AmaTur: Turneu A "Cupa Unirii", București 27 - 28.01.2018

Turneu A "Cupa Unirii", București 27 - 28.01.2018

Turneu A "Cupa Unirii", București 27 - 28.01.2018

buna seara tuturor.am o intrebare in atentia organizatorilor:la primul turneu in care a revenit in amatur george durdun nu a fost luata in considerare media si a plecat in competitie de pe ultimul loc.la cupa unirii cum se v-a proceda cu vali boaca?imi este prieten si nu ma indoiesc sau ii contest valoarea,chiar ma bucura revenirea lui in amatur.

La fel s-a intamplat si la turneul de la Odorheiu Secuiesc, de sambata trecuta (al doilea din acest an), cu acelasi George Durdun valoros, la fel a fost pus pe ultima pozitie din lista... si am simtit valoarea lui, inca din primul meci din grupele inferioare. Cica, asa prevede in regulament...
Insa, daca vor participa si Vali si George la turneul de la București (din luna ianuarie), nu se va sti pe care sa il puna pe ultima pozitie si pe care sa il puna pe penultima pozitie! :-)

La fel s-a intamplat si la turneul de la Odorheiu Secuiesc, de sambata trecuta (al doilea din acest an), cu acelasi George Durdun valoros, la fel a fost pus pe ultima pozitie din lista... si am simtit valoarea lui, inca din primul meci din grupele inferioare. Cica, asa prevede in regulament...
Insa, daca vor participa si Vali si George la turneul de la București (din luna ianuarie), nu se va sti pe care sa il puna pe ultima pozitie si pe care sa il puna pe penultima pozitie! :-)

La Elite, mai mult decat la celelalte categorii, repartizarea in grupe este mai important sa se faca dupa MP si nu dupa clasament. Daca il avem pe Vali, George, si sa presupunem ca ar mai fi vreo doi de valoarea lor pe care ii punem pe ultimele pozitii sarpele dupa MP ar fi inutil. Deci este mai corect sa le pun un MP prin care sa ii situez in fruntea listei decat sa ii pun la coada.

Regulamentul 2018 prevede obligatia jucatorilor reveniti sa participe la categoria de top (OPEN sau ELITE), dar nu se specifica pozitia acestora. In paragraful subliniat mai jos se lasa la latitudinea organizatorilor pozitia acestora la turneele B. Iata ca situatii asemanatoare apar si la turnee A, importanta pozitionarii la valoarea reala fiind evidenta.
De aceea , atata vreme cat nu este stabilita o regula prin regulament, si eu sustin dreptul organizatorului de a decide pozitia acestora pe grila de start, extinzand regula si la turneele A, asemanator turneelor B.

4.1.Participanții
4.1.1.Jucătorii legitimați într-o divizie superioară diviziei B (divizia A și SuperLigă, băieți sau fete) pot participa în circuitul AmaTur imediat după ce fac dovada că au retrogradat și/sau nu mai sunt legitimați în diviziile superioare, iar acceptul de intrare în această competiție va fi verificat și acordat de către Comitetul Director AmaTur;Pentru a se evita posibilitatea de joc a eventualilor jucători ce doresc să participe numai pe perioada de vacanță se va interzice a doua participare de acest gen pe o perioadă de doi ani de la data ultimei activități în divizia A sau SL;
4.1.2.Jucătorii activi legitimați în divizia B pot participa în circuitul AmaTur, la prima participare numai la categoria Elite, sau Open/Elite și începând cu adoua participare acolo unde-i recomandă media. în cazul jucătorilor legitimați în diviziile inferioare din străinătate participarea acestora în circuit va trebui aprobată de Comitetul Director.
...
4.1.4.Pentru stabilirea categoriei valorice, jucătorul care nu figurează în clasamentul AmaTur, se repartizează astfel:
-dacă provine din rândul foștilor legitimați prima participare va fi la categoria "Open", după care media obținută va avea efect de repartiție;
-dacă se poate determina că deși este un jucător nou provine din rândul Open-iștilor (cazul unei perioade expirate din clasament - peste 12 luni), prima participare va fi la categoria "Open", după care media obținută va avea efect de repartiție, iar pentru determinarea acestor diferențe, organizatorul trebuiesa tina cont de specificațiile din clasamentul general, unde fiecare participant are simbolul "O" sau "A", cu mențiunea că există varianta/posibilitatea ca un jucător de Open să dețină media zero (urmează prima participare la un turneu de categoria A sau A+);
...
-la turneele B, organizatorul are dreptul să modifice media jucătorilor cu MP=0 în funcție de valoarea apreciată a acestora, pentru a evita situațiile când un jucător valoros care nu participă la Turnee A este repartizat pe ultima poziție în grupa inferioară;

In urma cu doua saptamani, am propus ca pozitia jucatorilor reveniti in Amatur (George, Vali, David, etc) sa tina cont de ultima valoare MP pe care a avut-o inainte de iesirea din clasament. Chiar daca in ultimii ani punctajele au avut o usoara inflatie, pozitia acestor jucatori ar fi logica, s-ar baza pe istoricul Amatur si ar fi si mult mai apropiata de valoarea reala a acestora.

Da le un MP fictiv corespunzator locului ocupat in cls FRTM Dec 2017.Nu e interzis.Eu asa am procedat la conc din decembrie cu Postudor,Durdun,Litovcenco

Boaca Valentin- București- Elite

Bine ai revenit Vali!..

După cum vezi, revenirea ta a dat naștere la dezbateri și, pentru a nu se comite vreo eroare, ai fost pus în capul listei!..
Sunt convins, că Amatur e mai tare acum, mă bucur pentru asta și-ți doresc meciuri frumoase!..

Stima!..

Se inscriu, din Cocorastii Mislii, la ,,Avansati,,:
Trif Florin
Preda Gheorghe
Olaru Viorel
Simion Silviu
Popescu Adrian din Vilcanesti

Buna ziua. Se inscriu la categoria ''Avansati'' Hutanu Adrian, Todi Dumitru si Stoica Liviu Gabriel, toti din Slobozia. Multumim frumos.

Busu Eugen - Incepatori - București
Radulescu Alexander - Incepatori - București
Radulescu David - Incepatori - București

Back
Sus