ce parte a paletei este folosita pt. forehand ?

Re: ce parte a paletei este folosita pt. forehand ?

Declar topic-ul INCHIS si raman dezamagit de marea majoritate a raspunsurilor primite.
Se pare ca lumea a inteles ca eu vreau sa-i "invat" ceva si cred ca "stiu tot", lucru complet neadevarat.
Cautam doar o confirmare a unei opinii pt. verificare, dar nu am obtinut-o.
Multumesc oricum celor ce au postat si celor ce au citit.

N-ai de ce sa fii dezamagit.
Eu joc de o gramada de vreme, dar abia acum imi dau seama ca nu mi-a trecut niciodata prin gand sa ma uit la lemn din profil sa vad in ce parte e mai curbat, sa-i determin pozitia centrului de greutate, sa-i masor greutatea sau multe alte chestii care se mai pot face cu el.

FlorinBN a spus:
N-ai de ce sa fii dezamagit.
Eu joc de o gramada de vreme, dar abia acum imi dau seama ca nu mi-a trecut niciodata prin gand sa ma uit la lemn din profil sa vad in ce parte e mai curbat, sa-i determin pozitia centrului de greutate, sa-i masor greutatea sau multe alte chestii care se mai pot face cu el.
Pai ia pune 2 Tenergy05 max pe lemnul tau sa vezi cat conteaza de mult greutatea .

Sau ia sa nu mai pun eu deloc Tenergy, sa o vand si pe a doua care mi-a mai ramas si sa joc in continuare cu lemnul meu care-mi place ... chiar daca nu stiu ce greutate are.

FlorinBN a spus:
Sau ia sa nu mai pun eu deloc Tenergy, sa o vand si pe a doua care mi-a mai ramas si sa joc in continuare cu lemnul meu care-mi place ... chiar daca nu stiu ce greutate are.
Asta da hotarare inteleapta :thumbup:

In principiu lucrurile sunt clare si anume ca partea cu sigla producatorului este FH.DAR paletele din fabricatie nu sunt intotdeauna perfecte si ca atare FHsiBH ti le alegi prin joc cu fetele lipite pt a avea rezultatul maxim in ceea ce priveste FH SI BH!!!!!!!U n raspuns asa cu ti ai dori tu sa stabilesti clar, la in ceput fara lipirea fetelor si joc cu paleta care este fh si care este bh, cred ca este posibil doar la marii jucatori si la paletele acestora facute pe "MINA"lor!!!!!!!!!!!{adica facute la comanda pt marii jucatori ca Timmo, Ma lin,Samsonov etc}

suirad a spus:
In principiu lucrurile sunt clare si anume ca partea cu sigla producatorului este FH.DAR paletele din fabricatie nu sunt intotdeauna perfecte si ca atare FHsiBH ti le alegi prin joc cu fetele lipite pt a avea rezultatul maxim in ceea ce priveste FH SI BH!!!!!!!U n raspuns asa cu ti ai dori tu sa stabilesti clar, la in ceput fara lipirea fetelor si joc cu paleta care este fh si care este bh, cred ca este posibil doar la marii jucatori si la paletele acestora facute pe "MINA"lor!!!!!!!!!!!{adica facute la comanda pt marii jucatori ca Timmo, Ma lin,Samsonov etc}
Deoarece lumea discuta in continuare, resuscitam topicul pt. ca mai am doua raspunsuri de dat:
vis-a-vis de comentariu tau, am spus si eu ca "IN PRINCIPIU" asa este, partea cu sigla este de obicei FH-ul paletei, dar lama este usor (aproape imperceptibil) inclinata spre aceasta parte, unghiul fiind mai mic decat 180 grade (cel facut de maner cu lama, privit din lateral)
Totusi, daca te uiti la mai multe lemne, vei gasi si cateva, chiar de la producatori mari, cu inclinatia catre cealalta parte, nu catre partea cu sigla.
Ceea ce sustin eu si as fi vrut si confirmarea altora, este ca indiferent de masa fetelor puse sau grosimea buretelui, se constata ca simti mai bine ce joci cand joci cu partea "mai inchisa" pe forehand. Este vorba de geometria loviturii, lucru probat si de lemnele Dotec de la Donic, care te forteaza sa tii inchis forehandul, din cauza manerului curbat.
Cu aceste lemne nu vei juca invers, chiar daca pui o fata grea pe BH si una mai usoara pe FH, forehandul ramane acelasi.
De ce ar fi la alte lemne forehandul oricare parte ? Ar putea fi oricare parte, daca lama nu ar fi inclinata deloc.
Ca sa inchei, o ultima idee: am gasit palete cu fata de atac pe partea cu sigla si fata defensiva pe cealalta parte.
In schimb, paleta avea lama usor inclinata spre partea cu fata defensiva, cea opusa siglei.
Jucand cu aceasta, am constatat ceea ce stiam deja, simteai ceea ce faceai mult mai bine jucand cu partea cu sigla pe rever... :shock:
Salutari

Back
Sus