Domnule Alin Oprisiu ,ma trezesc de dimineata si nu-mi vine sa cred ce incep sa citesc pe forum.Din postarea dvs inteleg ca au existat colegi amaturisti pentru care conteaza mai mult apa si sandvisul primit de la organizatori decat conditiile de joc existente in anumite locatiiunde se desfasoara turneele de tenis de masă.Asa ca mirat peste masura ma apuc si citesc postarile anterioare sa vad care sunt acei colegi amaturisti si ce constat:cel putin in acest topic nu exista niciun coleg amaturist care sa fi adus vorba de asa ceva.Va rog pentru acuratetea spuselor dvs sa postati citate din postarile colegilor amaturisti care se fac vinovati de cele spuse de dvs.In postarile de mai sus se face referire strict la conditiile de joc din sala de sport de unde s-a desfasurat turneul de amatori iar dvs,fara nicio suparare,nu cred ca sunteti cel mai indicat sa criticati colegii amaturisti nemultumiti de conditiile de joc pentru ca dvs nu ati participat si nu ati jucat ''pe bajbaiala'' asa cum bine spunea mai sus domnul Stoica.Acum va intreb eu pe dvs :cine este meschin,paranoic,ignorant si mai presus de toate acestea DIVERSIONIST?Si inca ceva sunt sigur ca daca incepand de anul viitor nu s-ar mai organiza niciun concurs de tenis de masă sau daca conditiile de joc ar deveni improprii desfasurarii turneelor amatur dvs nu ati fi foarte afectat de aceste lucruri pentru ca aveti alte hobbyuri mai importante decat tenisul de masa(a nu se intelege ca acele hobbyuri sunt lipsite de importanta).
vă rog să ștergeți dacă se poate cumva exact cuvintele acelea: ?sandvici? și ?apă? (nu știu cum se face, poate un moderator însă ar putea face asta)...
?n rest, dacă continuați să citiți mai departe doar cuvinte desprinse din context exact la concluzii ca cea de mai sus veți ajunge. eu nu vă condamn, nici nu vă contrazic.
ați citit exact doar ceea ce v-a deranjat mai mult (de fapt, ceea ce ?v-a stat în ochi? ). în rest, ideea și mesajul pe care le-am transmis v-au trecut prin fața ochilor, pentru că citiți mereu cu ochii închiși.
eu citesc tot forumul de vreo 4 ani, nu doar postările de aici de la TF SF. Gheorghe. iar ce am scris acolo are bătaie mai lungă și se referă nu doar la sandvici și la apă. dar ca să vă liniștesc vă spun sigur că există și comentarii ale unor amaturiști care exact asta au cerut: sandvici sau apă. îmi pare rău, nu le mai caut acum ca să vi le pun exact sub ochi. de visat nu le-am visat sigur.
esența este următoarea: în general foarte mulți amaturiști lasă deoparte scopul real al acestei mișcări și fac remarci reale, dar inutile atâta vreme cât nu vin și cu soluții ei înșiși.
1.faptul că nu se asigură nici măcar un sandvici la turnee la care taxa de înscriere e destul de mare
2.faptul că 2 becuri în sală nu funcționează
3.faptul că în sală e condens
4.faptul că spațiul de joc e supraaglomerat
5.faptul că desfășurarea meciurilor în grupe nu e cursivă și oamenii stau mai mult decât joacă
6.faptul că există întotdeauna nemulțumiți ?lăsați pe dinafară?, indiferent care criteriu s-ar aplica la ordinea înscrierilor
7.faptul că există chiar abateri de la regulamentul de joc propriu-zis, pe care lumea nu știe (sau nu vrea) când și cum să le rezolve ?regulamentar? (vezi micile certuri pentru scor greșit, paletă neregulamentară, comportament necivilizat la masă al unuia dintre adversari, lipsă de fair play în apărarea corectă a șanselor...etc.)
....și multe altele. toate astea sunt invocate peste tot. dar nimeni nu vine cu o soluție concretă.
de ce? vă spun eu de ce: pentru că oamenii atunci când pierd meciuri sau puncte în clasament nu vor spune niciodată că au pierdut pentru că adversarul a fost mai bun (sau mai ?inteligent? dacă vreți).
stă în natura omului să caute tot timpul alte motive decât cele reale pentru a-și explica propriile eșecuri. mereu doar când câștigăm ne place să spunem: ?l-am bătut pe cutare, i-am dat clasă, sunt cu 3 niveluri peste el, mai are de ?nvățat ca să ajungă ca mine...?
ați văzut vreodată în asemenea discursuri ceva de genul ?l-am bătut pe cutare fiindcă ăla săracu nu vedea mingea, pe partea lui de masă a bătut soarele tot timpul?, sau ?l-am bătut pe cutare fiindcă înainte să joace cu mine a așteptat vreo 4 ore și era foarte nervos, nu s-a mai putut concentra?. vedeți-vă de treabă!!! nu va spune nimeni niciodată așa ceva! dar invers totdeauna: ?am pierdut pentru că eram obosit mort și nervos?, sau ?am pierdut pentru că fix becul de deasupra mea nu stătea aprins?...etc.
?mi pare rău să vă dezamăgesc, domnule ?ADN?, dar nimeni din cei ce critică și c?rcotesc nu va veni vreodată cu soluții concrete. știți de ce? pentru că ei știu că, atunci când vor juca într-o sală perfectă și turneul va fi perfect organizat, nu vor mai găsi explicații ?elegante? pentru înfrângerile lor, iar asta i-ar pune într-o lumină defavorabilă. de ce să se întâmple asta, când e foarte simplu și la îndem?nă să pui organizatorul într-o lumină defavorabilă și astfel să te scoți pe tine, subtil, din ecuație?!?
?m pare rău că n-ați înțeles mesajul meu. mai scriu odată. aminteam în acel comentariu de 4 tineri. și făceam apel la respectul nostru față de jocul și atitudinea lor. am pomenit și de niște meciuri jucate de ei, foarte frumoase. iar acum mai întreb odată, de data asta sub altă formă:
ce să pretindem noi de la acei tineri atunci când noi, cei de la care ei ar trebui să ?nvețe, nu facem altceva decât să ne lamentăm după orice turneu, ca niște ?babe slabe?, că n-a mers lumina în sală sau că grupele nu s-au făcut în timp util?!?
din câte știu de la alții și de pe forum, AmaTur durează de vreo aproape 10 ani. ați avut vreodată vreo inițiativă, măcar și din pură curiozitate, să vă strângeți la una din acele ședințe, să puneți toate experiențele personale la un loc și să hotăr?ți de comun acord care sală din care oraș e cea mai bună, cea mai frumoasă și cea mai potrivită pentru a găzdui un turneu final? după care să organizați TOATE turneele finale numai acolo. și să nu fie 2 organizatori, ci 12. iar pe cei 12 să-i ajute toți participanții, astfel încât turneul să iasă cât mai bine. că doar ăsta îl asteptați (așteptăm) toți un an întreg și la el vă g?ndiți încă de când s-a terminat cel dinainte...!
- - - Actualizat - - -
Si inca ceva sunt sigur ca daca incepand de anul viitor nu s-ar mai organiza niciun concurs de tenis de masă sau daca conditiile de joc ar deveni improprii desfasurarii turneelor amatur dvs nu ati fi foarte afectat de aceste lucruri pentru ca aveti alte hobbyuri mai importante decat tenisul de masa(a nu se intelege ca acele hobbyuri sunt lipsite de importanta).
am luat partea asta din postul dumneavoastră separat special ca să mai spun ceva: dacă s-ar întâmpla așa ceva sigur aș fi mai trist. de unde știți dumneavoastră ce ?hobby-uri? am eu sau ce mă afectează?
am jucat și pe b?jb?ială, de unde știți dumneavoastră unde am jucat sau unde nu am jucat?
însă nu asta e important aici. și eu tocmai asta scoteam în evidență că nu trebuie făcut, exact ce faceți dumneavoastră: căutați motive pentru înfrângeri sau pentru că nu v-a ieșit totul așa cum ați fi vrut. (nu doar dumneavoastră, eu nu vă consider un caz izolat, să nu înțelegeți și asta greșit)
e totuși o competiție pentru amatori. să fim serioși. nici în Superliga românească nu cred că merg toate becurile în toate sălile.... atunci despre ce mai vorbim...?
- - - Actualizat - - -
sunte de acord cu tot ce scrieți, chiar și atunci când îmi faceți morală...
din păcate, mie îmi place să spun doar adevărul și am un avantaj față de toți ceilalți: nu am nici un interes în competiția asta!
singurul lucru care mă leagă de ea este plăcerea pe care am simțit-o de fiecare dată când am jucat la un turneu, deși acolo au fost oameni pe care nici azi încă nu-i cunosc.
iar dacă oamenii ar citi atent tot ce scriu și ar face abstracție de orice interes pe care-l au, ar înțelege perfect tot ce vreau să transmit.
cartea pe care am publicat-o nu are absolut nici un cuv?nt critic, iar dacă toți ar fi luat-o s-o citească (fiindcă PENTRU EI e scrisă, nu pentru mineri, nici pentru politicieni, nici pentru plutașii de pe Bistrița) ar înțelege sigur absolut toți ce ?nseamnă AmaTur.
și în nici un caz nu ?nseamnă turnee masters sub lumina unor reflectoare perfecte...
nici festivități somptuoase încheiate cu festinuri cu caviar și șampanie...
nici premii de zeci de milioane....
nici cantonamente în baze sportive super moderne sau deplasări cu autocare de ultimă generație…
nici ședințe de masaj și saună după fiecare meci terminat în 5 seturi…
cine vrea toate astea, să-și plătească antrenor particular și să meargă în Superliga germană sau în aia franceză
......AmaTur ?nseamnă mese strâmbe
......AmaTur ?nseamnă fileuri găurite
......AmaTur ?nseamnă să-i zbori ăluia de pe margine mîncarea din m?nă încercând un ultim topspin câștigător, din cauza spațiului redus de joc
…..AmaTur ?nseamnă să răm?i cu mașina în furtună fără ștergătoare de parbriz și să ajungi la destinație cu multe ore ?nt?rziere și cu trei rînduri de haine ude leoarcă
AmaTur ?nseamnă să vrei și să accepți toate astea, doar pentru că-ți place tenisul de masă și vrei să fii acolo!!!