Am sesizat ieri niște erori în Clasamentul de la Avansați, erori pe care le-am rezolvat manual, clasamentul de la Avansați fiind afișat acum corect.
Se pare că acelasi tip de eroare apare si in Clasamentele celorlalte categorii, Clasamente pe care o sa incerc sa le corectez in cursul zilei de azi.
Cand termin le voi afisa pe toate, intr-un post nou, pentru conformitate.
Cu ajutorul lui Florin am înțeles de ce credeam că fișierul dă rateuri la postarea clasamentului.
Jucătorii care s-au calificat din grupele de patru în superioare cu 0v și au înregistrat și în superioare 0v, erau automat trecuți pe ultima poziție din clasament cu 0v în grupele inferioare.
Am discutat acest aspect cu colegii din CD și suntem de părere că trebuie făcută totuși o diferență în cazul jucătorilor menționați mai sus, pe de o parte față de jucătorii cu 0v necalificați, pe de altă parte față de jucătorii calificați cu 1v și care obțin 0v în grupele superioare.
Astfel în Clasament v-a mai apărea un grup de jucători cu mențiune 0v gr.sup./0v gr. inf.
Ca să fiu mai clar înțeles o să iau un exemplu concret, cu rugămintea adresată jucătorului vizat să nu se supere că folosesc exemplul său în acest demers.
Cristi Cionoiu a avut ghinionul să fie într-o grupă de 5 din care au lipsit 2 jucători: Popa Alexandru Iulian și Badulescu Teodor (care au fost penalizati cu 3 p, Popa Alexandru Iulian fiind singurul jucător din AmaTur suspendat de 2 ori pentru neseriozitatea cu care tratează înscrierile/retragerile de la turneele AmaTur).
?n situații de genul acesta, jucătorilor absenți nu li se trec rezultate de 0-3 din oficiu, ci rubricile rămân goale, iar ei nu apar în clasamentul final, evit?nd astfel "reglarea" artificială a Mp-ului în scopul jonglării între categorii. Și e foarte ușor de observat cine trebuie penalizat cu 3 p pentru absență nemotivată.
Dacă cei doi ar fi fost prezenți la Slobozia, probabil (cu aproximație de 99%) Cristi s-ar fi calificat din inferioare de pe locul 3 cu 2v, sau în cel mai defavorabil caz de pe 4 cu 1v, iar la finalul concursului ar fi fost pe locul 45-38 în loc să fie "aruncat" cu două poziții mai jos, pe locul 49-57.
Cristi a fost defavorizat de absența colegilor de grupă inferioară, nu numai la numărul de meciuri jucate ci și la numărul de puncte obținute.
Urmarea analizei acestor aspecte a fost ca în aceste cazuri speciale în care un jucător se califică dintr-o grupă inferioară incompletă cu 0v, iar în grupele superioare are tot 0v, în clasamentul turneului el să fie plasat deasupra jucătorilor necalificați din grupele inferioare și sub jucătorii cu 0v din grupele superioare.
Clasamentele corectate în postul următor!