Parere setup incepator

sochaux_s, finewood-ul a ajuns la mine in urma unui schimb cu un user de pe forum, stefan_70, si a venit fara cutie. nu m-a interesat acest aspect, in conditiile in care lemnul era absolut impecabil. mai multe detalii chiar nu stiu, fara a avea pretentia ca sunt vreun cunoscator al materialelor de tenis. nu am dat mult cu el pentru ca, trecand de la clipper wood wrb, mi-a parut o idee prea lent pentru stilul meu. cat despre afirmatia lui alex.c, mie nu mi-a parut sa vibreze, din contra. In alta ordine de idei, un prieten cu care joc tocmai si-a comandat un lkt instinct + cu fete red diamond, desi eu am fost destul de sceptic, stilul lui fiind destul de offensiv. Ce parere ai de acest setup? Multumesc si succes in a-ti alege lemnul !

Găsisem pe un forum de afară informația că lemnele Butterfly cu sigla ovala din plastic negru ar fi făcute in China. Nu știu cât de adevărat este, dar cei care au afirmat acest lucru păreau să știe ce vorbesc.

Si eu am incercat foarte multe Lemne chiar cateva Butterfly cu sigla ovala din plastic negru si erau la fel de bune ca si cele cu plăcuță metalică argintie, nu am vazut nici o diferenta intre ele ... doar ca cele cu fluture din plastic sunt mai ieftine ,,, :thumbup:

nittaku, mă mai gîndesc în legătură cu lemnul. Am numărul tău de telefon și pot să te contactez în caz că este nevoie. Totuși de ce ai două conturi pe forum? Din întâmplare am observat, nu fac pe moderatorul aici. :P
Legat de setup-ul prietenului tău, dacă ?i plac topspin-urile și preferă jocul ofensiv, cred că i se potrivește și la acești bani nici la m?na a doua nu cred că putea să cumpere ceva mai bun. LKT Red Diamond este o față tare, de tip chinezesc, puțin lipicioasă, spinoasă. S-ar putea ca faptul că este cam tare să nu-mi placă mie ca simț și control, dar după ce să schimb lemnul probabil o să-mi dau seama mai bine. Legat de mânerul lemnului actual, nu-mi place forma lui, în rest probabil este bun comparat cu alte lemne "de firmă", ceva mai scumpe.
Scuba, n-ar fi atât de mare problema dacă s-ar fabrica în China, sub controlul Butterfly.
leo33, dacă ar fi la fel de bine construite/asamblate și cu același simț ca cele cu plăcuță metalică argintie ovală, ar fi foarte bine. Totuși ceva este ciudat, având în vedere că sunt și mai ieftine.

Incearca si un lemn Levi: http://www.tenisdemasa.ro/forum/showthread.php?7573-Lemne-Home-Made-by-Levi&highlight=Levi. Ti le face la comanda cum vrei tu. Eu joc de juma' de an cu un all+/off- de la Levi, un lemn usor cu mult control. Sunt foarte multumit. Manerul ti-l face cum vrei tu, mai gros, mai subtire, st, fl sau anatomic. Pretul e super, nu se compara pentru calitatea extraordinara a lemnelor. Am mai incercat din comert o gramada de lemne, dar avantajul e ca Levi ti-l face asa cum vrei tu (bineinteles daca stii ce vrei si poti sa ii explici). In loc sa tot incerci lemne si sa speri ca o sa ti se potriveasca poti sa ceri un lemn pe mana ta. Tocmai mi-am mai facut comanda de unul Off, tot de la Levi si de abia astept sa il incerc.
Cat despre fete, eu am jucat un an cu Donic Acuda S2 de 2.0 si au fost cele mai potrivite mie pentru inceput de drum. Medii, cu spin bun si cu control cat cuprinde. Recomand. Am trecut de curand la Xiom Vega Europe grosime max si se potrivesc la fel de bine pe lemnul de la Levi. Bafta si sper sa faci alegerea cea mai buna.

M-am g?ndit deja la un lemn făcut by Levi, dar sunt puțin sceptic și mi-e teamă chiar că nu ar ieși mânerul bine, de exemplu. El poată să-l facă oricum, dar nu am cum să-i explic ce vreau și așa mă bazez pe faptul că marii producători de materiale de tenis de masă au deja destulă experiență încât forma mânerului unui lemn făcut de aceștia să fie "plăcută", atent lucrată.

sochaux_s , nu am spus că ar fi ceva rău dacă e făcut în China!
?n mod cert trebuie să respecte niste standarde de calitate impuse de Butterfly.

M-am g?ndit deja la un lemn făcut by Levi, dar sunt puțin sceptic și mi-e teamă chiar că nu ar ieși mânerul bine, de exemplu. El poată să-l facă oricum, dar nu am cum să-i explic ce vreau și așa mă bazez pe faptul că marii producători de materiale de tenis de masă au deja destulă experiență încât forma mânerului unui lemn făcut de aceștia să fie "plăcută", atent lucrată.

Am pus mana pe vreo 2 lemne levi si manerul era impecabil. Nu am vorbit cu dansul dar sigur ii poti spune sa iti faca manerul ca la lemnul butterfly etc...
Iar calitatea lemnelor levi este laudata de toata lumea..

Crede-ma ca nu iti recomandam lemnele Levi daca nu erau foarte bune si atent lucrate. Marii producatori de tenis de masă fac produse de serie, adica produse care sa satisfaca cat mai multi si de cele mai multe ori dau mai putina atentie detaliilor cum ar fi manerul. Manerele sunt facute pentru o mare masa de oameni( ex:Butterfly le face mai groase pentru europeni, Galaxy face manerele mai subtiri si inguste pentru cei din Asia).

sochaux_s , nu am spus că ar fi ceva rău dacă e făcut în China!
?n mod cert trebuie să respecte niste standarde de calitate impuse de Butterfly.
Am avut doua experiente cu lemne Butterfly cu fluture de plastic oval negru: Balsa Carbo X5 si Primorac. Le-am comparat cu aceleasi lemne cu fulture argintiu. Diferenta era destul de mare oameni buni in termeni de feeling si control. Cele cu fluture negru de plastic nu aveau mai deloc feeling si control mult mai slab. Nu mi-au placut deloc desi ca lemne Balsa Carbo si Primorac imi plac (cele cu fluture argintiu). Eu stiam ca lemnele BTY cu fluturas negru oval de plastic sunt facute in Ungaria (nu sunt sigur) dar cred ca multe astfel de lemne sunt de slaba calitate. Poate asa se explica si preturile mai mici comparativ cu aceleasi lemne aduse din Japonia de exemplu. Decat un astfel de lemn, o alegere infinit mai buna este un lemn Levi. Am avut si eu o vreme si pot spune ca sunt lemne foarte bune, merita toti banii. Stima multa tuturor!

Mda..., m-ați băgat în ceață total.

CornelTT, la Primorac Off- avem și modelul făcut în Japonia cu fluture argintiu dreptunghiular. Sper că nu ai făcut comparația între acest model și cel cu fluture negru oval de plastic, pentru că atunci mă gîndesc că este normal să fie diferențe observabile. Nu știu dacă am înțeles bine sau dacă am reținut bine, dar parcă cineva spunea că și modelul cu fluture argintiu oval metalic(?) s-ar face și prin Ungaria.

Cred că o să merg la risc, cumpăr ceva, probez, vând dacă este nevoie... și tot așa până găsesc ceva pe placul meu. Dacă le cumpăr second hand, nu o să-și piardă valoarea dacă stau la mine câteva luni(să zicem).

Da.. ma refeream la acelea cu fluture argintiu dreptunghiular... Nu stiu daca toate sunt facute in Japonia dar sunt mult mai bune decat cele cu future negru oval de plastic. Bafta multa

Back
Sus