Cupa mondiala 2013 (fem. 21-23 sept / masc. 25-27 oct.)

polish open 6-10
german open 13-17
russian open 20-24

toate in noiembrie..

Comentatorul este de ceva vreme in domeniul asta ; a comentat qatar open in 2011 ,printre primele comentarii internationale ale lui ,din cate stiu eu; in rest,in bundesliga comenteaza mai des; mi se pare ca face parte din cei mai buni 2 comentatori,impreuna cu comentatorul cu accent englezesc si cu voce de fumator,nu cel cu "waw ,you beauty ,what a shot",cel fara termeni tehnici ;de fapt cei 2 pe care ii laud eu sunt singurii care folosesc termenii potriviti din domeniu.. mai incurca neamtu numele ,dar stie ce vorbeste ; singura lui greseala din ultima zi mi s-a parut cand a spus ca samsonov nu a pierdut niciodata impotriva lui boll intr-o cupa mondiala,asta intamplandu-se de fapt anul trecut..

Interesanta si statistica potrivit careia samsonov a castigat toate finalele la care a participat in cupe mondiale ,cea de ieri fiind prima pierduta de el...In rest,scorul nu arata emotiile pe care le-a avut xu xin in finala,dar merita victoria,chiar daca nu a fost in forma in care a fost samsonov ..

eu ma refeream la reluarea de duminica cu comentariu romanesc .rofl

Pot sa spun ca Ovtcharov a fost in mare forma si numai o lipsa de concentrare a dus la pierderea semifinalei cu Xu Xin. A condus 3-2 si a fost foarte aproape de o mare victorie. Se vede un progres evident.
Boll inca se resimte dupa accidentarea de la Europene sau duminica s-a intamplat ceva cu el. Sambata cu Freitas a facut un meci mult mai bun. Freitas e un jucator foarte bun, ca de altfel si un iranian (imi scapa numele) care a surprins pe toata lumea cu un rever excelent.
Xu Xin este departe de Ma Long si Wang Hao ca psihic. Are perioade in care se pierde in joc, daca adversarului ii merge jocul.
Cel mai mare dezgust a fost insa optiunea organizatorilor pentru tragere la sorti a sferturilor de finala, ducand la confruntari aberante: Xu Xin (1) cu Yan An (5) si Samsonov - Chuan C. Yuan dupa ce jucasera impreuna si in grupele de calificare. Algoritmul prost a fost dus si mai departe in semifinale, jucand Xu Xin (1) cu Ovtcharov (3) si Boll (2) cu Samsonov (6 - Samsonov a preluat statutul de favorit 4 prin victoria la Chuan C. Yuan). Semifinala Ovtcharov - Xu Xin a fost adevarata finala!

" Semifinala Ovtcharov - Xu Xin a fost adevarata finala! "
Sunt de aceeasi parere.
Iranianul, pe care l-am remarcat si la alte turnee GAC Tour, de vreun an de zile, se numeste Noshrad Alamian, un jucator robust cu un joc de rever f.bun, din "plesneala", cu care si-a surprins multi adversari.
Si eu am ramas surprins de schema de joc a turneului, incurcata. La fete a fost mai usor.
Mi s-a parut mie sau turneul nu a avut stralucirea la care ne asteptam? A fost totusi Cupa mondiala (alte reguli) si nu CM.

....
Mi s-a parut mie sau turneul nu a avut stralucirea la care ne asteptam? A fost totusi Cupa mondiala (alte reguli) si nu CM.
Absenta lui Jike si slaba prestatie a lui Boll si-au pus amprenta asupra calitatii meciurilor. O finala Jike - Xu Xin ar fi dat mai multa culoare, daca ar fi lasati sa joace si nu s-ar respecta ordinele de echipa.

Si eu sunt de parere ca Dima l-a avut in mana pe Xu Xin dar la 3-2 i-a fost frica sa castige... Xu Xin nu este de calibrul lui Jike sau Ma Long...daca nu ma insel a mai avut probleme si in trecut cu jucatorii europeni mai slab cotati...daca Ovtcharov o tine tot asa are sanse sa ii ia locul lui Boll ca o replica eficienta data chinezilor...tehnica lui de fh si jocul sau de picioare s-au imbunatatit notabil.

10003902_866465333383471_1835437555_n.jpg

Back
Sus