cu ce se poate amesteca lipiciul ca sa devina mai subtire?

acidutzu

active member
junior
Scor reacție
2
Vârstă
55
Locație
Rădăuți
lipiciul meu tacky de la bty se ingroasa destul de repede. cu ce se poate lungi pentru a deveni mai subtire? cu acetona? cu diluant?

Nu cred ca se gaseste prin magazine, e foarte toxic si inflamabil, trebuie sa vorbesti cu cineva sa ti-l aduca din fabrica sau de la intreprinderi care lucreaza cu asa ceva; aici in Bistrița asa se procedeaza.

Se gaseste! "Lighter fuel" pt brichetele de tip Zippo este toluen. Se gaseste in niste recipienti de tabla de aprox 50-100 ml, pe la magazinele unde se vand si brichete Zippo si nu numai . Cutiile au un fel de stut care in pozitia culcat nu permite curgerea. Nici nu este scump, putin peste 10 RON.

VISCO a spus:
Se gaseste! "Lighter fuel" pt brichetele de tip Zippo este toluen. Se gaseste in niste recipienti de tabla de aprox 50-100 ml, pe la magazinele unde se vand si brichete Zippo si nu numai . Cutiile au un fel de stut care in pozitia culcat nu permite curgerea. Nici nu este scump, putin peste 10 RON.

Asa e mai ieftin lipiciu speed de la Stiga , si la cat de subtire e dilueaza tot ce misca.

Eu am folosit un Nitrodiluant, vreo 7 RON litru care are 30% toluen 20%, eten si altele, miroase de te trazneste, mi-a curatat inscriptiile de pe un lemn TSP dar in rest e ok :lol: .
Il gasesti in toate magazinele pentru materiale de constructii.

Re: cu ce se poate amesteca lipiciul ca sa devina mai subtire?

am ajuns si eu cu lipiciul in stadiu de "muci" . Acetona nu e buna de solvent? Sau palinca de 50 ? Nu as prea vrea sa imi sterg inscriptiile de pe lemne :lol:

Cred ca si acetona sterge inscriptionarile de pe lemne. Palinca nu, ca e BIO :lol:

Alcoolul de 90 oare e bun ca solvent ?

Daca e de pufoaica sau de electrozi cred ca sterge :)))))

Re:

Re:

VISCO a spus:
Cer scuze pentru dezinformare. Combustibilul de brichetele Zippo este Kerosen, nu Toluen. Combustibil pt avioane. :lol: Cu toate acestea am incercat mai demult si a functionat. Atentie ca este f inflamabil.

Hmm, mi se parea mie ca pute cam ciudat :lol: . Cred ca trebe bagat mai mult sa dilueze

vali a spus:
Nu as prea vrea sa imi sterg inscriptiile de pe lemne :lol:
Daca nu vrei sa ti se stearga inscriptiile, amesteca-l cu un alt speed-glue f. subtire. E cea mai sugura cale.

Back
Sus