Salutare! Putem oare să scurtăm durata turneelor? Mi se pare că a juca 5 ore jumate doar grupele inferioare este prea mult. Este obositor și nesănătos. Înțeleg că spațiul este limitat însă cred că am putea să ne gândim la niște propuneri și să le înaintăm conducerii Amatur. O propunere ar putea fi ca în grupele inferioarele să se joace 2 din 3 seturi. Sau altă idee mai bună. Ce ziceți?
Pe partea participantilor a subliniat Alin in postul anterior cateva aspecte prin care pot si ei sa contribuie la scaderea duratei unui turneu.
Pe partea organizatoriilor regulamentul actual spune asa :
5.1.4. Sistemul de joc pentru turneele A și A+
Faza I (de masă): grupe de câte 5 sau 6 din care se califică în turul II cel puțin jumătate; numărul celor calificați trebuie să permită continuarea turneului fie în grupe de 3, fie în grupe de 4. În cazul turneelor A se acceptă și sistemul de grupe inferioare de 4 jucători,
Faza a II-a (superioară): grupe de câte 3 sau 4 participanți, din care se califică în turul III cel puțin jumătate,
Faza a III-a (eliminatorie): se încheie cu stabilirea unui câștigător, a unui loc II și a unuia sau două locuri III; departajarea locurilor III și IV se face numai dacă organizatorul local stabilește acest pas.
Organizatorul poate decide dacă după faza a I-a se trece direct în faza a III-a( renuntand la faza II) iar pentru aceasta va anunța în topic-ul turneului modul de desfășurare a sistemului de joc.
6.1.1. Fiecare participant are dreptul la un număr de minim
4 meciuri în cadrul turneelor A, A+
Prin urmare putem spune ca organizatorul are destul de multa libertate in a stabili modul de desfasurare.
In teorie prin urmare la prima vedere, pentru un turneu scurt, de exemplu pentru un turneu A se poate opta pentru grupe de patru din care se califica toti si apoi direct eliminatorii.
Din cate stiu eu nimeni nu a incercat aceasta varianta ( poate vei organiza tu un prim turneu cu acest mod de desfasurare

), pe de alta parte variantele actuale in general se bucura de un numar mare de participanti, asa lungi cum sunt, si din pacate de multe ori castiga nu cel mai bun ci cel mai rezistent

.
In alta ordine de idei in septembrie-octombrie in fiecare an conducerea Amatur deschide un topic pentru schimbarile care se doresc la regulament si acolo oricine poate face propuneri.