Wow, nu mă așteptam la atâtea păreri. Mersi mult tuturor, în primul rând.

Am căutat foarte mult Primorac Off-, în stare bună, fără lovituri "grave" sau reparații și evident, la preț bun(nu vream să mă apropii prea mult de prețul din magazin), măcar modelul cu plăcuță metalică argintie, ovală. Sau dacă aș fi găsit modelul făcut în Japonia, aș fi fost dispus să plătesc mai mult pentru el dacă tot este mai lăudat. Modelul cel mai vechi cu plăcuță metalică, neagră, în formă de fluture nu m-ar fi interesat pentru că este scump și fiind vechi gradul de uzură este în general cam mare.
Coincidență... Grubba Carbon puteam să cumpăr ieri la ~ 115RON dacă bine am înțeles, a adus cineva la sală unde am început să joc de vreo câteva săptăm?ni. Nou, cu plăcuță metalică, argintie, ovală, dar nu știu de ce am impresia că avea un defect la mâner. Părea "sucit" cumva, mânerul. Sau poate așa e el... Avea mâner drept și încă nu am avut ocazia să încerc un lemn cu mâner drept, să văd dacă îmi place. Fără fețe îmi părea exagerat de ușor, dar acum, după ce am făcut niște verificări îmi dau seama că este la fel ca celelalte pe care le urmăresc ~ 85-90g(diferă informațiile pe care le-am găsit).
M?nerul, felul în care este lucrat, este destul de important pentru mine, în momentul de față având ceva probleme cu mânerul lemnului LKT Instinct+. M?nerul actual este concav, iar înainte am mai avut o paletă Butterfly, premade, cu mâner anatomic, destul de plăcut, bine finisat.
Totuși aș merge în continuare cu un lemn cu mâner concav sau eventual aș încerca unul drept. Observ că, cu setup-ul actual, lovesc mai bine mingea dacă țin mânerul din partea dinspre coadă(priză mai joasă s-ar numi), îmi simt încheietura mai "liberă" și se duce centrul de greutate mai spre v?rful paletei(topsin-urile îmi ies mai bine de exemplu, chiar și pe backhand). Deci acestea ar fi niște aspecte importante, să aibă mâner atent lucrat, să aibă centrul de greutate mai spre v?rf(dacă nu cumva contează doar fețele la această echilibrare a paletei :-/ ), să fie bun pentru un amator "începător" ca mine(de ceva vreme am început să joc de 2-3 ori pe săptăm?nă, câteva ore bune), mai ofensiv, îmi plac topspin-urile pe forehand mai ales, dar să aibă și simț plăcut și control pentru că altfel degeba îmi ies câteva topspin-uri și în rest mă chinui...
nittaku, dacă ?ți amintești te-am contactat pentru acel lemn de vreo două săptăm?ni, dar din păcate prietenul meu nu prea are timp să mă ajute și deocamdată sunt pe gînduri. Și a mai apărut o problemă... Chiar azi am vorbit cu cineva de la Butterfly România și mi s-a spus că nu au avut niciodată lemne cu plăcuță neagră de plastic ovală, că astfel de modele nu se găsesc prin cataloagele Butterfly și că nu știe despre proveniența lor. Ai cumva cutia lemnului sau știi alte detalii? Sau știe cineva cum este cu lemnele acestea cu plăcuță de plastic, neagră, ovală?
CornelTT, este interesant ceea ce spui legat de acel TimberTouch All. Observ și o diferență de preț, FineWood-urile fiind mai scumpe. Bineînțeles, nu tot timpul ceea ce este mai scump este și mai bun. Dar mă aștept la un comportament bun și de la Finewood-uri, sper să nu mă înșel în cazul în care voi cumpăra unul.
Vlad(RBlade) am văzut că vinde vreo două încercate și este destul de ciudat, s-ar putea ca acest Finewood Off- să nu fie chiar ok dacă lumea nu este mulțumită de el... Of, of și tot nedumerit sunt.
Mai multe detalii despre stilul de joc și recomandările pe care le-am primit până acum, dacă aveți timp puteți citi aici:
http://www.tenisdemasa.ro/forum/sho...i-va-raspundem&p=146120&viewfull=1#post146120http://www.tenisdemasa.ro/forum/sho...i-va-raspundem&p=152509&viewfull=1#post152509http://www.tenisdemasa.ro/forum/sho...i-va-raspundem&p=162400&viewfull=1#post162400http://www.tenisdemasa.ro/forum/sho...i-va-raspundem&p=162640&viewfull=1#post162640
Momentan, din ofertele de pe forum urmăresc Finewood-ul Off- FL sau un Primorac EX ST(unii îl laudă, iar eu mă gîndesc să nu fie prea rapid sau să nu-mi placă mânerul drept; dar în același timp este posibil și ca mânerul drept să-mi placă mai mult decât celelalte două pe care le-am încercat FL și AN). Complicat.