Exista o euforie după terminarea fiecărui turneu. Prezentarea filmului turneului.
Cu o începere de 10 minute întârziere, Openul demarează la 9.10 cu 18 grupe, din care 15 grupe de 5 și 2 grupe de 6 care joaca pe 3 mese, și deasemeni grupele de elite incep pe la 13.00 fără întârziere. Asa cum am preconizat 20.25 sfârșitul turneului.
Openul cu 15 grupe de 5 și 2 grupe de 6 pe 3 mese au terminat în conditii normale.
Am constatat mai multe anomalii ale sistemului..
Care sistem? Sistemul tău? Da, nici mie nu mi se pare normal să aduni toti participanții calificați în superioare si să trimiți la masa de joc doi câte doi, prin strigare mai ales că nu ai avut un microfon. Au stat toți grămadă pe tine, fără nicio distanțare, până când s-au plictisit. Unii plecau la masă și nu aveau parter, alții întrebau debusolați, oare la ce masă trebuie să joace. Știu ( nemțește), toți trebuie să audă, toți trebuie să știe, dar din păcate nu este așa. Mai românește parca te simți mai relaxat. Strigi grupele când toți fac liniște, ai predat tabelele, toți știu nr mesei, iar ”tu” vei fi mai relaxat.
Una dintre ele, anunțarea calificări a unui loc 5 sau a doua locuri 5 pt continuarea sistemului a unor grupe de 3. Atâta timp cât regulamentul nu prevede nici un amendament al retragerilor și al absentilor consider o utopie, și menționez cu litere mari O Utopie sa anunți un sistem de joc și măcar cu 5 minute de începerea turneului. Atâta timp cât nu exista o reglementare a retragerilor și a absentelor, sistemul de joc nici măcar nu poate fi luat în calcul... Consider ca reglementarea a 4 meciuri obligatorii este suficienta în regulamentul Amatur, și sistemul de joc sa rămână la îndemână organizatorilor care nu au nici o pârghie de anunțare alor din timp.
Păi asta este părerea ta! Părerea mea este că în anunțul turneului trebuie specificat în detaliu ce si cum. Așa scrie în regulament. Practic nu am să-ti reproșez ceva, am discutat faptul că sunt participanți (inclusiv subsemnatul) care vin la turneu numai dacă este specificat în anunțul turneului lucrurile sună cum imi pace, lucruri pe care ție nu trebuie să ți le explic.
De ex: Nu ai voie să mă păcălești zicând că faci grupe superioare, iar tu să treci direct la eliminatorii, sau să anunți cu câteva ore înainte altceva, pe motiv că , citez :și sistemul de joc sa rămână la îndemână organizatorilor care nu au nici o pârghie de anunțare alor din timp. Nu, clar nu!
Cu un oarecare regret, începerea grupelor superioare în sistem anunțat a 23 de grupe de 3 participanti, mi-a creat un sentiment de nereusita, care s-a desfășurat în intervalul de 2 ore a 69 de meciuri de superioare pe 11 mese, care s-a dovedit un real succes fata de 11 grupe superioare de 3 pe 11 mese de la Elite care s-au încheiat în 3 ore,, încă odată 69 meciuri pe 11 mese 2 ore și 33 de meciuri în 3 ore, mi-a arătat blocarea și ingreunarea desfășurării unui turneu după regulile clasice care îl sugruma și îl blochează.
CONSIDER REALIZAREA ACESTUI SISTEM UN SUCCES ÎMPOTRIVA FRAUDĂRII REZULTATELOR SI A GESTIONARII A TIMPULUI ÎN FAVOAREA PARTICIPANȚILOR.
va rog cei cu argumente contra sa documentați bine aceste lucruri ca altfel voi veni cu argumente măsurate și verificate..
Un real succes? Mă faci să răd! În grupe de trei se fac mai multe blaturi, este mai simplu și pentru cei care socotesc mai greu, așa că nu pot să fiu de acord! Sunt de acord că meciurile grupelor de 3 se termină mai repede, dar nu asta cu ”blatiștii”.... Și, repet, nu mai ține participanții blocați lângă tine, este greu să stai în poziția de drepți până termini tu superioarele . Să-ți explic: grupa mea la ultimul meci , (față de penultimul) s-a jucat cu o diferență de peste o oră. Intreabă pe Simona sau pe Tipser. Sincer îți spun, pentru mine a fost un disconfort total.
Concluzie pt prima zi în linii mari, scoaterea retragerilor și absentelor din Regulamentul Amatur este o consecință grava ce se va revarsa asupra organizatorilor, care vor întra în conflicte directe cu participanții fără un rezultat concludent.
Da, retragerile sunt mai accentuate, dar parcă nu merită să se țină această evidență. Oamenii care se retrag din motive întemeiate nu poți să-i deosebești de ceilalți. Eu am constatat că este mai ușor să dai ”delete” cu ignor si eventual să nu primești la următoarele turnee 2-3 absenți nemotivați. De ce să muncească alții pentru ”tine” când tu poți să faci o listă neagră
Apropo, dacă mai schimbi sitemul de joc, sau orele de participare, să întrebi pe toată lumea dacă este de acord, iar celor care se retrag din acest motiv să le ceri scuze , nu să-i așezi pe lista neagră. Sterge de pe lista de asteptare si pe cei care s-au retras in momentul când figurau pe lista de așteptare.
Un alt subiect care se pare total neglijat, și când spun total neglijat ma refer la singurele turnee, Medias si Dumbravita unde se pune la dispoziție o Ambulanta cu echipaj calificat, nu contează costurile, care pot sa intervină și sa salveze viata unor oameni dragi noua, unor colegi mult indragiti. Chiar dacă cazul de astazi Pali Tokos a fost unul de natura tehnica motorie, și echipajul de ambulanta a intervenit, putea fi altul de avc sau imc unde persoane dragi noua ne părăsesc din lipsa unui ajutor adecvat. Fratele meu cel mare cu serele bine cunoscute, a suferit un AVC în seara de 31.01 spre 1.02 și a avut norocul ca, cu o săptămână înainte s-a format serviciul Smurd în Victoria care a fost neglijat 5 ani.A întrat în coma 7 zile dar a supraviețuit cu o semipareza dreapta și se afla azi 27.02 în Clinica de recuperare Regenmed din Tg. Mureș.
Da , recunosc că ai făcut un efort, și se merită să ai o ambulanță la dispoziție. Sănătate prietenului nostru Pali!
Chiar dacă voi fi aspru criticat, voi aduce pe ordinea de zi toate amendamentele susținute la un moment dat de Pali Tokos și Dan Țigău în ceea ce înseamnă reglementările ce țin de aceste aspecte.
Chiar te rog, dar dacă le aduci la ora 3 dimineața ai să observi că toată lumea doarme
O analiza la rece v-a apărea cu siguranță in următoarele zile.
Așteptăm
O dimineața plăcută. Emi.
Mulțumim la fel!