V-ati gandit vreodata cum se simte o persoana cu handicap(cu care jucati un meci),cand vede ca-i faceti concesii.
Vi-se pare Fair-Play?
cred ca priviti problema dintr-o perspectica gresita.
in primul rand , nu cred ca a ajuns discutia intr-un asa stadiu incat putem zice " cu oamenii fara handicap facem asta, hai sa discutam despre ceilalti " , cazul d-voastra fiind dus spre extrem sau exceptie.
problema se poate pune si in celalalt sens : daca eu , sau d-voastra jucati cu o persoana ce sufera de un handicap , locomotor sa zicem , si il bateti , umilitor - pentru ca nu are mobilitatea unei persoane zic eu " normale " ( adevarul e ca nimeni nu e normal , pana la urma toti suntem dusi cu pluta ) . oare nu poate sa isi puna si respectivul problema " da bine , ce ii era greu sa-mi mai lase 2-3 puncte si mie, ca oricum tot el castiga ? " .
de aceea , eu sunt printre putinii care au votat " Depinde de adversar " .
de exemplu , nu as da un punct unuia ce imi CHO-uieste fiecare punct , si-l spunde tare ,sa auda toata sala , doar-doar o mai fi o baba surda printr-un colt al salii care nu a auzit/vazut ca a castigat un punct. lui , clar , nu i-as da !
dar daca d-voastra ati avut 1-2 seturi f bune impotriva mea - cu faze exceptionale , v-am egalt ,si la setul decisiv v-ati pierdut sau s-a intamplat , pai deobraz v-as oferi un punct . fie il dau in fileu , fie il pierd intentionat etc , dupa care imi reiau activitatea .
e o chestie de demnitate pana la urma : unii au curajul sa intinda o mana , altii sa o ceara .
luati-o si asa : daca nu v-as da punctul , poate v-ati demoraliza si mai tare, si urmatoarele meciuri le-ati pierde si mai rau .
asa , poate lucrul acesta ajuta la ridicarea moralului si la o eventuala oportunitate de a vi se arata ca adversarul are un respect pt d-voastra .
cam asa vad eu lucrurile .