2 nelamuriri legate de regulament

adrian_vilcu

senior
Scor reacție
17
Vârstă
51
Locație
Iași
Prima se refera la serviciu: este permisa serva in care se arunca mingea in plan vertical sub forma unei parabole (de ex. de la centrul mesei spre coltul mesei) - cu respectarea distantei fata de linia de fund a mesei si la o inaltime de cel putin 16 cm - si este lovita de paleta dincolo de linia imaginara aflata in continuarea liniei laterale a mesei? Un alt exemplu: serva din laterala mesei care se executa "dincolo" de linia imaginara determinata de muchia laterala a mesei este permisa?

A 2-a se refera la termenul de "dubla" (stiu ca mai este deschis un topic cu aceasta tema care nu m-a lamurit): daca mingea este atinsa cu mana (degetul) si apoi cu paleta este dubla sau nu? Intrebarea transformata in exclamare: orice minge care este lovita cu paleta sau cu mana care tine paleta pana la incheietura si vine pe masa adversarului, este buna! Este adevarat sau nu?

Aceste 2 elemente sunt prinse in regulament? Daca nu, cum se judeca aceste aspecte, de ex. la nivel national?

Multumesc!

Adrian

La 2 e adevarat. Daca dai cu mana si ajunge peste fileu se considera buna. La 1 nu prea am inteles. Am sa recitesc mai tarziu.

1 nu este voie... trebuie sa arunci "aproape" vertical, nu ai voie sa arunci mingea inspre paleta.
2 poti da cu paleta, cu mana(pana la incheietura), cu 2 degete, cu degetul si cu paleta(pana in septembrie 2010 asta era dubla) etc, atata timp cat faci o singura miscare spate - fata.

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

In concluzie: acum, dubla nu mai exista! Chiar daca uneori este tripla....

Mai ramane, totusi, intrebarea: se poate servi din laterala mesei, depasind latura mesei? Chiar in situatia in care se arunca mingea "aproape" vertical si pozitia finala a mingii (momentul contactului cu paleta) este in afara mesei?

Incerc o reprezentare grafica (cu linie am repreantat masa si fileul; cu * am reprezentat punctul de contact al mingii cu paleta in timpul serviciului):

|-------|
| |
| |
|-------|
| |
| |
|-------|
*
---------- Post added 12-Mar-2011 at 21:09 ----------

---------- Post added 12-Mar-2011 at 21:10 ----------
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

In concluzie: acum, dubla nu mai exista! Chiar daca uneori este tripla....

Mai ramane, totusi, intrebarea: se poate servi din laterala mesei, depasind latura mesei? Chiar in situatia in care se arunca mingea "aproape" vertical si pozitia finala a mingii (momentul contactului cu paleta) este in afara mesei?

Incerc o reprezentare grafica (cu linie am reprezentat masa si fileul; cu bulina am reprezentat punctul de contact al mingii cu paleta in timpul serviciului):

---------- Post added 12-Mar-2011 at 21:09 ----------

[/COLOR]

poti servi de oriunde pe lateral, doar sa nu depasesti linia de fund spre fileu.

1 - Atata timp cat nu depasesti linia de fund a mesei spre fileu si nu acoperi cu corpul s-au mana libera serviciul este valabil ,iar mingea este aruncat in sus si nu in paleta .
2 - Nu se considera lovitura dubla atingerea concomitenta a mingi cu paleta si mana pana la incheietura , daca sa efectuat dintr-o singura miscare , cea mai fregventa lovitura de acest gen se intampla pe rever unde posibilitatea atingeri degetului cu mingea s-au partea superioara a pumnului .
Tot ce nu este interzis inseamna ca este valabil .

Punctul 1 pleaca de la o premisa ilegala;conform regulamentului,mingea se arunca in plan vertical,cu o abatere de max 15 gr daca nu ma insel,dar pe directia trnsversala a mesei,nu paralela cu marginea ei.Deci acea serva e ilegala din start.
Pct 2 cred ca te ai lamurit deja
Ca sa exemplificam ce si cum,aduna cativa baieti,suie i in masina si hai intr o zi aici sa ne duelam oleak

cat despre mingea care urmeaza o linie verticala cat mai corecta...werner schlager mai serveste cateodata aducand mingea dinspre centrul mesei spre corpul sau,respectiv spre coltul stanga a partii sale,descriind astfel o parabola,cel putin in ochii mei,cat se poate de vizibila.dar se poate doar sa am eu senzatia.uitati-va la dansul si daca observati cel putin ceva ciudat anuntati-ma.acum sa nu ma asalteze fanii austriacului cu jigniri:).este doar o observatie.o seara buna!

Back
Sus