AmaTur: Turneu B Cupa Odin, Târgoviște - 05/06.06.2021

Felicitări Adrian, Mircea ( în loc să- i felicităm că își asumă organizarea turneelor, e mai ușor ... ) !

?n final totul a fost bine, când ajung acasă ( în jur de 23.00) o să postez secvența mult discutată, dar am rugămintea să terminăm cu alte discuții .

Mulțumim și felicitări tuturor ( organizatori, jucători) !

Am postat eu pentru domn profesor, trebuie ascultat cu atenție in secundele din Slow Motion (se va auzi zgomotul acela specific de tuș)

Am postat eu pentru domn profesor, trebuie ascultat cu atenție in secundele din Slow Motion (se va auzi zgomotul acela specific de tuș)

Buna ziua,
De pe "timpuri" eu stiu ca daca este un arbitru (chiar si "neoficial"), decizia arbitrului ramane cea corecta, ca in toate sporturile.
Arbitrul cam trebuie sa isi asume ce vede si ce nu vede, de aceea este pus, ca sa nu existe discutii intre jucatori,
Normal, daca ambii jucatori sunt de acord cu un punct pus gresit de el, se conformeaza.
Arbitrul a pus punctul ca si cum nu a fost tus, apoi a schimbat la opinia celor de pe margine.
Cum e corect ?
p.s. din filmare eu unul nu am vazut si nici auzit tusul

?mi spun și eu umila mea părere :
Cine nu a fost de față, nu poate sa decidă în cunoștință de cauză, din câteva motive :
1.Din imaginile redate nu poți să corelezi imaginea cu sunetul, deoarece se știe că în realitate, pe internet, există un decalaj de timp la recepție, între sunet și imagine.
2. Cadrele redate slow motion sunt mai înșelătoare decât cele redate la viteză normală, deoarece nu poți sesiza exact momentul impactului mingii cu masa și nici schimbarea traiectoriei mingii.
În cazurile astea, cel mai bine decid doi arbitri obiectivi, care sunt bine poziționați și foarte atenți.
Cel mai fair-play era ca mingea să fie repetată. Acum degeaba vă mai certați.
Să auzim de bine !

Și eu sunt de părere că un slow motion este înșelător. în timp real este mult mai ușor să corelezi sunetul cu momentul impactului mingii cu masa.
Exemplu din propria experiență (o finală la Brăila): în timp real se aude destul de clar contactul.
?n slow motion în calculator abia se distinge.

Fara sa tin partea cuiva, cel mai aproape de minge aude mult mai bine tusul, comparativ cu cel de la 3 sau 4 metri ! Fiecare doreste punctul, fiind suiectiv ! Arbitrii sunt decisivi !

Back
Sus