grasomega
maestru
Salut!Revin pentru niște sfaturi, daca se poate.
încet-încet, ma obișnuiesc cu setup-ul achiziționat, dar pe zi ce trece ma tot gîndesc ca nu prea ma ?mpac cu lemnul și parca aș vrea sa-l schimb.
Va rog sa urmariți și posturile dinainte de cel citat mai sus pentru nu repeta ceea ce am scris acolo în legatura cu stilul de joc și alte detalii:
https://tenisdemasa.ro/xenforo/upload/posts/146120/
https://tenisdemasa.ro/xenforo/upload/posts/146334/
Ce aș dori eu de la noul* lemn?
Pai, un feedback mai bun. Sa vibreze puțin mai mult(de fapt Instinct+ nu prea vibreaza dupa parerea mea; cel puțin nu cu aceste fețe), dwell time bun, pentru ca dupa cum spuneam îmi plac topspin-urile, chiar daca sunt mai începator.
De asemenea nu trebuie uitat faptul ca nu îmi place sa joc prea aproape de masa, cel mai mult joc pe la ~ 2m de masa, depinde și de adversar.
înca un lucru care nu îmi place la LKT Instinct+ este mânerul. Aș vrea un lemn cu mâner mai atent lucrat pentru ca sunt cam pretențios și pe acesta nu-l simt foarte confortabil în m?na, întotdeauna am senzația ca nu-l țin bine, ca paleta nu are poziția corecta... Aici știu ca poate fi vorba și despre experiența(lipsa de experiența...).
Ca greutate, sa fie aproximativ la fel de greu sau poate cu câteva grame mai ușor, dar daca se poate sa aiba centrul de greutate mai spre v?rful lemnului.
*Noul lemn, de fapt aș prefera sa fie unul de firma second hand, pentru a ma încadra într-un buget mai redus(maxim ~ 130RON, daca se poate și mai ieftin, depinde de model). Am vazut ca se vând pe aici pe forum, Yasaka Sweden Classic, Butterfly Primorac Off-(pe asta îl urmaresc de mult, dar pentru ca am aflat ca sunt diferențe între modelul nou/european și cel japonez sau mai vechi, parca sunt cam derutat), Stiga Allround NCT sau chiar Butterfly Petr Korbel. Dar ultimul mi-e frica sa nu fie prea rapid pentru mine(deși am observat ca nu este foarte diferit fața de Primorac Off-) iar cele din gama All sa nu cumva sa nu fie ok pentru jocul la distanța.
Mi-ar fi placut mie sa am unde sa încerc mai multe lemne și/sau sa ma vada cineva mai priceput cum joc, apoi sa îmi faca o recomandare, dar nu cunosc astfel de oameni aici în Targu-Mureș, nu sunt originar de aici. Daca cunoașteți oameni pasionați de acest sport, care ar fi dispuși sa ajute, va rog sa mi-i recomandați(am auzit de domnul Farkas Gabor de exemplu).
Acum aștept și sfaturile voastre!
Mulțumesc,
sochaux_
Yasaka Sweden Classic nu este foarte bun pentru joc la 2m de masa, mai ales cu fete chinezesti. Dintre cele mentionate de tine as alege Primorac Off- - are dwell-time bun, viteza nu prea mare si finisaj Butterfly. Ar mai fi de mentionat, probabil, Yasaka Ma Lin Soft Carbon, chiar si Stiga Allround NCT nu e rau. Korbel s-ar putea sa fie cam prea rapid pentru un jucator care abia a trecut la o paleta profesionala, dar, daca ai ocazia, testeaza-l.
Lemnele allround-ofensive fara materiale compozite sunt relativ grele, pentru a oferi destula viteza. Daca esti in cautarea unui lemn usor, trebuie sa stii ca nu vei avea destula putere cu el si, in general, lemnele usoare au greutatea spre varf cu fetele lipite (lucru oarecum normal, zic eu). Un korbel usor ar putea sa fie bun - viteza scade spe OFF-, s-ar putea sa fie si ceva mai elastic... Oricum, bugetul propus de tine nu iti permite prea multe variante.
Despre priza: cauta sa ai o priza cat mai neutra. Astfel nu vei fi silit sa schimbi priza mult de la FH la BH (si sa te surprinda adversarul cu o lovitura in partea opusa prizei pe care o ai la un moment dat). Vezi acest topic.
Combinatia pe care ai ales-o este foarte buna pentru inceput. Lipeste fetele si joaca cu ea cel putin doua luni. Dupa aceea vei putea sa vezi daca iti lipseste ceva cu adevarat. Nu te lasa influentat de rezultatele de la un antrenament sau altul. Joaca mai mult timp cu paleta si fie te vei obisnui cu ea, fie vei putea sa spui cu siguranta ce ti-ai dori sa faci cu paleta si nu poti.Buna ziua,
Joc tenis de masă la nivel hobby, insa vreau sa fac un pas in inainte, ce consta in trecerea de la o paleta hobby la una mai "pretentioase".In acest sens am luat legatura cu dl. Levi pt un lemn avand caracteristicile Donic Burn All+, iar referitor la fete va rog pe voi sa ma ajutati la achizitionarea lor, cu sfaturi.
Stil de joc, ar fi unul mixt....atac predominant cu fh, bh folosind pt a returna mingile, mai rar la atac.
Ma gandesc sa pun pe FH Donic Baracuda Big Slam 2,0 pt a avea atat viteza cat si control, iar pe BH Donic Desto F3 Big Slam 2,0 pt a spori putin controlul in detrimentul vitezei.
Rog ceva pareri,sfaturi ,sugestii...
Va multumesc.
Succes!