Salut,
Le am eu pe amindoua pe un lemn Timo Boll ALL+. Fetele sint amindoua varianta soft, (Baracuda Big Slam si Rakza 7 Soft).
Control excelent cu amindoua, evident aici intervine si lemnul care e foarte moale. Jocul de mijloc si serviciul sint foarte usor de executat.
Ca si greutate mi se par putin cam grele, mai ales Rakza 7 Soft care e mult mai grea decit Baracuda Big Slam. Spun asta comparindu-le cu SRiver G3 FX care sint mult, mult mai usoare. De aici rezulta putin modificarea centrului de greutate a paletei spre nasul ei, ceea ce nu e un lucru rau, te ajuta la atacuri. Oricum, ma asteptam sa fie mai usurele, e putin deranjant, dar putem trai cu asta.
La spin e nebunie, intra niste efecte ceva de speriat. Mai ales la noi amatorii care nu avem miscarea corecta si nu stim sa generam spin din miscare si ne bazam destul de mult pe fete. Buretele fiind gros si moale, mingea sta mult pe paleta (daca ai dat si cu carboane cu fete rapide si burete tare diferenta e uriasa, simti efectiv ca se ingroapa mingea in burete si sta acolo). De aici ies un spin si un control al mingii de vis.
La viteza nu mai e asa bine, fetele fiind lente, lente, lente. De la distanta esti cam victima sigura. Trebuie sa dai tare din mina ca sa ia mingea o viteza decenta. Oricum, daca joci cu un adversar bun care stie sa joace cu carboane si rachete de fete poti sa faci ce vrei tu, nu ai nici o sansa. Nu vei prea reusi sa ataci decisiv. Orice atac pe care il faci are viteza mica si adversarul iti da retopspinu' sau chiar plesnita simplu de tot. Are timp si de o tigara. Dar cum noi nu prea ajungem sa jucam cu adversari care chiar stiu sa joace jocul asta, eu zic ca viteza scazuta nu e problema. Faptul ca ataci cu viteza relativ mica + mult spin + plasarea mingii exact unde vrei tu e mai mult decit suficient pentru nivelul nostru. Daca mai dai si un efect lateral (care intra perfect) e al tau punctul.
Rakza 7 Soft mi se pare putin mai tare decit Baracuda Big Slam. Cred ca e de la burete, nu stiu ... dar e ceva mai tare - nu cu mult. Se simte mai clar cind esti obosit si trebuie sa plesnesti mingea. D'asta recomand Rakza 7 pe FH si Baracuda pe BH. Oricum diferenta e destul de mica, chiar insesizabila, dar e acolo - fetele sint 90% identice.
Fetele astea sint pentru noi, amatorii, incepatorii. Oamenii care stiu sa joace nu joaca cu fete moi. Daca treci prin București, ne putem vedea pe la o sala sa-ti dau sa joci cu ele si sa te convingi.
Gata, m-am aberat destul - sper sa nu ma fi facut de rusine pe aici, asta e parerea mea despre fetele astea.