2013 ITTF World Tour, Qatar Open, Super Series,20 Feb 2013 - 24 Feb 2013, Doha, QAT

Daca acel serviciu a fost executat de doua, trei sau cinci ori (dupa cum am vazut eu) cred ca este mai putin important. Ati punctat foarte bine unele aspecte privind jocul chinezilor in acest turneu. Pe mine cel mai mult m-a surprins atitudinea lui Wang Hao si a lui JK. Eu nu am mai vazut niciodata in tenisul de masa profesionist vreun chinez invins dinaintea inceperii meciului. O fi fost vreunul mileniul trecut.:D Atitudinea celor doi dinaintea inceperii meciului cu Yan si pe timpul desfasurarii lui ma face sa cred ca noi nu vedem tot puzzelul sau la antrenamente o "fura" urat din partea pustiului. N-au ridicat nici macar o secunda privirea din podea. Nu si-au privit niciodata adversarul in ochi!!! Si asta face parte din abc-ul chinez din tenisul de masa. Ei de mici sunt invatati ca nu adversarul castiga, ci ei il lasa sa castige. Limbajul corporal trebuie sa arate ca sunt stapani pe situatie, sa aiba o aroganta pozitiva. La cei doi am vazut numai pozitia "ghiocel". Oricum sunt sigur ca viitorul ne va lumina ...

acel serviciu a fost adus in discutie doar ca o remarca la un alt post referitor la faptul ca cei doi protagonisti "se antreneaza impreuna" si se cunosc f bine sau ar trebui.....dovada surprinderea lui Yan la executiile amintite
- - - Actualizat - - -

ok, am retinut corect - de 3 ori

:D Draga Viorele, dupa cum spuneam este mai putin important de cate ori a servit Ma Long in lung de linie. Cu umila-mi parere am incercat sa fac o analiza a jocurilor dintre chinezi la acest turneu. Fara sa vreau a intra in polemica cu tine, dar sa fim corecti pana in capat, serva a fost data de 4 ori. Nu va uitati la meci cu reducere pe youtube, pe ittv este tot meciul. Minutele 08:10 , 19:30 , 20:44 , 43:57. La faza din minutul 43 comentatorul spune eronat ca este a cincea oara in meci. De acolo cred ca am tinut minte ca a fost de cinci ori. :)

Am revazut meciul si intredevar au fost 3 "asi " ai lui Ma si o ratare a lui Yan (7-5 set 1; 3-1 set 3-ratare; 5-2 set 3; 4-4 set 7) dar si cateva capace spectaculoase (9-10 set 5; 10-9 set 7 -An; 4-2 set 7 -long). Dar remarca mea a fost facuta nu neaparat cu privire la nr. exact al acestora cat la faptul ca rar se intampla la acest nivel, mai ales intre jucatori care se cunosc, ca puncte sa fie facute din serva "as", fara reactie din partea adversarului, si nu ca dai pe langa minge...
Mersi insa, acest aspect disputat m-a facut sa revad, cu placere, meciul invocat.
Toate cele bune !

Back
Sus