Caut Nittaku Acoustic

vali a spus:
VISCO a spus:
Dado.daniel a spus:
caror fel de presiuni a cedat ma long?
cred ca nu cunosc subiectul dar imi place mult jocul lui ma long
Este o supozitie de-a mea, cum ca orice jucator chinez este presat sa joace cu echipament chinezesc din motive de marketing. Cand jucatorii de la varf folosesc anumite echipamente, acestea cresc exponential in vanzari.Stiu ca Vali o sa ma contrazica, cu argumentul ca multi de la varf folosesc Bryce pe BH dar asta nu este decat una din putinele exceptii 😉
In general jucatorii chinezi folosesc fete kinezesti pe forehand si japoneze pe rever datorita stilului lor de joc. Cam toti au forehanduri foarte puternice indiferent ca dau forehandul cu mana mai putin sau mai mult indoita si atunci le sunt suficiente fetele kinezesti care nu sunt asa rapide dar au mult efect. Pe rever insa nu exceleaza , de cele mai multe ori pun doar capace si acolo le trebuie fete mai rapide si cu mai mult control. Un argument in plus ar fi greutatea paletei. Doua fete kinezesti fac paleta prea grea. Toti jucatorii kinezi , cel putin in ultima vreme, folosesc fete nonkinezesti pe rever.
Faptul ca incep sa joace cu lemne kinezesti in exclusivitate nu e ceva extraordinar , lemnele kinezesti incep sa fie de foarte buna calitate si chiar intrec pe alocuri calitatea lemnelor europene/japoneze. De exemplu. seria Avaloxurilor care sunt comparate cu vechile Stiga sau seria Hurricanelor . De Galaxy nu mai vorbesc , dar ei sunt firma mica si nu sunt folosite de marii jucatori.

Wang Hao - doar ca buretele nu e de Sriver ca e alb
http://forum.tt-news.de/showpost.php?p= ... stcount=71

azi am cumparat nittaku violin de la un prieten, practic nou, eu l-am incercat inaintea lui! el il are de la valigti de saptamana trecuta de la voluntari, in fine intrebarea mea e urmatoarea: am pus fetele mele(hurricane2 si hurricane 3) pe el si pe forehand merge super, un plus de viteza de care aveam nevoie, dar pe rever nu mai intra nimic spre deosebire de lemnul meu anterior(balsa carbo x5)
Am ramas socat de diferenta asta pe rever! Ce fata pt rever imi recomanzi Vali? sriverul fx e bun?

Ma bag si eu in seama,dupa cum poate stii si jucatorii chinezi folosesc la Fh fete chinezesti dar la Bh fete normale (japoneze).Fetele chineze ofera la Fh un plus de control si ajuta la topspinul in forta si cu spin mare.
La Bh insa o asemenea fata nu prea e buna pt e mai "seaca" mai tare ca ai nevoie de capace si de multe ori pe rever sa sara un pic mai tare ca sa poti da topspin mai bine.
Sunt jucatori care joaca f bine cu fete chinezesti Fh si Bh dar tu se pare ca nu te poti obisnui.Pune o fața gen sriver fx,el sau yasaka mark v,gps,fusion ; nitttaku hammond.Sriver fx si Yasaka mark V sunt fetele bune la toate ,merg pe aproape orice :)
Bafta!

multam, de sfat dar cu ce grosime sa fie fetele?
Vad ca in setupul tau ai hammond, cum sunt fata de sriver fx? nu am jucat cu hammond niciodata....e buna de capace, dar de slice?

si daca nu e cu suparare care e deosebirea dintre cele doua hammond pe care le ai?

teodorus zice bine - alea sunt fete bune de rever. Acuma io zic ca sa iti alegi o fata de rever ca tarie apropiata de Hurricane , poate nu kiar asa apropiata dar nici foarte soft. Eu unul nu pot juca cu fete cu diferenta mare de duritate.
Ai putea pune un Mark V sau un Sriver EL ca sunt mai ieftine.

Cum e Violinul fata de Balsa Carbo ? Mai flexi sau mai rigid. Poate acolo e buba.

Diferenta dintre cele 2 e ca Hammond pro alpha e mai "seaca" un pic decat Hammondu simplu ,are un control mai bun si pt Fh ajuta la preluare.Hammond simplu e un pic mai elastica.
Intrebai ce fel de fete sunt ,eu zic ca sunt fete Off spre Off+ daca le lipesti cu 2-3 straturi (dar nu mai e cazul pt ca acuma o sa fie cu solutia pe baza de apa).Si la slice sunt bune, au spin dar depinde si la ce fel de slice te referi ,nu sunt fete pt chop sunt fete de atac.
Am sa fac asa o comparatie de spin ca sa iti dai seama ,de ex Tachiness Chop de la Bty are spin 10 iar in comparatie cu ele Hammondu ar avea spin cam 8 asa...

O mica completare ,am uitat sa iti zic de grosime...Sa fie de 2.1 mm ca asa e la Nittaku nu au de 2 mm

nu ma mai intorc la balsa niciodata, dupa ce am jucat cu violinul!
Acum 2 zile as fi zis ca lemn mai bun decat balsa carbo x 5 nu exista,dar azi am jucat cu violinul fenomenal, si imi intra si reverul mult mai bine, si topspin si chop, intra-devar era parca mai de control balsa, dar acum nu mai trebuie sa ma chinui asa de mult cand dau topspinul, violinul e mai rapid si miscarea din incheietura o fac mai discret si spinul e fenomenal! Nu credean ca ma pot obinui asa repede cu un lemn nou.
Ca sa iti dai seama de diferenta: joc o data pe saptamana cu un prieten care are 45 de ani si care pe la 20-25 de ani a luat locul patru la nationale(nu am cum verifica ce zice el, dar am vb si cu alti jucatori din generatia lui si toti au confirmat).De fiecare data cand jucam cu el pana acum( cu balsa carbo x5) scorul era cam 7-4 pentru el la seturi, diferenta constanta de 3-4 seturi in favoarea lui, astazi (dupa ce m-am antrenat ieri cu violinul), l-am batut fara drept de apel cu 9-3 la seturi, si a marturisit ca nu se astepta sa vina mingea cu efect+viteza in "halul"in care o primea...
Sunt incantat de ea si nu stiu daca mai schimb fata de rever, cred ca lipsa antrenamentului era buba!

Tot timpul aia e buba..schimbatul lemnelor si al fetelor este un moft(parera mea)

inseamna ca tu degeaba schimbi un lemn ca pt. tine tot aia e?
eu am schimbat 4 lemne pana acum si pot spune ca fiecare lemn sarea altfel, bineinteles cu aceleasi fete.
dar feelingul e de la jucator la jucator... 😉

la fel cum fiecare om e diferit si preferinta pt un anume lemn sau fete e diferita

Tycutz vrea sa spuna ca odata ce ti-ai gasit un setup potrivit cu care te simti si joci bine, sa continui sa schimbi lemne si fete, este gresit.
O sa zica unii: "ia uite cine vorbeste!", numai ca eu am nuantat ce vrea sa spuna Tycutz :lol: :lol: :lol:

Da....multumesc domnlule Aurel. Si eu cu interzicerea asta am schimbat mai multe tipuri de fete si chiar lemnul dar ceea ce am vrut sa se inteleaga este ca pentru ati imbunatatii jocul antrenamentul este pe primul plan evident dupa ce stii cam ce joc te caracterizeaza. Si acolo se deprind miscari corecte. Oricum dupa parea mea paleta este ceea care incheie o miscare in tenis de masă. Pentru o lovitura reusita e nevoie in primul rand de picioare si de cap. Daca astea nu exista paleta e inutila.
Cel mai mare progres aici la astea doua trebuie facut nu la setup.

Nu zic nu, dar si pentru invatarea miscarilor corecte iti trebuie un setup potrivit. De exemplu, sa incepi sa joci cu un carbon superrapid sau cu o fata foarte lipicioasa este o greseala , dupa parerea mea.

Back
Sus