Taiere perfecta a unei fete

Inteleg ideea, dar intrebarea este: de ce?
Am si eu bisturiu chirurgical si cutter de tip bisturiu si am taiat fetele cu ele pentru o vreme, dupa care m-am plictisit si le tai cu foarfeca.
Paleta nu joaca mai bine daca e cauciucul taiat cu bisturiul, laserul si altele si daca fetele nu sunt taiate perfect, singurul efect este ca pot sa iau pe ele 5 lei in plus daca nu-mi plac, atunci cand ma hotarasc sa le vand. Mda...

Pai aici vorbim de estetica "uratului" ... si anume la maimutareala pe care o facem cand jucam... Glumeam :D
Eu unul le prefer taiate perfect cu bisturiul pt ca m-a educat scoala sa tot tai cu bisturiul materiale, imi place finisajul perfect iar cu foarfeca nu prea ma impac... depinde si de fata... insa, unele merg mai bine cu foarfeca, altele merg mai bine cu bisturiul.. .Insa nu te vad jucand cu fete care sa falfaie in afara lemnului ...Cred ca tine exact de estetica si oarecum respectul pentru acest sport, asta nu insemna ca daca nu ai paleta taiata "laser" , nu ai banda de cant, tricou, short si papuci "speciali" nu poti juca excelent ...

Eu le tai cu un cutter normal si imi iasa perfect... daca le vreau cat lemnul le lipesc direct si le tai mai intai buretele din 2-3 taieturi pana adancesc si tai topsheetu... daca le doresc mai mari decat lemnul am un sablon facut din textolit sau plastic dur care e cu 2 mm mai mare decat lemnul si tai tot la fel cu cutteru normal din mai multe taieturi doar cu varful cutterului si la fiecare fata taiata rup din cutter sa fie varful tot timpul perfect sa nu zgarii buretele, ci sa il tai

Un instrument bun, pentru taiatul perfect este bisturiul...a mai scris cineva intr-un post anterior, dar acea scula mi se pare prea scumpa, fata de ce se gaseste in farmacie...manerul bisturiul costa in jur de 7-8 lei(este nr.3) si lame pentru el(nr.11, gen cutter) care costa in jur de 50 bani, maxim 1 leu(depinde de la farmacie la farmacie)...cu o lama se poate taia foarte multe fete(perfecte)...asa arata 'scula' :

Poate prinde bine la careva care nu stia de el...Numai Bine!

Taierea perfecta a fetelor??????? Pai ce facem,ducem materialele la stadiul de perfectiune dupa care le tinem doar pentru poze!?!Si Giorcodel de la standa daca vinde trei oi isi poate cumpara cea mai tare "scula" pentru tenis.Raman la parerea ca taierea fetelor este un amanunt prea nesemnificativ ca sa ii dam atentie atat de mare.In final valoarea este cea care face diferenta si ... tot antrenamentele raman baza.

Dl cornelus3, acest topic este pentru a invata persoanele care doresc sa isi taie fetele, intr-un mod cat mai estetic posibil. Daca dvs sunteti adeptul taieri fetelor intr-un alt mod, sunti de parere ca nu ar trebui sa faceti un mare caz din treaba asta, si sa incercati sa nu faceti misto de persoanle care vor acest lucru. Nu vreau sa fiu ofensator la adresa dumneavoastra, dar eu unul, ca un adept al taierii perfecte a fetelor, ma simt ofensat de postul dvs. Imi place sa am fetele perfect taiate. Le tai cu bisturiul. Schimb lama la fiecare fata. Si le pun si banda de cant. Se lipeste mai bine pe o fata taiata perfect. Fac si antrenamente cu paleta mea cu fete taiate perfect, si nu le tin doar pentru poze. Revenind la ideea initiala, acest topic nu a fost deschis pentru a trage concluzia ca valoarea si antrenamentele fac diferenta, pentru ca stim deja acest lucru, acest topic a fost creat pentru a invata cum sa executam o taiere perfecta a unei fete!
Stima!

Dl cornelus3, acest topic este pentru a invata persoanele care doresc sa isi taie fetele, intr-un mod cat mai estetic posibil. Daca dvs sunteti adeptul taieri fetelor intr-un alt mod, sunti de parere ca nu ar trebui sa faceti un mare caz din treaba asta, si sa incercati sa nu faceti misto de persoanle care vor acest lucru. Nu vreau sa fiu ofensator la adresa dumneavoastra, dar eu unul, ca un adept al taierii perfecte a fetelor, ma simt ofensat de postul dvs. Imi place sa am fetele perfect taiate. Le tai cu bisturiul. Schimb lama la fiecare fata. Si le pun si banda de cant. Se lipeste mai bine pe o fata taiata perfect. Fac si antrenamente cu paleta mea cu fete taiate perfect, si nu le tin doar pentru poze. Revenind la ideea initiala, acest topic nu a fost deschis pentru a trage concluzia ca valoarea si antrenamentele fac diferenta, pentru ca stim deja acest lucru, acest topic a fost creat pentru a invata cum sa executam o taiere perfecta a unei fete!
Stima!

Subscriu la cele spuse de Claudiu; nu vad nimic rau, ba chiar dimpotriva, in a avea o paleta ingrijita, indiferent de nivelul la care joci. Este alegerea fiecaruia in modul cum isi aranjeaza paleta, si acest topic este binevit pentru f multi jucatori. Trebuie sa ne uitam stramb sau sa facem misto de un incepator care are o paleta cu marginile taiate perfect???sau invers de un profesionist care are fetele ciopartite....nu cred, fiecare cu tipicul lui si atat.

Subscriu si eu la cele spuse de Dl Claudiu. Si pentru mine e important ca fețele sa fie bine taiate si paleta sa arate cat mai ingrijit. E un topic folositor pentru majoritatea pasionatilor de tenis. Stima tuturor!

Scuze tuturor celor care se simt ofensati de ceea ce am scris.Departe de mine gandul de a lua la misto pe cineva indiferent de nivelul pe care il are ca si jucator de tenis.In fond fiecare e liber sa se preocupe cum doreste de echipamente si tot ce tine de acest sport.Incercam sa transmit doar ca:
Raman la parerea ca taierea fetelor este un amanunt prea nesemnificativ ca sa ii dam atentie atat de mare.In final valoarea este cea care face diferenta si ... tot antrenamentele raman baza.
Sincer nu imi doresc sa intru in polemica cu nimeni de pe acest forum si nu numai.
Cu stima,
Cornel Balauca

Nu mai deschid alt topic deoarece am aceeași întrebare adresata mai sus de a.Bogdan.
Din păcate el nu a primit nici un răspuns, poate acum după 6 ani, cineva știe cum se procedează pentru a tăia fetele cu 2mm mai mari decât lemnul.

- - - Actualizat - - -

Nu stiu cum a aparut mesajul aici, ca eu am scris la postul asta;
http://www.tenisdemasa.ro/forum/sho...ta-a-unei-fete&p=122743&viewfull=1#post122743

- - - Actualizat - - -

Acum asta e, pana la urma este tot topic dedicat tăierii fetelor.

Nu mai deschid alt topic deoarece am aceeași întrebare adresata mai sus de a.Bogdan.
Din păcate el nu a primit nici un răspuns, poate acum după 6 ani, cineva știe cum se procedează pentru a tăia fetele cu 2mm mai mari decât lemnul.

- - - Actualizat - - -

Nu stiu cum a aparut mesajul aici, ca eu am scris la postul asta;
http://www.tenisdemasa.ro/forum/sho...ta-a-unei-fete&p=122743&viewfull=1#post122743

- - - Actualizat - - -

Acum asta e, pana la urma este tot topic dedicat tăierii fetelor.

iti spun eu. pe mp

Am gasit ceva gen lipit pe lemn o banda de 2mm grosime, se taie fetele și după aceea banda de 2mm se îndepărtează.
Treaba e ca ala in videoclip avea o banda ceva mai dura, gen plastic / teflon flexibil pe care a lipit-o cu scotch dublu adeziv, ma orientez sa vad ce gasesc prin magazine.

- - - Actualizat - - -

E mișto treaba cu banda de plastic ca in asa fel nu mai riști sa rașchetezi din lemn.

Am gasit ceva gen lipit pe lemn o banda de 2mm grosime, se taie fetele și după aceea banda de 2mm se îndepărtează.
Treaba e ca ala in videoclip avea o banda ceva mai dura, gen plastic / teflon flexibil pe care a lipit-o cu scotch dublu adeziv, ma orientez sa vad ce gasesc prin magazine.

- - - Actualizat - - -

E mișto treaba cu banda de plastic ca in asa fel nu mai riști sa rașchetezi din lemn.

Daca sunteti din București apelati cu incredere la Gelu Popescu care are masina speciala de taiat fetele si vi le taie perfect la ce dimensiune doriti.
Se poate taia si cu cuter-ul la care se lipeste un distantier de 2mm ,dar trebiue sa aveti unul bun si o suprafata de poliamida dedesubt.
Aceasta tehnica de taiere cu 2 mm mai mare este folosita de cand au aparut mingile de plastic fara sudura si aproape orice lovitura cu cantul duce la distrugerea mingii.
Pentru aceasta mai exista o banda de cant mai groasa cu burete.
Celalalt efect preconizat de marimea fetei ca ar avea un simt mai bun sau o rezonanta este pur un mit pe care uni il simt alti nu in functie de lemnul in cauza.
In rest spor la antrenamente.

eu zic ca va complicati inutil cu fel si fel de scule. Personal agreez taierea cu un foarfece ascutit.Nu am aschiat niciodata lemnul si de la a 3-4 fata taiata, o sa va iasa perfect conturul. Nu e greu deloc, desi la prima vedere ar parea mai migaloasa treaba ;)

Salutare , personal detin cuterul cu rola chiar acel model expus in link cumparat de mine de la Dedeman insa nu recomand ( nu zic ca nu taie daar nu merge pentru taierea fetelor de paleta) daaar as merge mai degraba pe un cuter cu lama drept sau un foarfece ffff bine ascutit . E doar o parere ;) . Spor

Back
Sus