X-plode Sensitive 2.0, Xiom Omega IV Europe si altele cu burete de 42 grade duritate. Desi au 42 grade duritate, Bluefire M2 se simt mai tari. Daca preferi fete mai tari, atunci sunt o optiune foarte buna cu grosimea de 2.0.
Cu aceste fete si unul dintre lemne de mai sus te inscrii si in bugetul de 70-100 euro.
Referitor la maner, ar fi bine sa mergi la un magazin sa tii in mana diferitele lemne si sa vezi diferite tipuri de manere "pe viu".
La o asemenea paleta, fetele se pot schimba usor dupa ce se uzeaza. Teoretic, in ritmul tau, le vei schimba cam la 6 luni.
P.S. Nu cumpara o paleta hobby, pentru ca nu vei putea sa schimbi fetele cand se uzeaza decat cu multa munca.

Back
Sus