Daca tot se vorbeste de Galaxy, as zice asa:
T1 este mai rapid ca T2.
T10 este mai rapid ca T11.
T11 este la fel sau mai rapid ca T2.
K4, K5 (V14, V15 - modelul nou) sunt mai lente decat T1 sau T10 cu siguranta.
T7 si T8 sunt Arylate-Carbon si sunt rapide. T8 este mai rapid si mai rigid decat BTY TBS, de exemplu.
De la Xiom Strato si Axelo sunt catalogate, alaturi de Speed, OFF++.
Butterfly are mai multe in categoria OFF+, gasiti
aici o lista pentru lemne cu maner shakehand.
La Joola sunt categorisite
Speed Extreme.
La Stiga este mai greu sa filtrezi lemnele dupa viteza, dar stiu ca au ceva chestii rapide cu titan si cu aluminiu, ceva carbon+kevlar (probabil sunt mai lente) si erau Hybrid Wood NCT, Ebenholz VII si Rosewood VII printre cele mai rapide.
Mai sunt si lemnele Darker, fabricate cu Kiso Hinoki, de o calitate deosebita.
Mai sunt multe marci, dar nu stiu atat de multe despre materialele lor. De exemplu, Kokutaku Laser Drive (sau Malcs) este un lemn all-wood foarte rapid si cu un control bun, dar Kokutaku produc si lemnul Laser Carbon, care este mai subtire si mai rapid. Eu nu l-am incercat, dar cred ca este destul de rapid.
Oricum, o intrebare care ma roade este: la ce bun sa stii care este cel mai rapid lemn? Poti juca cu el? E mai bun/eficient decat unul mai lent? Dai mai multe decisive cu el? Cate mingi usoare gresesti in schimb?
Si inca una, care este exprimata si de Bogdanel in postul 2: ce relevanta are ce scriu eu aici pe forum, daca nu se potriveste cu realitatea? Cifrele date de fabricanti inseamna ceva pentru cineva sau sunt marketing pur? Daca unii fabricanti dau estimari corecte, iar altii nu si fiecare are propria lui scala de evaluare, ce relevanta are o lista ca cea de mai sus?