Eu mi-am expus parerea: banarea lui Jhon a fost insuficient justificata. De fapt, nu a fost justificata deloc. Clau obisnuia sa scrie un mesaj prin care arata clar motivele pentru care a fost luata decizia. De aceasta data, nimic. Vi se pare normal?
Am spus acest lucru cuiva in privat azi si voi spune si aici: unde este linia de demarcatie si cine o traseaza? Daca exista un Regulament, acesta trebuie sa specifice drepturi si obligatii de ambele parti.
Cred ca e o problema generala in Romania escaladarea raspunsului la o provocare: eu te calc pe bombeu, tu ma injuri, eu iti dau o palma, tu-mi dai un pumn, eu scot un cutit si tu ma impusti, ca sa incheiem rapid. Nu mai exista nicio cale de mijloc?
Fac, deci, urmatoarea cerere:
Sa fie scrisa o regula in Regulamentul de Utilizare a forumului prin care oricarui user care incalca celelalte reguli sa i se dea intai avertisment public, apoi sa i se retraga diferite drepturi, apoi sa fie banat, daca nu se obtine nimic de la el in niciun mod, iar admin-ul care da avertismentele sa le argumenteze cu citate si/sau link-uri si sa faca publice motivele de fiecare data, fara exceptie.
Userii au mereu la indemana raportarea posturilor, dar nu am vazut nicaieri ca un user vechi de 7 ani sa fie banat dupa 10 replici si 10 Nu-mi place. Luati-i dreptul de a acorda Imi place/Nu-mi place, dati-i calificativul de Troll, explicati-i in privat (cu frumosul) ca ceea ce scrie ii va atrage sanctiuni, dar nu-i puneti pumnul in gura de la prima abatere sau chiar si de la a doua.
Nu-mi place ca trebuie sa fiu avocatul lui, dar, nu stiu daca realizati, in discutie este un principiu, nu doar contul lui Jhon.
Nu a contat vechimea omului in comunitate, nu a contat ca a contribuit intr-un fel sau altul. A suparat pe unul sau doi sau douazeci si doi si atunci l-am exclus. Solutia de a-i inchide cuiva gura este usoara: inchiderea contului. Altii au primit nenumarate avertismente inainte de asta.
Sper sa intelegeti ce scriu aici si sa nu o luati vreunul in nume personal, pentru ca nu este. Discutiile despre religie, politica, etnie etc. ating puncte sensibile, dar, in concluzie, ca am lungit-o suficient:
un abuz nu spala alt abuz. Trebuie cautata alta cale.
P.S. @Tibi68: poate va suna cam avocatesc limbajul meu si poate nu sunt un tip asa de popular ca Norocel

wave: noro), dar, in principiu, am aceeasi idee: sa i se acorde oricui a doua sansa.
P.S.2 Chestiunea cu clona este destul de neverosimila: cine-si face un cont in 2007, apoi unul in 2009, pe care sa-l foloseasca pana in 2016, cand il foloseste pe cel vechi ca pe clona? E aiurea. Eu cred ca Jhon spune adevarul, si oamenii stau in acelasi birou si au acelasi IP.