AmaTur: Turneu A "Cupa Unirii 101", Alba Iulia - 30.11.2019

O mare rugaminte: sa verificati listele si daca sunt neconcordante sa ma anuntati prin postare directa,mp,mesaj sau wathsapp pe nr .0747630959. Va rog nu telefonic,maine dimineata si Vineri dimineata nu sunt de apelat.
Temerile noastre sau adeverit,cifra de 300 de inscrieri a fost depasita,deocamdata avem 120 de locuri disponibile, si avem aproape 200 de participanti pe listele de asteptare.

Revin incodata cu un apel la participantii new-entry, sau la cei care au facut inscrierea de a discuta problema acestui turneu asteptat de veteranii Amatur de multa vreme, de conditiile speciale de organizare care necesita ceva experienta, si bine inteles de rigurozitatea mea ca organizator care nu voi tolera pe seama necunoasteri a vrunei greseli care imi va periclita buna desfasurare a turneului, si a acelor care se stiu ca nu vor accepta regulile de desfasurare a turneului si cele de fair-play .

Arbitrajul
Asa este .Arbitrajul este o chestiune foarte importanta si totodata delicata.
Dar hai sa plecam de la premisa ca suntem in Circuitul Amatur si nu exista inca experienta si nici macar reglementari in domeniul asta.Ideea de a pune la dispozitie o masa de arbitraj si un scorer a fost in a fluidiza desfasurarea turneului prin simpla vizualizare a rezultatului din meciul aflat in desfasurare ,in a preintampina o mare parte din divergente aparute pe seama tineri scorului,pe seama serviciului si bineinteles pentru o corectitudine a desfasurarii partidei.

Arbitri vor fi jucatorii grupei si se va incepe cu primul meci arbitrat de numarul 4 si se va continua dupa planul fisei nominale deja existente la masa de arbitraj .Arbitri vor consemna punctul castigat de unul din jucatori pe tabela de scor,va gestiona timpul aproximativ de 2 min de incalzire si sa nu existe pauze lungi intre desfasurarea punctelor si a seturilor , si sa consemneze in Foaia de arbitraj si Fisa meciurilor,si Fisa Grupei scorul corect,si sa duca foaia de arbitraj la masa juriului.Cat tine de celelalte reguli de desfasurare corecta a arbitrajului sunt constient ca fara oameni specializati va iesi un fiasco,deci regula serviciului corect sau alte regului nu sunt reglementate in regulamentul amatur si de aceea nu vom insista pe ele.

La inceputul partidei arbitru verifica daca sunt cele 2 mingi si jucatori sunt prezenti sau se afla in apropiere acordandu-le 2 min de incalzire.Daca unul este absent si nu isi face simtita prezenta anunta organizatorul ,care la randul lui anunta persoana absenta Noteaza cu un “X” in casuta jucatorului care incepe partida cu service.
In cazul unor situatii mai neclare cand apar discuti intre o parte(un jucator) si celelalte doua (celalalt jucator si arbitru) asupra validarii unui punct,se decide repetarea punctului cu acordul celor 2 jucatori ,si se reia meciul ,sau daca nu se ajunge la o intelegere se anunta organizatorul care va desemna unul din Organizatorii tehnici disponibili. drept arbitru.
Nefiind in Regulamentul Amatur reglementata si neavand arbitri specializati ,serviciul “din mana”sau “ascuns” nu se depuncteaza,

Arbitrul desemnat trebuie să treacă pe Fișa meciurilor rezultatele din fiecare set așa cum au fost consemnate în Foaia de arbitraj, iar după terminarea partidei cei doi jucători trebuie să semneze Foaia de arbitraj ,si arbitru sa treaca scorul partidei in Fisa grupei.
Arbitrul desemnat trebuie să predea Foaia de arbitraj la masa Organizatorilor.

După terminarea primului meci, jucătorul de pe poziția 6 devine arbitrul desemnat pentru cel de-al doilea meci (dintre favoriții 2 și 5) și are obligația să caute în imediata apropiere a mesei jucătorii ce urmează să intre la masă.
Dacă, după anunțarea cu voce tare a meciului de către Organizatori, unul dintre cei doi jucători ce urmează să joace nu se prezintă la masa în 5 minute, arbitrul va atentiona Organizatorul .

După desfășurarea ultimului meci din grupă ,ultimul arbitru (favoritul 3) va
predă la masa Organizatorilor Fișa meciurilor și Fișa grupei prinse în Clipboard, paharul cu cele 2 mingi și pixul.
In functie de decalajul dintre grupe la ultimele meciuri se va trece la gestionarea manuala de catre Organizator a arbitrajului, dand posibilitatea jucarii in paralel a ultimelor partide.

P.S.Coloana cu timpul estimate este dat de organizator si va aparea pe Fisa meciurilor asa cum o vedeti cu o medie de desfasurare a unui meci.Corectia va fi trecuta de catre arbitru in momentul cand se intra la incalzire la masa si reprezinta diferenta dintre ora estimate si ora reala pentru o mai buna gestionare a timpilor personali de incepere a meciurilor.
EXMPLU.Arbitru Teleki intra la meciul 4 la 11:24 la masa si consemneaza corectia cu -12 ,il ajuta dupa meci sa aproximeze cand va avea meciul numarul 6 care e estimate la 12:20 sa vina cu cel putin 15 min la masa ca incepe jocul lui.

1--6
4
2--5
6
3--4
2
1--5
3
4--6
1
2--3
6
1--4
2
3--5
4
2--6
5
1--3
6
2--4
3
5--6
4
1--2
5
3--6
1
4--5
3
Ordinea meciurilor si indreapta numarul din fisa grupei al arbitrului.
Fisa grupei
Gr.inferioara nr.
Masa nr.

Nume si prenume
2
3
4
5
6
V
LOC
1
MUTRESCU EUGEN
TIMISOARA
3-0
2
ZAMBLAU IONUT
CLUJ NAPOCA
3
TELEKI ZSOLT
CLUJ NAPOCA
4
ROJNITA SEBASTIAN
BACAU
5
STOLEARENCO IGOR
Galați
6
FULOP ATTILA
AIUD
0-3

Fișa meciurilor

Meci
Jucator 1
Jucator 2
Set 1
Set 2
Set 3
Set 4
Set 5
Scor
Arbitru
Estimat
Corectie
1
1--6
MUTRESCU
FULOP
11--3
11--3
11--3

3--0
ROJNITA
10:30
0
2
2--5
ZAMBLAU
STOLEARENCO
11--5
7--11
12--14
9--11

1--3
FULOP
10:52
-6
3
3--4
TELEKI
ROJNITA

ZAMBLAU
11:14
-8
4
1--5
MUTRESCU
STOLEARENCO

TELEKI
11:36
-12
5
6--4
FULOP
ROJNITA

MUTRESCU
11:58
-17
6
2--3
ZAMBLAU
TELEKI

FULOP
12:20
-5
7
1--4
MUTRESCU
ROJNITA

ZAMBLAU
12:42
0
8
5--3
STOLEARENCO
TELEKI

ROJNITA
13:04
10
9
6--2
FULOP
ZAMBLAU

STOLEARENCO
13:26
-10
10
1--3
MUTRESCU
TELEKI

FULOP
13:48

11
4--2
ROJNITA
ZAMBLAU

TELEKI
14:10

12
5--6
STOLEARENCO
FULOP

ROJNITA
14:32

13
1--2
MUTRESCU
ZAMBLAU

STOLEARENCO
14:54

14
3--6
TELEKI
FULOP

MUTRESCU
15:16

15
4--5
ROJNITA
STOLEARENCO

TELEKI
15:38

\

Foaie de Arbitraj

Gr.1
1
6

m1
MUTRESCU EUGEN
FULLOP ATTILA

Set 1
11
3

Set 2
11
3

Set 3
11
3

Set 4

Set 5

Scor
3
0

Arb:
ROJNITA SEBASTIAN

Ultima editare:
Piper petru poate am noroc sa prind un wild card

Trimis de pe al meu SM-J330FN folosind Tapatalk

Emi, lasă participanții să servească corect, să arunce mingea la 16 cm, nu-i incuraja să profite de mesajul tău. Regulile Amatur se bazează pe regulile ITTF unde scrie ce inseamnă o servă corectă.

Altfel, in regulamentul Amatur nu scrie nici alte chestii impuse in mesaj, adică obligatia arbitrajului, sau 3-0 dacă int?rzie la joc, etc.
Serviciul trebuie executat corect, chiar dacă unii nu reușesc, asta nu inseamnă să-i incurajezi.

No bine, tocmai cand cautam si eu niste filmulete cu serve ascunse si alte smecherii :) :crazy:

Emi, lasă participanții să servească corect, să arunce mingea la 16 cm, nu-i incuraja să profite de mesajul tău. Regulile Amatur se bazează pe regulile ITTF unde scrie ce inseamnă o servă corectă.

Altfel, in regulamentul Amatur nu scrie nici alte chestii impuse in mesaj, adică obligatia arbitrajului, sau 3-0 dacă int?rzie la joc, etc.
Serviciul trebuie executat corect, chiar dacă unii nu reușesc, asta nu inseamnă să-i incurajezi.

Asa este. Mesajul lui Emi ,, le dă apă la moară '' celor care servesc incorect, în mod intenționat. Nu trebuie admis acest lucru.

Regulamentul Frtm

"""2.6. Un bun serviciu
2.6.1. Serviciul trebuie sa înceapa cu mingea asezata liber si stationara în palma
deschisa a m?inii libere a jucatorului la serviciu.
2.6.2. Jucatorul la serviciu va trebui sa proiecteze mingea în sus, pe verticala, fara a-i
imprima nici un efect, în asa fel încât sa se ?nalte cel putin 16 cm. dupa ce a parasit
palma m?inii libere si o va lovi, în cadere, fara ca mingea sa atinga ceva înainte de a
fi lovita.
2.6.3. în timpul caderii mingii, jucatorul la serviciu o va lovi în asa fel,încât aceasta va
atinge ?nt?i partea sa de masa si apoi,trecând peste sau în jurul fileului va atinge
jumatatea de masa
a primitorului. în meciul de dublu,mingea, va lovi jumatatea din dreapta a celui care
serveste cât si a celui care primeste.
2.6.4. De la startul serviciului pâna când va fi lovita, mingea va trebui sa se afle
deasupra suprafetei de joc si în spatele liniei de fund a mesei si nu va fi ascunsa
vederii primitorului cu nici o parte a coprului sau a âmbracamintii jucatorului la serviciu
sau partenerul de joc în cazul unui meci de dublu.
2.6.5. Este de responsabilitatea jucatorului la serviciu, sa execute serviciul de asa
natura, încât arbitrul principal si asistentul acestuia sa poata vedea ca sunt
respectate regulile executarii unui serviciu corect.
2.6.5.1. Daca la un meci nu se afla arbitru asistent, iar arbitrul se ?ndoieste de
corectitudinea serviciului, el poate la prima abatere sa avertizeze jucatorul la servciu
fara a acorda punctul adversarului.
2.6.5.2. Daca, în timpul meciului, arbitrul are dubii în ceace priveste corectitudinea
serviciului, el poate, pentru acelasi motiv sau altul sa acorde punctul primitorului.
2.6.5.3. în momentul în care, greseala de serviciu este clara, nu se va acorda nici un
avertisment si se va acorda punct pentru primitor.
2.6.6. în mod exceptional, arbitrul poate diminua din strictetea regulilor de executare
a unui bun serviciu, daca un jucator nu le poate respecta din cauza unor probleme
fizice.""""

Da Clau stiu,Gelu cu Nea Titi ma streseaza sa ii invat eu pe participantii Regulamentul ,si pa aia care nu stiu sa citeasca.:):)
Voiau doar sa ma intarate un pic,si am cazut in plasa lor.:):)

Hai spune-o si p'aia, că te-am sunat si am dat examen verbal (nu oral:) ) si te-am convins că nu numai tu cu Pali stiți regulamentul :)))

Daca avalnsa inscrierilor continua in ritmul asta cred ca ma retrag si eu

Hai spune-o si p'aia, că te-am sunat si am dat examen verbal (nu oral:) ) si te-am convins că nu numai tu cu Pali stiți regulamentul :)))

Hai ca iti trimit si tie un medicament de' nala de ta linisteste de care iau si io.Dar se ia pe cale orala:nevreness:
Si o sa vezi atunci altfel Regulamentul :nevreness:

P.S. Hai ca cred lumea ca chiar suntem nebuni:nevreness:

Claudiu ,regulamenteaza posturile astea si baga-le la arhiva ca trebe sa fac o perfuzie acuma si ma agita tovarasi mei.:nevreness::D

Da Clau stiu,Gelu cu Nea Titi ma streseaza sa ii invat eu pe participantii Regulamentul ,si pa aia care nu stiu sa citeasca.:):)
Voiau doar sa ma intarate un pic,si am cazut in plasa lor.:):)

Eu nu vreau să ?ntăr?t pe nimeni, dar sunt convins că majoritatea jucătorilor din Amatur cunosc regulamentul și au capacitatea necesara pentru a putea arbitra și sesiza chiar și serviciile neregulamentare. Sigur că mai putem și greși, dar și arbitrii profesioniști mai greșesc, dar nu-i omoară nimeni și arbitrează în continuare. Nu știu de ce ne e frică să ne asumăm niște responsabilități ?!

Back
Sus