Câteva impresii legate de turneul de la Botoșani, care a avut loc în sala de sport a liceului pedagogic.
A fost un turneu cu multe meciuri frumoase, scoruri str?nse și surprize la toate categoriile, însă trebuie să subliniez și alte câteva aspecte legate de organizare.
Prima impresie nu tocmai plăcută, la intrarea în sală în jurul amiezii, a fost legată de praful de pe jos. Mi s-a părut mult praf. Praf care, dacă ajunge pe paletă (și este inevitabil acest lucru), afectează calitatea loviturilor. Când am ajuns la masa de joc am remarcat că iluminatul sălii nu este tocmai OK. Cât timp a fost lumină naturală și mai ieșea soarele de după nori, razele băteau fix pe unele mese de joc, deranj?nd jucătorii (mai ales pe cei de la Elite). Existau draperii dar erau căzute pe mijlocul sălii. Când s-a ?nserat, din cele câte 6 lămpi instalate de o parte și de alta a sălii (nu au fost și centrale), într-o parte funcționau 5 iar în cealaltă parte doar 3. Per ansamblu, iluminatul a fost slab în toată sala. Mai jos aveți un link în care sunt descrise condițiile minime pe care trebuie să le îndeplinească o sală de sport care găzduiește competiții de tenis de masă, inclusiv iluminatul. Pentru măsurarea intensității luminoase se poate descărca din Google Play o aplicație pentru smartphone care se numește „luxmetru”. Când aveți locația se poate face o măsurătoare și se pot stabili măsuri pentru corectarea iluminatului (înlocuire lămpi arse sau instalare de lămpi cu o putere mai mare).
Link:
https://www.allabouttabletennis.com/table-tennis-room-size.html
Ca aspect pozitiv, apreciez ospitalitatea și bunăvoința gazdelor care s-au străduit și au reușit să mulțumească participanții cu câteva preparate culinare și câte ceva de băut. De asemenea competiția a decurs cursiv, fără pauze prea mari între meciuri. Din aceste puncte de vedere, meritați felicitări!
Nu doresc ca acest mesaj al meu să fie interpretat ca un mesaj de nemulțumire, ci ca o critică constructivă de care poate veți ține cont la organizarea următoarelor turnee A. Din câte știu, dl. Popescu se află la prima organizare a unui turneu A, deci cred că organizarea acestui turneu a fost a fost o piatră de încercare și pentru dumnealui și a avut câte ceva de ?nvățat.
Mult succes în viitor, sunt convins că va fi mult mai bine!