Cornilleau 700X versus Sponeta SDL Pro (1 Cititor)

MihaiMoldovan

newbie
boboc
Scor reacție
0
Vârstă
34
Locație
Ocna Mures
Salut,

După cum spune și titlul, îmi caut o masă de ping-pong nouă pentru exterior. Spațiul din interior nu îmi permite să țin o masă, așa că una de exterior e singura variantă momentan. Cum pentru mine e o investiție pe termen lung, mă gândesc la un model din gama superioară. În timpul documentării, tot reveneam la aceleași două mese:

1. Sponeta SDL (varianta cu blat de 10mm)
  2. Cornilleau 700X (blat de 8mm)

Nu prea am găsit informații care să mă ajute să mă decid mai ușor, așa că sunt curios dacă a avut cineva de aici ocazia să le testeze pe ambele. Din păcate, pentru mine e imposibil să testez măcar una, pentru că niciun magazin de articole sportive din zona mea nu le are în stoc (și nici alt model de gamă înaltă, de altfel).

De ce nu mă pot hotărî între cele două?
1. Prețul e similar pentru amândouă (în momentul acesta, o diferență de sub 100 EUR)
2. Cornilleau oferă câteva funcții care nu există la masa Sponeta (utile, dar nu esențiale). Pe lângă „gadgeturi”, blatul pare să fie mai rezistent decât cel de la Sponeta
3. Sponeta pare o masă mult mai solidă în poze.

Cornilleau:
Avantaje:
  1. Cu 20kg mai ușoară
  2. Blat mai rezistent (după spusele câtorva persoane de pe internet)
  3. Mai multe funcții de tip „gadget” (contor de scor, dispensere de mingi)
  4. Roți mai mari, care ar ușura mutarea dintr-un loc în altul (nu va sta într-un singur loc, ăsta e și motivul pentru care caut o masă pliabilă)

Dezavantaje:
  1. Nu pare la fel de solidă ca Sponeta
  2. Sistem de fileu propriu Cornilleau, care nu permite folosirea unor alte sisteme

Sponeta:
Avantaje:
  1. Blat mai gros, de 10mm
  2. Pare mai solidă
  3. Vine asamblată

Dezavantaje:
  1. Roți mai mici, ar putea fi mai greu de mutat
  2. Mai grea, la 113kg
  3. Ar putea necesita o protecție mai bună pe vreme mai aspră

Sper ca am postat mesajul in sectiunea buna. Daca nu, rog un moderator sa il mute.
Mulțumesc anticipat! :)

Subiecte similare

Utilizatori care vizualizează acest subiect

Back
Sus