Re: Coparatie xiom vega europe-xiom omega IV pro
Am jucat cu ambele tipuri de fete de cateva ori, montate pe un Strato (toate prin amabilitatea dlui Gelu Popescu). In mod normal joc cu T05 pe BalsaCarbo X5 si am incercat Xiom in ideea de a nu mai fi un client captiv Butterfly. Deci comparatia mea va fi mai mult legata de evolutia incercarilor decat strict intre cele 2 fete.
Initial am pus Vega Europe pe lemnul X5, dupa care le-am transferat pe Strato. Vega Europe este o fata cu un control bun pentru ce inseamna minge cu efect (mie mi-a placut foarte mult la topspin moale, cu bucla), insa loviturile drepte nu-mi ies, ori se duc in fileu, ori afara - ceea ce cu fete Bty imi iese foarte bine. Fetele resping mingea mai sus, iar controlul la topspin este foarte ridicat. Dinamica fetei este complet diferita de Bty, adica la loviturile lente mingea sare incet - si ajunge in fileu, iar la lovituri puternice sare puternic - la astea ajunge pe masa adversarului. Sunetul este ciudat la lovituri puternice, de lemn, ca la o fata cu burete subtire sau fara, probabil din cauza ca e moale buretele.
Cautand o fata sau paleta per ansamblu care sa se apropie de T05, la recomandarea dlui Gelu am luat si Omega IV pro. Din punct de vedere al dinamicii, parca este mai apropiata de ce stiu eu de la Bty, dar mingile foarte lente imi ajung totusi in fileu. Mingile sunt aruncate mai jos decat la Vega, dar mai sus totusi decat T05. Controlul este ok, dar mai slab decat la Vega - insa acest criteriu este foarte subiectiv, depinde de ce simti. Sunetul este ok, loviturile puternice nu se mai aud ca de lemn, iar viteza mingii este mai mare si nu am acelasi control la aceste mingi ca la paleta principala Bty (dar si Strato este mai rapid decat X5). Topspin-ul e ok, pare mai potrivita pentru topspinul in forta. Probabil dupa ce voi mai progresa voi juca mai mult cu aceasta combinatie, Strato+OmegaIVpro.
Cam aceleasi impresii le-au avut si alti prieteni care au jucat cu paleta mea.
Sper sa te ajute

Multa bafta!