Nittaku Septear e pe baza de hinoki, esenta care arunca o idee cam tare pt iarba. Mie nu mi-a placut... Ai deja lemnul asta?
Pentru astfel de fete se recomanda combinatii de esente cum ar fi:
balsa (miez) - balsa - castan (folosita de cei de la Dr. Neubauer pentru lemnele lor combi - au viteze si duritati diferite pe cele 2 parti)
balsa (miez) - balsa - plop (poate o idee prea moale)
balsa (miez) - balsa - cires (urmeaza s-o testez)
balsa (miez) - nuc - plop (asta-mi place mult)
Si salcia ar putea fi o solutie.
Dintre fețele indicate de tine le-am folosit doar pe cele cu peri lungi. Am incercat la un moment dat short pimples si mi s-a parut ca nu ajuta la nimic. Ma deranjau efectele adversarilor si nu prea puteam imprima efect. Sunt fete potrivite pentru joc agresiv, drept (TSP Milli Tall II, TSP Spectol 21 si Butterfly Flarestorm, Raystorm).
TSP Curl PH se vinde doar cu burete, care se poate desprinde foarte usor daca nu-ti place asa. Cel mai subtire e suficient cat sa te ajute semnificativ la jocul ofensiv (posibil si la scosul efectelor - cum l-am aruncat nu-l mai pot testa si tare-as face-o). La efecte ai probleme mari doar cand ti se da un underspin criminal, dar cred ca exista modalitati de a returna si astfel de mingi (push agresiv poate sau topspin).
Pentru mine Curl PH e cea mai buna iarba, dar trebuie sa mai exersez pana sa scot din ea tot ce poate da. E singura gandita anume pentru joc agresiv/activ; e practic o combinatie intre lumi, oferind aproape tot ce au mai bun fețele cu peri lungi si cele netede. Poate cea mai lenta iarba de pe piata si cu cei mai tari perisori, iti permite sa lovesti agresiv daca ai o miscare foarte rapida pe BH.
DHS Cloud&Fog n-am folosit cu burete. E o iarba buna pt chop si push, insensibila la efectul imprimat de adversar si destul de rapida. Se trage mult mai greu cu ea decat cu PH, dar cam toate fetele cu peri lungi sunt in aceeasi situatie. Daca vrei joc agresiv si insensibilitate (macar partiala) la efectul adversarilor, ia-ti PH cu burete de grosime minima (0.3-0.6 mm parca). Daca vrei doar sa dai mingea inapoi si sa devii victima sigura dupa ce se obisnuiesc adversarii cu iarba ta, ia una gen Cloud&Fog sau chiar Dragon's Talon. Oricat ar fi de derutanta, o astfel de fata te limiteaza mult in joc si ajungi in timp sa tii cu greu pasul cu cei pe care obisnuisesi sa-i faci praf. Am un adversar pe care nu mai pot sa-l bat decat jucand cu PH-ul. Cu celelalte ma zdrobeste.
Cele mai importante proprietati ale fetelor cu peri lungi sunt duritatea perilor (cu cat mai duri cu atat e mai buna pentru atac, cu cat mai moi cu atat mai buna pt chop), lungimea perilor, diametrul perilor, forma exteriorului perilor (suprafata de contact cu mingea), coeficientul de frecare (cu cat e mai mare cu atat vei simti mai mult efectul adversarului dar in acelasi timp vei putea face si tu mai multe ce acea fata).
Fetzele cu peri lungi de la Butterfly nu m-au impresionat catusi de putin. Cele chinezesti sunt mai bune (Cloud&Fog, Dragon's Talon).
Sfatul meu e sa-ti iei una din cele mai ieftine ierbi ca sa vezi daca te poti adapta, dupa care, daca-ti merge, sa te gandesti la una scumpa gen Curl PH. Una buna pt teste e:
http://ttnpp.com/shop/dawei-388d1-special-large-pips-long-pimple-0x-no-sponge-p-451.html
Cloud&Fog cred ca e ceva mai buna decat Dawei-ul. Asta poti s-o iei suficient de ieftin de la Joo (de pe forum).