AmaTur: Turneu B Cupa Primăverii, 17 -19 Martie 2026, Sala Polivalentă București (2 Cititori)

Buna ziua , meciul cu Ciocan Ion se anuleaza deoarece conform regulamentului , daca un jucator se retrage in cursul competitiei se anuleaza toate rezultatele jucatorului retras
Buna ziua din nou, un jucator se poate retrage oricum, sau trebuie indeplinite anumite conditii? De exemplu, la retrageri, fara a fi penalizate, se solicita documente pentru eventuale accidentari sau evenimente nedorite (spontane).

Da, scuze, multumesc de atentionare, viteza! Poate voiam sa-mi iau revansa! :P
Ignorati mesajul de mai devreme.

Buna ziua din nou, un jucator se poate retrage oricum, sau trebuie indeplinite anumite conditii? De exemplu, la retrageri, fara a fi penalizate, se solicita documente pentru eventuale accidentari sau evenimente nedorite (spontane).
Buna dimineata, ma asteptam sa primesc un raspuns la intrebare! Fiind direct implicat in retragerea domnului din grupa mea (dupa partida jucata impotriva mea a decis sa nu mai joace si ultimul meci din grupa), vreau sa mentionez ca dupa acest meci a fost foarte suparat, necajit, nicidecum accidentat, nedorind sa mai joace si ultima partida. De aceea intreb din nou daca este regulamentara retragerea pe motiv de suparare? Domnul in cauza, foarte suparat fiind, dupa meci, mi-a spus ca nu va mai juca ultima partida, ducandu-se catre organizatori. Eu am mai avut de jucat un meci (ultimul din grupa), iar dupa acest meci nu l-am mai vazut prin sala. Acasa am constatat ca partidele jucate de dansul au fost anulate pe motiv de retragere.
Mi-am permis sa insist in legatura cu aceasta retragere si am intrebat daca este corecta, fiindca nu m-am mai intalnit cu asa ceva si sunt in circuit din anul 2008.
Ca un rezumat, domnul a pierdut trei partide si pe ultima a refuzat sa o mai joace.

Regulamentul prevede ca rezultatele unui participant care renunta la disputarea tuturor jocurilor din grupa inferioara vor fi sterse din clasamentul oficial.
Dar in Regulament nu exista o prevedere expresa privind penalizari la retrageri inainte de finalizarea grupelor inferioare, cauzele posibile fiind multe si greu de verificat. Dar, daca organizatorul considera ca retragerea este nejustificata, poate recurge la avertizarea sau restrictionarea participarii la urmatoarele turnee. De asemenea, poate anunta Echipa Amatur privind eventuala fapta nesportiva.

Regulamentul prevede ca rezultatele unui participant care renunta la disputarea tuturor jocurilor din grupa inferioara vor fi sterse din clasamentul oficial.
Dar in Regulament nu exista o prevedere expresa privind penalizari la retrageri inainte de finalizarea grupelor inferioare, cauzele posibile fiind multe si greu de verificat. Dar, daca organizatorul considera ca retragerea este nejustificata, poate recurge la avertizarea sau restrictionarea participarii la urmatoarele turnee. De asemenea, poate anunta Echipa Amatur privind eventuala fapta nesportiva.
Va mai rog sa reveniti cu un raspuns si la urmatoarea concluzie: daca un jucator in inferioare are de jucat 4 partide, le pierde pe primele trei, iar inainte de ultima partida decide sa plece acasa (in cazul nostru motivul fiind suparare), nejucand-o, fiind in imposibilitatea de a trece mai departe, se anuleaza toate celelalte partide pur si simplu?
In cazul de fata eu am depins de aceasta victorie impotriva dansului, cum si dansul a depins de acest meci - facandu-l sa se supere si sa nu mai continue.
In incheiere, consider ca cele trei meciuri pierdute de dansul (sau cum vreti, castigate de adversari) sa fie contabilizate.
Motivul, trecut de organizator in dreptul domnului cu care am jucat - accidentat - nu sta in picioare in acest caz. A fost multa lume de fata.
Va multumesc!

Va mai rog sa reveniti cu un raspuns si la urmatoarea concluzie: daca un jucator in inferioare are de jucat 4 partide, le pierde pe primele trei, iar inainte de ultima partida decide sa plece acasa (in cazul nostru motivul fiind suparare), nejucand-o, fiind in imposibilitatea de a trece mai departe, se anuleaza toate celelalte partide pur si simplu?
In cazul de fata eu am depins de aceasta victorie impotriva dansului, cum si dansul a depins de acest meci - facandu-l sa se supere si sa nu mai continue.
In incheiere, consider ca cele trei meciuri pierdute de dansul (sau cum vreti, castigate de adversari) sa fie contabilizate.
Motivul, trecut de organizator in dreptul domnului cu care am jucat - accidentat - nu sta in picioare in acest caz. A fost multa lume de fata.
Va multumesand
Cand erai mic nu ai avut prieteni care din cauza frustrarilor isi luau jucariile si plecau acasa ? 😅

Daca motivul pentru care a renuntat este frustrarea, evident ca ar fi o purtare necivilizata fata de ceilalti parteneri de joc din grupa, din sala si din tara.
Dar, renuntarea lui nu a afectat pe nimeni in derularea turneului, neavand nicio victorie. Pentru tine si cei care l-au invins, doar in pagina personala va fi o victorie in minus, dar ai macar satisfactia ca l-ai invins si te-ai calificat. Nu te incalzea cu nimic daca ar fi castigat el si ramanea :). Fata de organizator, si-a platit participarea si a facut cu ea ce a vrut.

Daca motivul pentru care a renuntat este frustrarea, evident ca ar fi o purtare necivilizata fata de ceilalti parteneri de joc din grupa, din sala si din tara.
Dar, renuntarea lui nu a afectat pe nimeni in derularea turneului, neavand nicio victorie. Pentru tine si cei care l-au invins, doar in pagina personala va fi o victorie in minus, dar ai macar satisfactia ca l-ai invins si te-ai calificat. Nu te incalzea cu nimic daca ar fi castigat el si ramanea :). Fata de organizator, si-a platit participarea si a facut cu ea ce a vrut.
Am inteles, pe viitor cine prinde o zi mai proasta acumuland 3 sau 4 infrangeri inainte de ultima partida, poate renunta la aceasta, astfel incat sa nu se mai incarce cu cele 3 sau 4 infrangeri, iar ceilalti care au castigat partidele sa ramana cu o victorie in minus in pagina personala.
Este destul de avantajoasa aceasta procedura pentru cel care o initiaza.

In cazul retragerii unui jucator (indiferent de motive) avem doua variante: ori punem la toti 3-0, ceea ce n-ar fi tocmai corect pentru cei care au jucat vs cei care nu au apucat, ori scoatem complet rezultatele jucatorului. Lucru care e la fel de inechitabil.
Cei care au jucat au depus un efort, indiferent ca au castigat sau nu. Cei care nu au jucat ies in castig fara efort.
Problema de fapt e alta: noi ar trebui sa jucam aici de placere.
Clasamentul e doar pentru organizare. Nu te angajezi nicaieri cu dovada meciurilor din Amatur. :giggle:
Considera ca ai jucat cu el in afara concursului. Oricum, la 230 meciuri oficiale deja pierzi sirul confruntarilor.

Subiecte similare

Utilizatori care vizualizează acest subiect

• Back
    Sus