SK Tennis Halle, sambata, ora 9, frig de crapa pietrele.
Rand pe rand, copii din toate colturile Bucureștiului si imprejurimi intra in sala. Temperatura se ridica cu cateva grade.
Incepe incalzirea, primele schimburi de mingii. Antrenorii si parintii dau sfaturi si incurajari. Plus 2 grade.
Organizatorii SK, impreuna cu organizatorul Amatur, fac ultimile pregatiri. In sala isi fac aparitia cativa oameni din tenisul de masa care au inteles ca, aici, ia nastere ceva special pentru copii: o competitie dedicata numai lor dar si o intalnire lunara intre copii, parinti si antrenori. Inca 2 grade in plus.
Meciurile au inceput. Ca privitor, nu stii unde sa te uiti mai intai. Cei mai mici ( 6 - 8 ani ) joaca cu aceeasi ardoare ca cei mari. Se mai supara unii din cand in cand si le reproseaza adversarilor ca lovesc mingea prea tare. Inevitabil, apar si lacrimi. Nu trebuie sa plangeti, sunteti toti castigatori.
In sala apare unul din cei mai reprezentativi jucatori formati in Amatur. Ii priveste pe copii cu interes, parca vrea si el sa intre la masa cu ei. Cine stie, poate candva va antrena pe unii dintre ei. Mai punem 2 - 3 grade.
In sfarsit, vine Mosul. Sau Mosii. N-au alt nume dar sunt prezenti, sunt langa noi.
Acest turneu nu se vrea a fi o competitie. Se doreste a fi un bun antrenament, o ocazie de a cunoaste jocul, o oportunitate de a socializa si nu in ultimul rand, de a face educatie prin sport. Legat de acest lucru, am observat ceva: este valabil si pentru adulti. In momentul cand incurajezi exagerat un copil, automat provoci o reactie de adversitate fata de celalalt. Cred ca la acest tip de turneu putem invata cu totii cum sa fim mai buni, mai drepti si cum sa putem aduce cat mai multi copii la sport.
Temperatura din sufletele noastre s-a ridicat la maxim. De cum am pasit in sala, exuberanta si voia buna emanata de cei mici ne-au incarcat pozitiv.
Pe luna viitoare.