Salutare tuturor,
E mare veselie pe aici la voi, ma distrez de minune.
Am iarasi castraonul de popcorn si sticla de...suc rece alaturi, deja am consumat o portie buna.
Despre turneu si organizatoruluii de desfasurare, numai de bine, incercarea e buna.
Acuma si opina mea, nesolicitata desigur, ca "musca in lapte"
1 Despre sistemul de desfasurare pe durata a doua zile, poate fi fezabil.
Partea proasta in acest caz este lipsa de mediarizare anterioara, a discutiilor preliminare cu participantii eligibili.
Asta vine ca si urcarea fortata in categorie inainte de sfarsitul anului competitiional, o surpriza placuta sau mai putin placuta.
Fiind secret modul de desfasurare pana la momentul postarii turneului, e normal ca sunt nemultumiri si se dilueaza interesul, inclusiv pentru miscarea Amatur.
Se va observa cu siguranta si pe liatele de inscrieri.
2 Problema sistemului propus:
Amatur prin propria definite, se adeseaza jucatorilor amatori, iar turneul final vine ca o incununare prentru cei mai activi jucatori din turneu.
Deci propunerea unui turneu cu desfasurare tipic jucatorilor de performanta, nu prea isi are sensul. Daca tot anul se joaca pe principiul "Vini,vidi, vice poi plecare" ,
de unde ati vrea ca pe nepusa masa sa fie de acord cu un alt tip de turneu?
Deci momentan e o eroare implementarea unui turneu de tip profesionist la amatori.
3 Problema desfasurarii calificarilor:
Grupe de 5 cu 3 calificati inseamna 60% rata de calificari, versus grupa de 6 cu 4 calificati procent de 66%. deci o rata mai mica de calicari.
4 Tururile de "consolare"/ repozitionare, o prostie inutila pentru un amator.
Prevederea aceea aberanta ca daca nu joci meciurile de repozitionare de a doua zi ai zero victorii in clasament .
Adica daca ai iesit pe locul 4/5 si ai deja sa presupunem o victorie amarata, pierzi si acea munca depusa daca pleci acasa.
Asta dupa ce ai jucat deja toate meciurile din grupa odata?
um ramane cu prevederea ca poti pleca oricand din turneu?
Chiar daca ofera jocuri in plus, te conditioneaza sa ai cheltuieli duble de cazare/masa pentru un rezultat oricum mediocru.
Ar fi avut sens daca exista sansa unui numar oarecare de recalificati, atunci probabil cu placere merita inca o zi de turneu.
5 Problema financiara si premierile in functie de cazare
Cheltuielile fiecarui jucator precum si bugetul sau tin de latura privata. Daca are dispinibilitate financiara sau nu de moment.
Aici va adresati jucatorilor care pentru a fi eligibili au cheltuit enorm pentru echipamente si eventual antrenamente (ca doar nu toti sunt talentati),
ca si pentru multele deplasari prin tara la turneele locale.
Am auzit de asemenea de premieri in functie de cazare, adica doar pentru cei cazati in pachetele oferite.
Daca sunt premii oferite de organizatorul local, independent de Amatur, e ok
Altfel, aceasta lasa impresia unei discreditari pe baze financiare a jucatorilor
Atentie, pe toti acesti jucatori isi are baza miscarea Amatur, pe cei care participa constant si investesc timp, bani, efort fizic.
6 Problema organizatorica
Aceta fiind "turneul final Amatur", in mod normal, tehnic si etic ar fi ca Amatur sa organizeze turneul final, nu doar o echipa locala.
Mi-ar fi placut sa vad intreaga echipa Amatur implicata in promovarea pregatirea si desfasurare turneului, precum si prezenta tuturor ca participanti in turneu.
Cu wildcarduri daca altfel nu se poate.
Concluzia personala
Este o idee buna de desfasurare, cu o proasta mediatizare, care propune brusc trecerea de la un sistem amator la unul de performanta.
In fuctie de disponibilitate fiecaruia, poate, poate fi o experienta placuta.
Despre participare, e simplu, daca voi avea bani voi veni, daca nu: va doresc un turneu reusit.
Sa ne revedem sanatosi!