Cel mai rapid lemn

midnight8080

senior
Scor reacție
1
Vârstă
38
Locație
Sighișoara
As dori sa facem o lista cu cele mai rapide lemne;fiecare scrie cel mai rapid lemn cu care a avut de-a face ,precum si materialul si greutatea,daca le stiti,bineinteles.

Incep eu :

Galaxy t 11

Balsa si carbon , aprox 70-75 g

fi amabil, te rog, nu te supara ... dar pe mine ma roade o intrebare ...
cam cat de rapid este lemnul tau?!?

multumesc

La review scrie ca are 10 din 10 viteza ; userii spun ca are 9 si ceva din 10; eu l-am trecut ca cel mai rapid cu care am jucat eu si asta am cerut in acest topic :)

Din punctul meu de vedere (din lemnele cu care am dat pana acum) cel mai rapid mi s-a parut Schlager Carbon. Nu pot sa spun greutatea si grosimea exacta a lemnului cu care am dat, decat facand o comparatie cu Strato-ul meu si nu prea ar fi relevanta (oricum Schlager era foarte putin mai gros si un pic mai greu decat al meu care are 6,8mm latime si greutate de 89g )

Eu am jucat cu bty kreanga aeros off+ si mi se pare foarte rapid. are vibratii frumoase. acum depinde de stilul fiecaruia. O zi buna!

Din ce am jucat eu Joola Carbon m-i s-a parut cel mai rapid. Problema e ca are control foarte mic deci iti trebuie mana foarte fina si antrenata pentru acest lemn. E si foarte usor.....nu mai stiu exact gramajul.

Xiom Speed-ul lui Bogdanel este cel mai rapid.
Mai rapid este lemnul facut de Mizzone, dar Bogdanel nu poate juca cu el, ca-i prea gros.

he he he, nu stiu daca speed ul este cel mai rapid, chiar combinat cu 05uri, dar este adevarat ca lemnul construit de mizzone este extrem, mai ales ca are doar 64 gr, dar si 9 mm grosime ....

p.s. mizzone le nu l vand, este custom made si are valoare sentimentala (sorry de off topic)

Bogdanel, daca ai pune Boost TC sau Boost TX, ai vedea tu atunci paleta rapida, dar cu spinul - mai subtire. Pai din Boost fuge mingea de frica!

Daca tot se vorbeste de Galaxy, as zice asa:
T1 este mai rapid ca T2.
T10 este mai rapid ca T11.
T11 este la fel sau mai rapid ca T2.
K4, K5 (V14, V15 - modelul nou) sunt mai lente decat T1 sau T10 cu siguranta.
T7 si T8 sunt Arylate-Carbon si sunt rapide. T8 este mai rapid si mai rigid decat BTY TBS, de exemplu.
De la Xiom Strato si Axelo sunt catalogate, alaturi de Speed, OFF++.
Butterfly are mai multe in categoria OFF+, gasiti aici o lista pentru lemne cu maner shakehand.
La Joola sunt categorisite Speed Extreme.
La Stiga este mai greu sa filtrezi lemnele dupa viteza, dar stiu ca au ceva chestii rapide cu titan si cu aluminiu, ceva carbon+kevlar (probabil sunt mai lente) si erau Hybrid Wood NCT, Ebenholz VII si Rosewood VII printre cele mai rapide.
Mai sunt si lemnele Darker, fabricate cu Kiso Hinoki, de o calitate deosebita.
Mai sunt multe marci, dar nu stiu atat de multe despre materialele lor. De exemplu, Kokutaku Laser Drive (sau Malcs) este un lemn all-wood foarte rapid si cu un control bun, dar Kokutaku produc si lemnul Laser Carbon, care este mai subtire si mai rapid. Eu nu l-am incercat, dar cred ca este destul de rapid.
Oricum, o intrebare care ma roade este: la ce bun sa stii care este cel mai rapid lemn? Poti juca cu el? E mai bun/eficient decat unul mai lent? Dai mai multe decisive cu el? Cate mingi usoare gresesti in schimb?
Si inca una, care este exprimata si de Bogdanel in postul 2: ce relevanta are ce scriu eu aici pe forum, daca nu se potriveste cu realitatea? Cifrele date de fabricanti inseamna ceva pentru cineva sau sunt marketing pur? Daca unii fabricanti dau estimari corecte, iar altii nu si fiecare are propria lui scala de evaluare, ce relevanta are o lista ca cea de mai sus?

Cel mai rapid pe care am pus m?na, e Schlager Carbon.
E de observat totusi ca nimeni nu joaca cu cel mai rapid lemn pe care a pus m?na :) Mai putin domnul cu Matsushita :)

Nici Schlager nu joaca cu Schlager Carbon, joaca cu Primorac Carbon - cica e putin mai usor (91g vs 94g).

Cel mai rapid pe care am pus m?na, e Schlager Carbon.
E de observat totusi ca nimeni nu joaca cu cel mai rapid lemn pe care a pus m?na :) Mai putin domnul cu Matsushita :)

Daca ala e cel mai rapid cu care am jucat yo........ vroiati sa scriu Donic Defplay....:))??

Cel mai rapid lemn cu care am jucat eu este Xiom Axelo, care mi se pare ceva mai rapid decat Schlager Carbon de la bty....

Cred ca titlul trebuia sa sune asa : " cel mai rapid lemn cu care am jucat yo ". Nu-i asa Vasilica ? :)

Back
Sus