Întreabă-l pe Durdun (www.pingpongshop.ro)

Revin pentru niște sfaturi, daca se poate.
încet-încet, ma obișnuiesc cu setup-ul achiziționat, dar pe zi ce trece ma tot gîndesc ca nu prea ma ?mpac cu lemnul și parca aș vrea sa-l schimb.
Va rog sa urmariți și posturile dinainte de cel citat mai sus pentru nu repeta ceea ce am scris acolo în legatura cu stilul de joc și alte detalii:
https://tenisdemasa.ro/xenforo/upload/posts/146120/
https://tenisdemasa.ro/xenforo/upload/posts/146334/
Ce aș dori eu de la noul* lemn?
Pai, un feedback mai bun. Sa vibreze puțin mai mult(de fapt Instinct+ nu prea vibreaza dupa parerea mea; cel puțin nu cu aceste fețe), dwell time bun, pentru ca dupa cum spuneam îmi plac topspin-urile, chiar daca sunt mai începator.
De asemenea nu trebuie uitat faptul ca nu îmi place sa joc prea aproape de masa, cel mai mult joc pe la ~ 2m de masa, depinde și de adversar.
înca un lucru care nu îmi place la LKT Instinct+ este mânerul. Aș vrea un lemn cu mâner mai atent lucrat pentru ca sunt cam pretențios și pe acesta nu-l simt foarte confortabil în m?na, întotdeauna am senzația ca nu-l țin bine, ca paleta nu are poziția corecta... Aici știu ca poate fi vorba și despre experiența(lipsa de experiența...).
Ca greutate, sa fie aproximativ la fel de greu sau poate cu câteva grame mai ușor, dar daca se poate sa aiba centrul de greutate mai spre v?rful lemnului.
*Noul lemn, de fapt aș prefera sa fie unul de firma second hand, pentru a ma încadra într-un buget mai redus(maxim ~ 130RON, daca se poate și mai ieftin, depinde de model). Am vazut ca se vând pe aici pe forum, Yasaka Sweden Classic, Butterfly Primorac Off-(pe asta îl urmaresc de mult, dar pentru ca am aflat ca sunt diferențe între modelul nou/european și cel japonez sau mai vechi, parca sunt cam derutat), Stiga Allround NCT sau chiar Butterfly Petr Korbel. Dar ultimul mi-e frica sa nu fie prea rapid pentru mine(deși am observat ca nu este foarte diferit fața de Primorac Off-) iar cele din gama All sa nu cumva sa nu fie ok pentru jocul la distanța.
Mi-ar fi placut mie sa am unde sa încerc mai multe lemne și/sau sa ma vada cineva mai priceput cum joc, apoi sa îmi faca o recomandare, dar nu cunosc astfel de oameni aici în Targu-Mureș, nu sunt originar de aici. Daca cunoașteți oameni pasionați de acest sport, care ar fi dispuși sa ajute, va rog sa mi-i recomandați(am auzit de domnul Farkas Gabor de exemplu).
Acum aștept și sfaturile voastre!
Mulțumesc,
sochaux_
Salut!
Yasaka Sweden Classic nu este foarte bun pentru joc la 2m de masa, mai ales cu fete chinezesti. Dintre cele mentionate de tine as alege Primorac Off- - are dwell-time bun, viteza nu prea mare si finisaj Butterfly. Ar mai fi de mentionat, probabil, Yasaka Ma Lin Soft Carbon, chiar si Stiga Allround NCT nu e rau. Korbel s-ar putea sa fie cam prea rapid pentru un jucator care abia a trecut la o paleta profesionala, dar, daca ai ocazia, testeaza-l.
Lemnele allround-ofensive fara materiale compozite sunt relativ grele, pentru a oferi destula viteza. Daca esti in cautarea unui lemn usor, trebuie sa stii ca nu vei avea destula putere cu el si, in general, lemnele usoare au greutatea spre varf cu fetele lipite (lucru oarecum normal, zic eu). Un korbel usor ar putea sa fie bun - viteza scade spe OFF-, s-ar putea sa fie si ceva mai elastic... Oricum, bugetul propus de tine nu iti permite prea multe variante.
Despre priza: cauta sa ai o priza cat mai neutra. Astfel nu vei fi silit sa schimbi priza mult de la FH la BH (si sa te surprinda adversarul cu o lovitura in partea opusa prizei pe care o ai la un moment dat). Vezi acest topic.
Buna ziua,
Joc tenis de masă la nivel hobby, insa vreau sa fac un pas in inainte, ce consta in trecerea de la o paleta hobby la una mai "pretentioase".In acest sens am luat legatura cu dl. Levi pt un lemn avand caracteristicile Donic Burn All+, iar referitor la fete va rog pe voi sa ma ajutati la achizitionarea lor, cu sfaturi.
Stil de joc, ar fi unul mixt....atac predominant cu fh, bh folosind pt a returna mingile, mai rar la atac.
Ma gandesc sa pun pe FH Donic Baracuda Big Slam 2,0 pt a avea atat viteza cat si control, iar pe BH Donic Desto F3 Big Slam 2,0 pt a spori putin controlul in detrimentul vitezei.
Rog ceva pareri,sfaturi ,sugestii...
Va multumesc.
Combinatia pe care ai ales-o este foarte buna pentru inceput. Lipeste fetele si joaca cu ea cel putin doua luni. Dupa aceea vei putea sa vezi daca iti lipseste ceva cu adevarat. Nu te lasa influentat de rezultatele de la un antrenament sau altul. Joaca mai mult timp cu paleta si fie te vei obisnui cu ea, fie vei putea sa spui cu siguranta ce ti-ai dori sa faci cu paleta si nu poti.
Succes!

Donic Baum Sawtec cu care fete?Cu Donic Bluefire M2 pe FH si Donic Bluefire M3 pe BH sau cu DONIC BLUEFIRE 3 pe FH. si JOOLA X-PLODE SENSITIVE pe BH.?Va multumesc.O seara buna.

Salutare!As dorii niste sfaturi , daca se poate.
Joc tenis de masă de aproape 10 ani , insa doar ca hobby , de 3-4 ori pe saptamana. In cele din urma am observat ca incep sa ma misc binisor si acum joc zilnic. Jucand doar pentru distractie , nu am urmarit meciuri , nu mi-am format tactici , ci pur si simplu joc asa cum simt ca trebuie jucat. Am capatat ceva experienta si acum intuiesc ce vrea sa faca fiecare adversar (probabil ma ajuta si faptul ca practic volei profi) , deci cred ca e timpul sa trec la urmatorul nivel.
1. Ce joc practicati
Ofensiv de langa masa (maxim-maxim 1m)
2.Cu ce jucati mai mult
Ofensiv - mixt
Defensiv 70% bh , 30% fh
3. Care este setup-ul actual cu care jucati
Paleta cumpara din Metro acum 9 ani , nimic special.
As dorii sa primesc niste sfaturi cu privire la achizitionarea unei palete mai ... "capabile" , la un pret acceptabil (2-300 lei).
De asemenea as vrea sa stiu de unde as putea cumpara un blat de masa (s-a crapat o parte a lui) si la ce pret.
Multumesc!

Touchscreen,vad ca esti din București.
Cred ca ar fi cea mai buna alegere daca ai putea sa participi la turneul de incepatori-amatori de sambata viitoare organizat de George Durdun :)
http://www.tenisdemasa.ro/forum/sho...EPATORI-AMATORI-BUCURESTI&p=162754#post162754
Cu siguranta vei gasi persoane amabile care iti vor da sa probezi cateva palete pentru a vedea cam ce ti s-ar potrivi.
Sunt sigur ca si George te va sfatui mai bine "pe viu",poate sa dea si cateva mingi cu tine,pentru a-ti gasi cea mai potrivita paleta.
Succes! :)
P.S. Scuze George ca am postat in topicul tau

Multumesc pentru sfat si pt link , daca o sa imi permita timpul sigur o sa ajung. Chiar ma interesa o astfel de competitie :)
Toate cele bune!

Salut tuturor, am si eu nevoie de cateva pareri pt urmatorul setul : Lemn Stiga offensive CR WRB, FH Yasaka Rakza 9 2.2mm BH: Donic Acuda S3 sau Bluefire M1(tind mai mult spre M1 datorita spinului) 2.1..Eu momentan joc cu un setup chinezesc achizitionat de la Rblade : Lemn Yinhe Galaxy N-10 FH LKT Pro XT, BH: Lkt red diamond (defapt paleta a fost gandita cu red diamond ca si FH, dar am descoperit intre timp ca ma inteleg mult mai bine cu o fata mai tare din care sare mingea mai putin pe BH) Mentionez ca ma bazez foarte mult pe spin, lovituri scurte cu mult efect si top-spinuri scurte.Prefer jocul scurt si de la semi-distanta, nu stau la mai mult de 2m de masa decat atunci cand este nevoie pt a pune pe masa loviturile puternice. Daca aveti vreo idee de alt setup decat cel la care m.am gandit o primesc cu cea mai mare placere avand in vedere ca am nevoie de o paleta care sa se inteleaga cu stilul meu de joc si cu ajutorul careia sa joc la capacitate maxima

Ultima editare:
Salut tuturor, am si eu nevoie de cateva pareri pt urmatorul setul : Lemn Stiga offensive CR WRB, FH Yasaka Rakza 9 2.2mm BH: Donic Acuda S3 sau Bluefire M1(tind mai mult spre M1 datorita spinului) 2.1..Eu momentan joc cu un setup chinezesc achizitionat de la Rblade : Lemn Yinhe Galaxy N-10 FH LKT Pro XT, BH: Lkt red diamond (defapt paleta a fost gandita cu red diamond ca si FH, dar am descoperit intre timp ca ma inteleg mult mai bine cu o fata mai tare din care sare mingea mai putin pe BH) Mentionez ca ma bazez foarte mult pe spin, lovituri scurte cu mult efect si top-spinuri scurte.Prefer jocul scurt si de la semi-distanta, nu stau la mai mult de 2m de masa decat atunci cand este nevoie pt a pune pe masa loviturile puternice. Daca aveti vreo idee de alt setup decat cel la care m.am gandit o primesc cu cea mai mare placere avand in vedere ca am nevoie de o paleta care sa se inteleaga cu stilul meu de joc si cu ajutorul careia sa joc la capacitate maxima
Salut,
Am vazut ca te-ai inscris la concursul Cupa Pingpongpro editia a III-a si cu aceasta ocazie la magazinul VIVA SPORT o sa ai posibilitatea sa incerci o gama destul de larga de produse, iar eu voi fi acolo in a te ajuta ce e mai bun pentru stilul de joc pe care il practici.
Ca tot a venit vorba, ce am scris pentru userul lightborn e valabil pentru oricine, cel mai important e sa ma abordati, intrebati!

Buna ziua domnule GHEORGHE DURDUN.Referitor la lemnul Donic Baum Sawtec pe care mi l-ati recomandat cu ce fete?Cu Donic Bluefire M2 pe FH si Donic Bluefire M3 pe BH sau cu DONIC BLUEFIRE M3 pe FH. si JOOLA X-PLODE SENSITIVE pe BH.?Daca sunte-ti amabil sa-mi dati mai multe detalii cu privire la lemn(viiteva,simt,rigiditate,duritate)Va multumesc.O zi buna sa aveti

Ultima editare:
Buna ziua domnule GHEORGHE DURDUN.Referitor la lemnul Donic Baum Sawtec pe care mi l-ati recomandat cu ce fete?Cu Donic Bluefire M2 pe FH si Donic Bluefire M3 pe BH sau cu DONIC BLUEFIRE M3 pe FH. si JOOLA X-PLODE SENSITIVE pe BH.?Daca sunte-ti amabil sa-mi dati mai multe detalii cu privire la lemn(viiteva,simt,rigiditate,duritate)Va multumesc.O zi buna sa aveti
Lemnul Donic Baum Sawtec vi l-am recomandat cu fetele Donic Bluefire M2 pe FH si Donic Blufire M3 pe BH.
Acest setup va oferta un control foarte bun, datorita lemnulului compus din ayous, un simt foarte fain, lemnul nu este rigid ci un pic elastic, iar ca viteza nu va faceti grija ca sare extraordinar.
Ganditi-va ca acest lemn i l-am recomandat lui Cazacu Alexandru si i-a placut foarte mult.

Va multumesc.Abia astept aceasta combinatie.Sa aveti o zi buna si o viata lunga alaturi de cei dragi si cei care va iubesc.Sa traiti!

Buna seara. De curand am dorit sa experimentez jocu cu short pips pe backhand si mi-a cam placut, dar nu cred ca ma ajuta lemnul ( Balsa Carbo X5) fiind prea moale si eliastic. M-am gandit la urmatorul setup si am nevoie de pareri. Lemn: Butterfly Mazunov , FH: Acuda S3 (sau alt soft, de preferat burete moale si usor), iar la BH sa pun 802-40-ul pe care il detin deja. Un alt setup ar fi: Lemn: Galaxy T-4, FH: Fata de viteza medie cu burete moale-mediu, iar la BH 802-40. Tin sa precizez ca am un joc bazat pe atac de langa masa si semidistanta.

Buna seara. De curand am dorit sa experimentez jocu cu short pips pe backhand si mi-a cam placut, dar nu cred ca ma ajuta lemnul ( Balsa Carbo X5) fiind prea moale si eliastic. M-am gandit la urmatorul setup si am nevoie de pareri. Lemn: Butterfly Mazunov , FH: Acuda S3 (sau alt soft, de preferat burete moale si usor), iar la BH sa pun 802-40-ul pe care il detin deja. Un alt setup ar fi: Lemn: Galaxy T-4, FH: Fata de viteza medie cu burete moale-mediu, iar la BH 802-40. Tin sa precizez ca am un joc bazat pe atac de langa masa si semidistanta.
Mazunov este un lemn bun, dar este super-greu. Cele pe la 95g sunt considerate foarte usoare. Galaxy T-4 sau chiar T-1 cred ca sunt optiuni mult mai bune. Ar mai fi si Stiga Clipper sau Clipper CR, Ebenholz VII sau Yasaka Max Wood, Extra Special sau Dynamix (17 straturi!) sunt cateva optiuni valabile.
Daca preferi fete moi la FH, Acuda S3 este ok, Joola Samba+ este o optiune buna sau Stiga Boost TS sau TC (mai rapida) sau noile Calibra Tour S.
Am jucat mai demult cu un sandwich Kokutaku pe Donic Waldner Dotec Carbon si era foarte conttrolabil, dar si rapid cand aveam nevoie. Cred ca si acest lemn este o optiune.

Salutare, sunt incepator , nici macar nu stiu ce stil am....
imi place sa trag (topspin) insa de cele mai multe ori ridic un pic mingea si il las pe adversar sa traga primul, depinde cat de tare si plasat trage adv. returnez topspin sau retrospin ,semidistanta , 1-2 metri de masa, dar imi place si jocul de distanta.Nu imi place jocul de aproape (desupra mesei ) ..parca e tacaneala..
Problema mea este ca nu sunt constant in ce priveste loviturile.Am jucat cu parteneri cara imi spuneau "hai joaca serios" .Vedeau la mine lovituri grele , preluari imposibile insa mancam bataie de la un jucator care nu stia serve,efect, lovituri tari insa el punea pe masa si eu ratam ingrozitor de mult. Mentionez ca joc cam 2 ore /zi/lucratoare ( nu,nu joc la munca insa sambata si duminica , o petrec cu familia)

Acum am un lemn Friendship 729 Bomb
FH Xiom sima euro 1
BH Friendship 729 Geospin Tacky care a fost tacky 2-3 saptamani

Vreau sa-mi iau lemnul Galaxy T-11 (carbon) , e usor ,70g , are viteza buna si control.si ma gandeam sa pun rakza9 pe FH si rakza 9 fx pe BH. Dca ati jucat cu el sau stiti mai multe decat am citit eu p net, va rog sa ma ajutati.
Sau am citit despre bty spinart ,are mult spin ...
Va multumesc anticipat.

Salutare, sunt incepator , nici macar nu stiu ce stil am....
imi place sa trag (topspin) insa de cele mai multe ori ridic un pic mingea si il las pe adversar sa traga primul, depinde cat de tare si plasat trage adv. returnez topspin sau retrospin ,semidistanta , 1-2 metri de masa, dar imi place si jocul de distanta.Nu imi place jocul de aproape (desupra mesei ) ..parca e tacaneala..
Problema mea este ca nu sunt constant in ce priveste loviturile.Am jucat cu parteneri cara imi spuneau "hai joaca serios" .Vedeau la mine lovituri grele , preluari imposibile insa mancam bataie de la un jucator care nu stia serve,efect, lovituri tari insa el punea pe masa si eu ratam ingrozitor de mult. Mentionez ca joc cam 2 ore /zi/lucratoare ( nu,nu joc la munca insa sambata si duminica , o petrec cu familia)
Acum am un lemn Friendship 729 Bomb
FH Xiom sima euro 1
BH Friendship 729 Geospin Tacky care a fost tacky 2-3 saptamani
Vreau sa-mi iau lemnul Galaxy T-11 (carbon) , e usor ,70g , are viteza buna si control.si ma gandeam sa pun rakza9 pe FH si rakza 9 fx pe BH. Dca ati jucat cu el sau stiti mai multe decat am citit eu p net, va rog sa ma ajutati.
Sau am citit despre bty spinart ,are mult spin ...
Va multumesc anticipat.
Lemnul 729 Bomb e foarte bun, ba chiar e cam rapid pentru un incepator, dar fetele tale il mai calmeaza. T-11 este mai rapid, mai rigid si lipsit de control, prin comparatie.
Daca pui Rakza 9 si Rakza 7 soft ( rakza 9 fx nu exista) pe T-11 vei face un lansator de rachete, nu o paleta.
Cel mai bine ar fi sa pastrezi lemnul actual si fetele, evetual sa schimbi fata 729 cu alta le fel, insa eu le-as pune invers pe paleta, cu 729 la FH. Daca nu-ti mai place 729, poti pune Rakza 9 de 2.0 mm.
Si despre stilul de joc: in loc sa ridici mingea, mai bine lasa-l pe adversar sa faca asta. Cine ataca primul are mai multe sanse sa castige punctul.

Buna ziua !

In primul rand as dori sa va felicit pt. initiativa aceasta, este ceva extraordinar ca amatorii si nu numai sa aiba acces la sfaturile unor profesionisti doar prin intermediul catorva clickuri.

Eu sunt jucator amator si impreuna cu un prieten am luat tenisul de masa mai "in serios" aproximativ de vreo doi ani, asta insemnand ca joc cel putin 6-8 ore pe saptamana, 50-50% antrenament/meciuri. Suntem autodidacti in mare parte, incercam sa invatam din tutorialele gasite pe net, stiu ca nu este cel mai bun lucru, dar pana acum nu am fost pregatiti sa facem primul pas spre un coaching profesionist. Trebuie sa recunosc totusi ca din cand in cand primim sfaturi de la jucatori avizati.

Revenind la subiect :
1. Ce joc practicati

Ofensiv
- langa masa / semidistanta

2.Cu ce jucati mai mult

Forehand : topspin si directe(counterhit) in principiu incerc sa atac de la a 3-a minge daca se poate;
Rever : momentan mai mult capace(block) si directe(counterhit) mai putin topspin fiindca pana acum nu am avut fata adecvata;

3. Care este setup-ul actual cu care jucati
Lemn : 729 Bomb (un lemn cu care sunt multumit momentan, putin cam rigid dar ofensiv si cu un control destul de bun);
Fata FH : Tibhar Genius+ Optimum Sound (fata pe care as vrea sa o pun pe rever);
Fata BH : Stiga Neos (mi-a ramas de la setupul initial low buget, si as vrea sa o schimb);

Va rog sa-mi spuneti daca ar fi o optiune buna pe FH Yasaka Rakza 7 Soft, si daca da, care ar fi grosimea optima 2.00 sau max ?
Daca aveti si alte recomandari v-as fi recunoscator.

PS va rog sa ma scuzati daca am gresit denumirile loviturilor, fiind mai mult familiarizat cu acestea in engleza, internetul bata-l vina

Salut,

In primul rand setup-ul care il ai este dupa numele lemnului si anume BOMBA !
Prima schimbare care trebuie sa o faci si este primordiala este lemnul, el fiind dupa cum ai simtit si tu rigid, iar pentru a invata mai usor ai nevoie de un lemn cu mai mult control si mai putina viteza.
Iti recomand cu caldura Donic Burn ALL+, Yasaka Sweden Classic, Butterfly Grubba si alte lemne din gama ALL / OFF-
Viteza o poti suplini din fete punand ceva mai tare sau mai moi, Yasaka Rakza 7 soft este o fata moale cu un control foarte bun, dealtfel recomandata foarte des incepatorilor, ea fiind obligatoriu de 2.0mm.
Asadar poti incerca orice lemn din gama ALL , OFF- cu fete Yasaka Rakza 7 soft de 2.0mm, iar daca spui ca cu FH dai si topsin iti recomand pe FH Yasaka Rakza 9 tot de 2.0mm.

Spor la antrenamente !

La recomandarea voastra am schimbat setupul in Bty Timo Boll All+ si rakza 7 soft pe BH, simt o imbunatatire mare in joc, control sporit, joc foarte bun de langa masa si semidistanta, spinuri mari care pun adversarii in dificultate chiar daca loviturile nu sunt prea puternice.
Va scriu fiindca sunt indecis ce sa pun pe FH, am incercat rakza 7 soft pe FH dar mi se pare ca e prea moale in combinatie cu lemnul asta care e flexibil si destul de moale. Am citit mai multe reviewuri despre rakza 7 si rakza 9 si nu stiu care ar trebui sa o aleg, pentru a adauga putina putere in lovitura(smash, drive) dar sa nu sacrific controlul si spinul la topspin.
Multumesc.

La recomandarea voastra am schimbat setupul in Bty Timo Boll All+ si rakza 7 soft pe BH, simt o imbunatatire mare in joc, control sporit, joc foarte bun de langa masa si semidistanta, spinuri mari care pun adversarii in dificultate chiar daca loviturile nu sunt prea puternice.
Va scriu fiindca sunt indecis ce sa pun pe FH, am incercat rakza 7 soft pe FH dar mi se pare ca e prea moale in combinatie cu lemnul asta care e flexibil si destul de moale. Am citit mai multe reviewuri despre rakza 7 si rakza 9 si nu stiu care ar trebui sa o aleg, pentru a adauga putina putere in lovitura(smash, drive) dar sa nu sacrific controlul si spinul la topspin.
Multumesc.
Cum zicea George în mesajul initial, cred ca Rakza 9 de 2.0 este o optiune foarte buna pentru FH. Fata de Rakza Soft, aduce în plus viteza si putere, fara a sacrifica prea mult control.
Rakza 7 este orientata mai mult spre spin, iar Rakza 9 este mai buna la smash si drive, dar si spinul este bun.

Nittaku septear/fh acuda s2/bh baracuda. Stil de joc: semidistanta - topspin. Am achizitionat si lemnu TB ALC, ce fete as putea pune pe el ? Doresc si o parere despre setupu actual, multi au zis ca merge f bn vega europ pe septear, este adevarat ? Este diferenta mare intre cele 2 lemnuri ?

Nittaku septear/fh acuda s2/bh baracuda. Stil de joc: semidistanta - topspin. Am achizitionat si lemnu TB ALC, ce fete as putea pune pe el ? Doresc si o parere despre setupu actual, multi au zis ca merge f bn vega europ pe septear, este adevarat ? Este diferenta mare intre cele 2 lemnuri ?
Salut,
Atat Nittaku Septear cat si Butterfly Timo Boll ALC, se potrivesc cu o gama foarte variata de fete, atat ofensive cat si mai defensive (max 1.8mm).
Am jucat cu Nittaku Septear in jur de 2 ani si pot spune cu certitudine ca este un lemn senzational, ca de altfel mai toate lemnele ce au la baza hinoki, iti ofera un simt aparte !
In primul rand incerca sa pui fetele invers adica Donic Acuda S2 pe BH, iar Donic Baracuda pe FH si vezi daca simti o oarecare diferenta. Nittaku Septear merge foarte bine cu fete mai moi. Totusi ti-as recomanda sa joci cu o fata ceva mai moale pe BH, gen Donic Acuda S3, sau Joola X-plode Sensitive, Stiga Boost TC si la FH sa ramai pe Acuda S2 daca iti place, sau Bluefire M2. Daca ai un topsin de FH format bine poti pune max (2.2mm) pentru mai multa viteza si putere.
Xiom Vega Europe este o fata buna, care merge bine atat pe Septear cat si pe ALC. O consider ceva mai buna la capitolul viteza decat Acuda sau Baracuda.
Intre cele doua lemne da, exista diferente, sunt simturi diferite, in primul rand datorita compozitiei, ca viteza, consider eu, ca Septear este un pic peste ALC, iar ca si control ALC are un punct in plus.
Fiecare mana simte altceva, amandoua lemne sunt foarte bune, dar cel mai bun lemn este cel pe care il simti tu mai bine.

Ultima editare:
Back
Sus