Salutari,
Daca in fisa turneului s-a stipulat de la inceput 24 jucatori la Avansati, cu grupe inf de cate 6, de ce astazi am intrat intr-o grupa inf cu 7 jucatori si 25 jucatori per turneu? nefacandu-se niciun update in prealabil - ever, in aceasta privinta.
Mai ales ca balanta acestei grupe a fost anevoioasa, 4 jucatori terminand cu 3 victorii, si departajarea facandu-se greu. La fel s-a intamplat si ieri la Open, o grupa avand 7 jucatori si 4 jucatori intrand la morisca.
Pana acum doua saptamani era o erezie daca un organizator de turneu aseza mai mult de 5 jucatori intr-o grupa. Acum se pun si 7. Insa nu are sens dpdpv fairplay daca nu exista o solutie de avarie, ca sa se mai califice si locul 5 din grupa de 7 SAU sa se califice cele-mai-bune doua locuri 5, pentru o schema de 6 grupe superiore de 3.
Am venit cu trenul, 400km (fiind singurul bucurestean de la avansati), am luat si cazare - pentru ca, in plus, merita din plin orasul de vizitat. Dar nu mi se pare fairplay sistemul cu 7 jucatori in grupa, fara anunt in prealabil. Nu e niciun ghinion aici. E o favorizare a unui jucator care va defavoriza pe altcineva, in final. Astazi am fost eu dezavantajat, ieri altcineva la Open. Nu au sens acestea. Opriti-le.
De ex la un turneu la care am participat acum cativa ani, un jucator din afara listei a fost lasat sa joace de organizator intr-o grupa, in afara turneului insa (adica evolutiile acelui jucator nu se punctau in sistem), si doar cu acordul unanim al tuturor jucatorilor eligibili ai acelei grupe. Asta e altceva. Si de apreciat.
Inteleg, poate cineva a venit astazi, poate-poate va lipsi cineva si va prinde loc, insa nu a prins. Si putea sa joace pro-bono niste meciuri, insa fara a fi punctate.
In rest, orasul superb. Sala superba. Localnicii si jucatorii localnici - nota 10. Primire extraordinara.
Organizarea la masa, nota 10, chiar daca a fost grupa de 7, s-a jucat uneori si la 2 mese, chiar si la 3. Posibil sa fi terminat grupa de 7, inaintea celor de 6.