dado_daniel
senior
punct pentru adversar. cred eu.
Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: This feature may not be available in some browsers.
E clar ca pierde punctul !INTREBARE
Mingia aflata in spatiul de joc[deasupra mesei] este atinsa [ne]intentionat din reflex ori de o parte a corpului aflat cum am mentionat deasupra mesei cum se pucteaza?
Multumesc.
Traducerea aici este gresita. Corect: "Un jucator obstructioneaza mingea, daca el sau orice poarta sau âmbraca, atinge mingea cand aceasta este deasupra sau trece spre suprafata sa de joc, fara sa fi atins terenul dupa ce a fost jucata de adversar."D.D. a spus:Obstructia mingii:
2.5.8. Un jucator obstructioneaza mingea, daca el sau orice poarta sau âmbraca, atinge mingea fara ca
aceasta sa fi trecut peste suprafata sa de joc, sau linia ei de fund, fara sa o fi atins, cu toate ca ultima
oara a fost lovita de oponentul sau.
Serviciul implica pozitionarea mingii in palma deschisa. Odata ce s-a intamplat acest lucru, mingea este in joc.Este regulamentar ca, atunci cind intentionezi sa servesti arunci mingea in sus si , in loc sa lovesti mingea pentru a servi, o lasi doar sa cada pe paleta, pentru a verifica cum sare si , deabia dupa aceea faci aceleasi miscari pentru a servi ?
Serviciul implica pozitionarea mingii in palma deschisa. Odata ce s-a intamplat acest lucru, mingea este in joc.
Palma deschisa + aruncare > 16 cm = serviciu. Daca nu ai servit corect => pierzi punctul.
In primul rand ,trebuie sa fie ambii jucatori pregatiti ptr serva ; la meciurile oficiale se mai intampla cateodata ca unul sa arunce mingea in sus odata ,inainte de inceperea partidei sau a setului ,dar ,de obicei , celalalt nu asteapta serva in momentul acela(se repeta orice serva care ia un jucator prin suprindere dpdv al timpului) ...daca ambii sunt in pozitie de servire si primire , palma se deschide si mingea cade cum nu trebuie,se pierde punctul...
Incerc sa raspund la doua mesaje cu unul singur.Din raspunsul tau, deduc ca nu este regulamentara situatia descrisa de mine. Asa este ?
Si un alt caz : mingea se afla in palma deschisa dar, inainte de a arunca mingea in sus, o scapi in jos si trebuie sa o pui din nou in palma pentru a putea servi. Deci, scaparea mingii din mina se considera serviciu sau greseala ?
Am o intrebare referitor la jocul pe echipe formate din 4 jucatori+2 rezerve. Stiu ca rezervele pot inlocui oricand titularii. Intrebarea este daca dupa ce a fost inlocuit, titularul are voie sa revina pentru un alt joc (inlocuirea lui fiind temporara, ca la handbal!), sau rezerva va trebui sa joace obligatoriu pe pozitia titularului pana la incheierea meciului(ca la fotbal!).
D-ule Laky,imi permit sa va raspund cu un logo tot mai intilnit intre jucatori de tenis.
''Daca tenisul de masa ar fii fost simplu s-ar fi numit fotbal''
Si mai exista citeva vorbe.
Fotbalul este munca ,
Tenisul mestesug,
Iar Tenisul de masa este o ARTA.
La fotbal poate fi readus, daca nu au fost epuizate toate schimbarile.Am o intrebare referitor la jocul pe echipe formate din 4 jucatori+2 rezerve. Stiu ca rezervele pot inlocui oricand titularii. Intrebarea este daca dupa ce a fost inlocuit, titularul are voie sa revina pentru un alt joc (inlocuirea lui fiind temporara, ca la handbal!), sau rezerva va trebui sa joace obligatoriu pe pozitia titularului pana la incheierea meciului(ca la fotbal!).