Întreabă-l pe Durdun (www.pingpongshop.ro)

Din păcate, nu am găsit vreun magazin online care să-mi confecționeze paleta cu materialele alese (Primorac Off- + Tibhar MX-S + Xiom Yanus DF; cine are Xiom nu le are pe celelalte...). Trebuie să-mi caut o față pe BH cu grosimea potrivită în funcție de brand; (spre exemplu Tackiness Drive se pretează tot la 1,5 mm ?)

- - - Actualizat - - -

Mulțumesc !
Dacă găsești două componente din trei la un magazin, roagă-l pe vânzător să le asambleze.
Ia apoi cealaltă față de la celălalt magazin si găsește pe cineva în orașul tău să-ți lipească fața și gata.
Poti căuta pe forum să vezi cine e din Iași, sunt sigur că te vor ajuta cu placere (de ex.: Adrian Valcu, Gigi Ciubotaru).
Altfel, da Tackiness Drive ar fi bun tot la 1.5 sau poate chiar 1.7. Cu cât mai groasă, cu atât mai ofensiva. Se găsește în orice grosime între 1.3 si 2.1 mm.

Foarte nimerita solutia cu Rakza 7 Soft pentru mine. Controlul este foarte bun pe fh si bh (la care mai lucrez). Se simte totusi nevoia unei viteze putin mai mari. Dupa ce ma voi pune la punct cu ceea ce am acum as dori sa stiu care ar fi urmatoarea varianta de echipare necesara pentru a obtine o viteza mai mare pastrand totusi un control rezonabil, avand in vedere ca practic un joc de amator. As dori sa-mi spuneti care maner asigura un control mai bun intre FL si ST . Va multumesc pentru sfaturile pertinente de pana acum.

Și pentru mine, se dovedește în continuare foarte potrivit setup-ul curent. Ador mânerul ST.

Foarte nimerita solutia cu Rakza 7 Soft pentru mine. Controlul este foarte bun pe fh si bh (la care mai lucrez). Se simte totusi nevoia unei viteze putin mai mari. Dupa ce ma voi pune la punct cu ceea ce am acum as dori sa stiu care ar fi urmatoarea varianta de echipare necesara pentru a obtine o viteza mai mare pastrand totusi un control rezonabil, avand in vedere ca practic un joc de amator. As dori sa-mi spuneti care maner asigura un control mai bun intre FL si ST . Va multumesc pentru sfaturile pertinente de pana acum.

Daca te gandesti la schimbarea lemnului, atunci ar trebui sa nu tintesti prea departe de cel actual.
Daca ai Sweden Classic, poti incerca Yasaka Extra sau Yasaka Extra 7 mai tarziu.
Ca idee, daca acum ai un lemn All+, urmatorul pas logic este OFF-, apoi OFF.
Totusi, poti schimba lemnul cu unul OFF- si, la pasul urmator, schimbi fetele cu Rakza 7 (fara soft).
Manerul FL faciliteaza jocul cu FH, iar cel ST jocul cu BH, in sensul ca loviturile cu partea mentionata sunt mai usoare, dar nu creste in vreun fel controlul, ci usureaza directionarea mingii.

Salut!

Lemn: Butterfly ALL+ Grubba carbon fl
Fete Tibhar Genius+optimumsound de 2.0 rosu pe forehand
Donic M3 negru de 2.0 pe backhand

Joc ofensiv cu atac mai mult pe FH. Multumesc!

Ar merge pe acest lemn Xiom Vega Pro pe FH ? si ce mi-ai recomanda sa pun pe BH?
Multumesc!

Ultima editare:
Bună ziua,
Revin cu dilema mea; m-am oprit la două setup-uri:
A1) Lemn Butterfly Primorac OFF-;
A2) Fețe: Tibhar Evolution MX-S (FH) + Rakza 7 Soft 2.0 (BH).
B1) Lemn Butterfly Petr Korbel SK 7;
B2) Fețe: Butterfly Tenergy 80 (FH) + Butterfly Tenergy 80 FX (BH).
...Sau - eventual - o altă combinație, incluz?nd elementele de mai sus..
Despre stilul meu de joc am făcut precizări pe această pagină, ceva mai sus.
Mulțumesc !

- - - Actualizat - - -

Grosime fețe la B2: 2mm (FH) și 1,8 mm (BH).

- - - Actualizat - - -

Un echilibru între viteză, spin și control (dar, nu allround...), un plus de 25-30% pentru atac...

- - - Actualizat - - -

Mă gîndeam la un moment dat să combin Primorac OFF- cu fețele de la B2 și Korbel SK 7 cu fețele de la A2...

Va salut,
Am Rakza 7 soft pe ambele fete si la primirea servelor taiate, aproape de fileu, am probleme cu returul in sensul ca paleta arunca greu ( pe backhand) mingea peste fileu. Simt nevoia unei fete ceva mai rapide pe backhand dar fara spin. Pentru forehand ma descurc bine cu tipul asta de fata. Imi puteti recomanda o varianta de modificare a setup-ului curent? Lamnul este Yasaka sweden classic

Salut!
As dori sa imi imbunatatesc stilul de joc si sa imi schimb paleta. Momentan folosec o paleta hobby.
Imi place sa joc ofensiv si sa stau aproape de masa. Ma consider un jucator mediu si joc de 2-3 ori pe saptamana.
Cu FH atac si cu BH ma apar.
Ma gandeam sa profit de anunturile a 2 colegi de pe forum sa imi cumpar
- un lemn All+ de la Levi; cam ce dimensiune ar trebuie sa aiba paleta?
- o fata Joola Samba+ si o fata Ysaka Pryde 30 de la DDMIT.
- un lipci de la roman bogdan.
Ce parere aveti de acest setup?
Sau alte recomandari.
Multumesc!

Va salut
Am inceput sa joc tenis de un an cu antrenor,acumjoc cu butterfly innerforce zlf si tenergy 05 de 2,1 mm.
Doresc sa schimb lemnul fiind elastic si cu vibratii,as dori ceva mai rigid.
Daca ma puteti ajuta cu sugestii va rog.
Antrenorul spune sa merg pe un lemn photino.

Salut PGI!

iti urez toate cele bune si sa cheltuiesti banii intelept!

Ultima editare:
Va salut
Am inceput sa joc tenis de un an cu antrenor,acumjoc cu butterfly innerforce zlf si tenergy 05 de 2,1 mm.

In scurta mea incursiune ( pana acum ) in lumea tenisului, am intalnit doua tipuri de antrenori : cei pe care nu-i intereseaza ce tii in mana ( acestia vor insista asupra corectiei posturii, loviturilor, pozitiei fata de masa de joc, etc ) si cei care iti indruma pasii functie de nivelul de la care pleci ( incepator se traduce printr-un setup moale, controlabil, etc , mediu inseamna un lemn bun cu fete controlabile iar avansat rezoneaza cu setup rapid, viteza, forta, etc desigur adaptat stilului propriu de joc )...citind prima parte a postarii, l-as incadra pe antrenorul tau in prima categorie ( mai ales ca majoritatea nu-si bat capul cu paletele elevilor trecuti de " prima tinerete " :), insa la sfarsit, zici ca-ti recomanda un lemn anume...lucru oarecum ciudat. Nu schimba setupul daca tii la cunostintele dobandite pana acum...ti-o zice unul care face acest lucru aproape saptamanal :)...chiar si Sisif era mic copil pe langa mine ! Da-i inainte asa si dupa cativa ani, o sa simti cu exactitate momentul schimbarii...spor !

Salut tuturor care au scris in acest topic!

Imi cer scuze ca nu am mai raspuns de foarte multa vreme, dar nu mai am suficient timp la dispozitie (de altfel, si la tenis am mers destul de rar).
Drept urmare, va rog sa nu va suparati si sa cititi ceea ce s-a scris deja mai sus.

Nu stiu daca George Durdun mai poate scrie, dar stiu ca si el are foarte putin timp.

Buna seara
O intrebare
am lemn gergely alpha +, fete tenergy 25fx si as dori sa schimb fetele cu yoola topspin c pentru un mai bun control , sunt incepator si e prea rapid setapul ptr, mine.Intrebarea era daca alegerea e cat decat corecta
multumesc

Salut!

Lemn: Butterfly ALL+ Grubba carbon fl
Fete Tibhar Genius+optimumsound de 2.0 rosu pe forehand
Donic M3 negru de 2.0 pe backhand

Joc ofensiv cu atac mai mult pe FH. Multumesc!

Ar merge pe acest lemn Xiom Vega Pro pe FH ? si ce mi-ai recomanda sa pun pe BH?
Multumesc!

Salut,

Setup-ul care il ai este bun, atat pentru viteza cat si pentru control.
Lemnul chiar daca are carbon este un lemn foarte controlabil, iar fetele Genius si M3 se pupa bine pe el.

Banuiesc ca vrei mai multa viteza, Xiom Vega Pro este mai rigida si arunca mai tare.
Daca vrei sa mergi pe Xiom poti pune pe Xiom Vega Pro pe FH si Xiom Sigma (nu stiu ce model, dar stiu ca Sigma sunt mai moi) pe BH.
Sau poti sa incerci pe la prieteni Yasaka Rakza 9, Tibhar MX-P, Donic Acuda Blue P1, Stiga Airoc Astro M, Stiga Genesis M iar pe BH ceva mai moale Yasaka Rakza 7 soft, Tibhar F-XP, Donic Acuda Blue P2, Stiga Airoc Astro S, Stiga Genesis etc.

Restul tine de antrenament !

Spor !

- - - Actualizat - - -

Bună ziua,
Revin cu dilema mea; m-am oprit la două setup-uri:
A1) Lemn Butterfly Primorac OFF-;
A2) Fețe: Tibhar Evolution MX-S (FH) + Rakza 7 Soft 2.0 (BH).
B1) Lemn Butterfly Petr Korbel SK 7;
B2) Fețe: Butterfly Tenergy 80 (FH) + Butterfly Tenergy 80 FX (BH).
...Sau - eventual - o altă combinație, incluz?nd elementele de mai sus..
Despre stilul meu de joc am făcut precizări pe această pagină, ceva mai sus.
Mulțumesc !

- - - Actualizat - - -

Grosime fețe la B2: 2mm (FH) și 1,8 mm (BH).

- - - Actualizat - - -

Un echilibru între viteză, spin și control (dar, nu allround...), un plus de 25-30% pentru atac...

- - - Actualizat - - -

Mă gîndeam la un moment dat să combin Primorac OFF- cu fețele de la B2 și Korbel SK 7 cu fețele de la A2...

Buna ziua,

Va recomand varianta cu Primorac OFF- si fete Rakza 7 soft, in acest fel aveti o paleta bine echilibrata, cu un control foarte bun, dar si o viteza suficienta.
Daca sunteti mai avansat puteti sa mergeti pe SK7 cu Rakza 7 sau chiar Rakza 9 sau de ce nu Tenergy 05 !

Toate bune !

- - - Actualizat - - -

Va salut,
Am Rakza 7 soft pe ambele fete si la primirea servelor taiate, aproape de fileu, am probleme cu returul in sensul ca paleta arunca greu ( pe backhand) mingea peste fileu. Simt nevoia unei fete ceva mai rapide pe backhand dar fara spin. Pentru forehand ma descurc bine cu tipul asta de fata. Imi puteti recomanda o varianta de modificare a setup-ului curent? Lamnul este Yasaka sweden classic

Va salut !

Sincer nu aveti ce sa modificati la setup-ul acesta. Problema e de antrement. Sunt anumite miscari care cu orice paleta nu le poti executa.
O fata mai rapida niciodata nu o sa fie mai controlabila ca una moale.
Punand o fata rapida (nu zic lemn rapid deoarece pierdeti si mai mult, din fata se ajusteaza cel mai bine) pe BH o sa va ajute sa preluati mingi taiate langa fileu, dar o sa pierdeti la capitolul control, la dirijare etc. Decizia va apartine!

Sfatul meu e sa investiti in niste antrenamente, sa gasiti pe cineva care sa va indrume un pic. O sa vedeti ca ceea ce aveti este foarte bun !

Toate bune !

- - - Actualizat - - -

Salut!
As dori sa imi imbunatatesc stilul de joc si sa imi schimb paleta. Momentan folosec o paleta hobby.
Imi place sa joc ofensiv si sa stau aproape de masa. Ma consider un jucator mediu si joc de 2-3 ori pe saptamana.
Cu FH atac si cu BH ma apar.
Ma gandeam sa profit de anunturile a 2 colegi de pe forum sa imi cumpar
- un lemn All+ de la Levi; cam ce dimensiune ar trebuie sa aiba paleta?
- o fata Joola Samba+ si o fata Ysaka Pryde 30 de la DDMIT.
- un lipci de la roman bogdan.
Ce parere aveti de acest setup?
Sau alte recomandari.
Multumesc!

Salutare,

Venind de la o paleta hobby, orice paleta profesionala va fi aur :D
Ca solutie low budget poti merge linistit pe ce te-ai gandit.
Lemnele de la Levi sunt lemne foarte bune, bine finisate si un lemn allround+ este intotdeauna o solutie foarte buna pentru cei la inceput de drum.
Atentie la fete sa incerci sa gasesti grosime de 2.0mm, lemnul fiind moale o fata 1.8mm e posibil sa arunce prea incet (oricum va fi mai bine decat paleta hobby)
Mai tarziu o sa te orientezi catre niste fete mai de viteza, iar dupa o sa schimbi si lemnul. Cam astia ar trebui sa fie pasii.
Intotdeauna vei vrea mai multa viteza.

Toate bune !

- - - Actualizat - - -

Va salut

Va salut !

Combinatia pe care o aveti este super daca aveti ceva automatizari in miscari si jucati sa zic asa in Amatur la OPEN.
Daca jucati cu antrenor si aveti doar 1 an imi vine greu sa cred ca aveti automatizarile de care zic eu.
Altfel spus setup-ul care il aveti este unul destul de rapid, sa nu zic foarte rapid.
Eu in 9 ani de antrenoriat nu am recomandat niciunui elev lemne cu carbon (singurul care l-am recomandat si stiu ca este un lemn cu mult control chiar daca are carbon este BTY Grubba ALL+)
Motiv : o paleta care sare tare nu te mai forteaza sa lovesti si te obisnuiesti sa pui paleta ca na.. doar sare din paleta, merge bine la antrenamente acolo se pacalesc multi, dar in meciuri cand preiei, pui paleta si sare mingia aiurea pentru ca nu esti obisnuiesti sa lovesti, iar lovitura anuleaza efectul (vb de efectul lateral ca este problema nr 1 in aceste cazuri)
Recomandarea mea ca sa fie tot pe BTY si sa ramanem pe Tenergy ar fi urmatoarea :
Grubba Carbon ALL+
Tenergy 80 FX 1,9mm

Photino mie personal imi place, are si viteza si un simt placut, daca nu ma insel e mai rapid decat Innerforce ZLF.

Spor la antrenamente !

- - - Actualizat - - -

Buna seara
O intrebare
am lemn gergely alpha +, fete tenergy 25fx si as dori sa schimb fetele cu yoola topspin c pentru un mai bun control , sunt incepator si e prea rapid setapul ptr, mine.Intrebarea era daca alegerea e cat decat corecta
multumesc

E normal sa fie prea rapid, sa nu zic racheta, avand in vedere ca sunteti incepator. Ca sa fiu sincer si pentru mine ar fi prea rapid si am aproape 20ani de tenis profi..
Ca sa fie tot BTY mergeti pe ce i-am recomandat user-ului PGI cu incredere !

Spor la antrenamente !

- - - Actualizat - - -

pai asta e o problema
stiu ca am un lemn bun si nu as vrea sa renunt la el
mai degraba caut sa schimb fetele
multumesc oricum

E un lemn bun, dar asta nu inseamna ca este bun pentru dvs..
Schimband fetele o sa obtineti ceva mai mult control, dar foarte putin. Lemnul este cel care da puterea unui setup intotdeauna.
Avand un lemn allround puteti sa il ajustati usor pentru a face setup-ul din ce in ce mai rapid, pana in momentul in care ajungeti sa schimbati lemnul o treapta mai sus.
Va dau un exemplu rapid de la Yasaka marind viteza din aproape in aproape :

1. Lemn Yasaka 2040 fete Yasaka Original Extra HG
2. Lemn Yasaka 2040 fete Yasaka Mark V HPS Soft
3. Lemn Yasaka 2040 fete Yasaka Rakza 7 soft
4. Lemn Yasaka 2040 fete Yasaka Rakza X soft
5. Lemn Yasaka 2040 fete Yasaka Rakza X
6. Lemn Yasaka 2040 fete Yasaka Rakza 9
si iata cum cu un lemn de 80 lei allround am marit viteza incet, incet.
Acum a venit timpul sa schimbam lemnul..
punem Yasaka Sweden Classic
si incepem :
7. Lemn Yasaka Sweden Classic fete Yasaka Rakza 9
8 s.a.m.d

Cam acesta e principiul in care ar trebuii sa il foloseasca fiecare dintre incepatori !

Toate bune si sper ca v-am ajutat pe toti !

Buna ziua.sunt incepator(6 luni) si folosesc lemn xiom solo VITEZA 7- CONTROL 9 si ambele fete xiom musa Speed 90 Spin 100 Control 99 .deocamdata paleta este mult peste mine.probabil peste unu-doi ani voi reusi sa o muncesc la 100%.am citit mult pe net si nu reusesc sa inteleg cum aleg urmatoarea paleta?care sunt principiile in alegerea paletei?va multumesc

Ultima editare:
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti care lemn este mai rapid dintre Stiga carbonado 45 si Timo Boll Tamca 5000 ?
Va multumesc.

Back
Sus