Cel mai potrivi lemn pentru top spin???

apofis66

boboc
Scor reacție
0
Vârstă
41
Locație
București
Salut,
As vrea sa stiu care credeti ca este cel mai potrivit lemn pentru un joc cu mult top spin dar care sa aiba si control? As face un compromis in ceea ce priveste viteza.
Va multumesc!!!

Un lemn usor elastic dar cu "backbone".
Varianta scumpa - "DHS Hurricane King" sau "DHS Hurricane Hao".
Varianta ieftina si f buna - Lemn "Levi" 7 Ply cu nuc si mahon.

Cel mai bun lemn + cea mai buna fața de top spin se numesc: "Mina ta + ore de antrenament". Nu exista materiale care fac ceea ce tu nu stii sa faci.
E aceeasi idee ca la slabitul ala cu impulsuri electrice. Tu stai in pat si muschii se incordeaza => slabesti si faci si masa musculara.
Aceeasi minciuna e si in abordarea asta: ce lemn si ce fața sint cele mai bune a.i. sa nu mai dau mingea afara cum fac de obicei si sa dau un efect de sa-i sara in tavan din paleta lui, dar fara ca eu sa stau ore in sala de antrenament si sa exersez. Asa ceva nu se poate.

Cel mai bun lemn + cea mai buna fața de top spin se numesc: "Mina ta + ore de antrenament". Nu exista materiale care fac ceea ce tu nu stii sa faci.
E aceeasi idee ca la slabitul ala cu impulsuri electrice. Tu stai in pat si muschii se incordeaza => slabesti si faci si masa musculara.
Aceeasi minciuna e si in abordarea asta: ce lemn si ce fața sint cele mai bune a.i. sa nu mai dau mingea afara cum fac de obicei si sa dau un efect de sa-i sara in tavan din paleta lui, dar fara ca eu sa stau ore in sala de antrenament si sa exersez. Asa ceva nu se poate.
Aveti partial dreptate. Totusi, exista lemne cu care se da mai usor topspin si care genereaza mai mult efect. Lemnele flexibile fac asta. De exemplu: nu prea merge sa dati topspinuri la fel de spinoase cu Galaxy T-2 (copie Primorac Carbon) cum puteti da cu Yasaka Sweden Classic.

Eu stiu ce zici tu, dar aia e valabil pentru noi astia vai mama noastra. Ia icearca sa-i dai Primo Carbon cu o fața oarecare lui Seni sau Cazacu asa, in joaca, ca sa vezi cum iese top spinul de iti sare mingea in tavan.
Si bine, daca vrei si un raspuns, uite unul din experienta mea foarte modesta in tenis: un lemn cel mult ALL+ cu o fața moale de 2.0. O baracuda big slam, un Sriver G3 FX, ceva moale si lent.

Subscriu la parerea lui Rblade... la nivelul mainii de amator sunt lemne mai topspinare decat altele si ca sa va convingeti va propun sa incercati 2 lemne Butterfly Innerforce ZLF si Butterfly Korbel SK7 pe care le-am incercat personal... veti simti foarte rapid ca Innerforce-ul desi e compozit da de 2 ori mai usor tops. In rest la nivel de supertop+superliga baietii cu siguranta ca pot da tops si cu scrumiera de la intrarea in sala si e normal pentru ca au trecut pe langa ea de cel putin cateva mii de ori.. intrand in sala sa se antreneze :)

Subscriu si eu la RBlade. Daca esti amator cel mai potrivit este un lemn mai flexibil, insa ce am observat eu este ca dintre un lemn 5 ply super flexibil si unul 7 ply flexibil cel 7 ply e mult mai bun pt topspin deoarece are si putere si este si flexibil. Si aici ajungem la recomandarile Dn-ului Aurel Onut...dar sunt sigur ca sunt multe alte lemne care indeplinesc aceste conditii(flexibilitate si putere in acelasi timp).

Lemn bun pt topspin care sa aiba si control...cred ca Nittaku Violin s-ar potrivi in context...o varianta care sa nu fie chiar asa de scumpa ar fi si Petr Korbel...pentru stilul european o alegere interesanta ar fi si Kokutaku Stay Sher...depinde si de fetele pe care le alegi ...Bafta!

Cel mai bun e ala care-ti sta bine in mana si cu care dai cel mai bine.
Iar cel mai bun lemn isi pierde valoarea in setup daca nu are fetele potrivite pentru ceea ce vrei sa faca.

pentru un jucator ofensiv cred ca cele mai bune lemne pentru topspin sunt cele cu arylate-carbon (Timo Boll Spirit, Timo Boll ALC, M MAze, etc), in privinta controlului e dificil de spus, eu cred ca controlul ti-l faci jucand mult cu un anume lemn pana il cunosti destul de bine astfel incat sa stii ce poate face si ce nu. Recomand ca odata ales un lemn sa nu-l schimbi cautand mereu lemnul perfect.

Daca te refereai la mine, cu viteza stau prost iar setup-ul: LKT Instinct+ / 2x GeoSpin Tacky (2.2mm, 42deg) l-am luat pt scolarizare.
Mie i-mi place pentru ca penalizeaza orice gresela iar cand dau corect mingia stie singura drumul (se duce in terenul advers si ocoleste paleta adversarului).

Daca se poate numi "lent" la 80-85g, caci mie la 80g mi sa parut mai rapid decat YEO sau HK.

NCTul meu de 91 gr este mult mai rapid decat HK :), totusi ala de 80gr care l-ai avut nu era asa rapid

Nu era asa de rapid ca NCT-ul tau de 91g. Dar... NCT > YEO > HK :D
Oricum, un lemn superb !

Cel mai bun lemn + cea mai buna fața de top spin se numesc: "Mina ta + ore de antrenament".
Are foarte mare dreptate colegul cand a spus acest lucru!!! Antrenamentul este mama invatarii in acest sport!!Sa ai mult spor la masa!!!

Asa e, dar cei mai buni din lumea asta sunt si cei mai atenti la echipamentul pe care-l folosesc. Pe langa antrenament , exista si arta de a sti sa armonizezi echipamentul cu necesitatile individuale. Cele doua, trebuiesc imbinate armonios.

Back
Sus